Presedintele ARACIS, despre situatia UMF Tg. Mures: Dintr-un cal faci doi magari


Presedintele ARACIS, Ioan Curtu, a sustinut marti, dupa intalnirea cu membrii Comisiei pentru invatamant din Senat, ca situatia de la Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures poate fi asemuita cu incercarea de a face 'dintr-un cal doi magari', acest lucru putand sa afecteze indeplinirea criteriilor cerute de ARACIS de catre Universitate.
'Dintr-un cal se fac doi magari. (...) Noi am facut la Targu Mures, acum cinci ani, evaluarea Universitatii si a luat 'grad ridicat de incredere'. Este o universitate cu care noi ne mandrim. Acest grad ridicat de incredere a fost pe baza evaluarii ca institutie si a programelor de studii. Cand am evaluat, am tinut cont de corpul profesoral, de studenti, de baza materiala, de cercetare stiintifica. Acum cand spargi sau o desfaci clar ca trebuie evaluata fiecare parte si s-ar putea sa nu indeplineasca toate criteriile.(...) Orice program care nu este evaluat nu are dreptul sa functioneze. Daca nu este acreditat sau autorizat nu se pot emite diplome. Sunt studenti care se tem ca vor ajunge sa aiba studiile neacreditate', a declarat acesta.
Presedintele ARACIS a sustinut ca nu institutia aceasta stabileste criteriile de evaluare, ci ca ele sunt transmise de la Bruxelles.
'Aceste criterii nu sunt stabilite de ARACIS, dupa noua lege a invatamantului. Sunt cele date de Bruxelles, nu sunt ale noastre. Nu poti sa faci calitate cu un numar mare de studenti. La dansii, la medicina, este un cadru didactic la cinci studenti. Este normativ european si trebuie respectat', a mai spus acesta.
Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures urmeaza sa fie evaluata de catre ARACIS in cursul acestui an. AGERPRES

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a3626-Presedintele-ARACIS-despre-situatia-UMF-Tg-Mures-Dintr-un-cal-faci-doi-magari.aspx