M.R. Ungureanu despre reducerea CAS: Am spus ca ma intereseaza acest lucru, dar nu am dat un termen de timp


Primul ministru Mihai Razvan Ungureanu a afirmat, marti seara, ca in declaratiile sale a spus ca este interesat de reducerea CAS, dar nu a dat un termen de timp pentru acest lucru."Am simtit nevoia sa dau un mesaj care sa fie de incurajare in mediul privat si am vorbit despre CAS fara sa dau un termen de timp si fara sa spun ca este o chestiune care trebuie sa vina imediat, peste noapte", a afirmat Ungureanu, la Antena 3.
Referindu-se la posibilitatea reducerii CAS si a majorarii salariilor, primul ministru a afirmat ca in ambele cazuri exista avantaje si dezavantaje.
El a mai spus, insa, ca ambele sunt doar "ipoteze de lucru". "In situatia aceasta, toate calculele de previziune pe care le facem sunt in acest moment analize de lucru. Sa dea Dumnezeu sa se poata", a adaugat Ungureanu.
Intrebat cum comenteaza faptul ca atunci cand a vorbit despre reducerea CAS, seful statului a sustinut majorarea salariilor, fiind reticent la propunerea de scadere a CAS, premierul a spus ca cele doua variante nu sunt in contradictie.
"Tentatia este sa pui cele doua optiuni in contradictie, cand de fapt ele se succed in modul in care au fost expuse. Marirea salariilor bugetarilor este (...) in programul de guvernare. Deci ceea ce a spus presedintele in Parlament nu este altceva decat accentuarea acestui prim punct din capitolul 18 al programului de guvernare. Exista oricum acest scenariu in mintea noastra in momentul in care am preluat guvernarea", a explicat Ungureanu. AGERPRES
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a3628-M-R-Ungureanu-despre-reducerea-CAS-Am-spus-ca-ma-intereseaza-acest-lucru-dar-nu-am-dat-un-termen-de-timp.aspx