Arges: Bust al poetului Grigore Vieru dezvelit la Pitesti


Bucuresti, 28 mar /Agerpres/ - Un bust de bronz al lui Grigore Vieru a fost dezvelit marti, la Pitesti, cu ocazia implinirii a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania, la eveniment fiind prezenti sotia si fiul poetului.
Sculptura a fost realizata de artistul plastic Romi Adam din Alba Iulia, ridicarea monumentului fiind finantata de Consiliul Judetean Arges si Primaria Municipiului Pitesti.
"Avem bucuria ca in acest an sa ne fie oaspeti frati de peste Prut, frati din Bucovina si suntem mandri ca am reusit sa realizam acest bust al poetului, al patriotului Grigore Vieru", a spus primarul municipiului Pitesti, Tudor Pendiuc.
Raisa Vieru, sotia poetului, le-a multumit autoritatilor locale pentru initiativa amplasarii bustului la Pitesti.
"Pentru noi, pentru familia Vieru, astazi sunt doua sarbatori. Sarbatorim 94 de ani de la unirea Basarabiei cu patria mama, Romania, dar sarbatorim si faptul ca bustul lui Grigore Vieru este aici, la Pitesti, unde si-a purtat pasii de mai multe ori", a spus Raisa Vieru.
Bustul a fost amplasat in zona centrala a municipiului Pitesti, in apropiere de monumentul dedicat artistilor basarabeni Doina si Ion Aldea Teodorovici. Alte doua sculpturi identice se afla deja la Alba Iulia si Chisinau. AGERPRES
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a3688-Arges-Bust-al-poetului-Grigore-Vieru-dezvelit-la-Pitesti.aspx