Departamentul pentru romanii de pretutindeni ; Mesajul domnului Eugen Tomac, Secretar de stat pentru românii de pretutindeni, cu ocazia împlinirii a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România


La 27 martie 1918, Sfatul tarii vota, la Chisinau, Unirea Basarabiei cu Romania. Vreme de 22 ani, romanii de pe ambele maluri ale Prutului, si-au reunit fortele intru faurirea unui viitor mai bun pentru Romania.
Astazi, dupa 94 de ani, incarcatura emotionala deosebita a acelui moment istoric nu a slabit sub greutatea timpului. Efortul, daruirea si curajul celor care au facut posibila realizarea idealului de veci al romanilor de pretutindeni se constituie intr-un exemplu constant de vointa si demnitate nationala.
Indemnandu-va la recunostinta, implicare si perseverenta intru valorificarea nazuintelor poporului roman, permiteti-mi sa imi exprim convingerea ca  Romania si Republica Moldova se vor regasi din nou in interiorul marii familii europene.

Eugen Tomac
Secretar de stat pentru romanii de pretutindeni

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a3664-Departamentul-pentru-romanii-de-pretutindeni-Mesajul-domnului-Eugen-Tomac-Secretar-de-stat-pentru-rom226-nii-de-pretutindeni-cu-ocazia-238-mplinirii-a-94-de-ani-de-la-Unirea-Basarabiei-cu-Rom226-nia.aspx