Ultima ora! Guvernul Boc a cazut

13 Octombrie, 2009

Update 17:15 (ora Romaniei) - PSD si PC nu vor merge in aceasta seara la consultarile la care sunt invitate toate partidele parlamentare, la Cotroceni. Vor avea insa loc intrevederi PSD-PC cu PNL si UDMR, coalitia care, in fapt, a daramat Guvernul Boc II.

Update, 17:00 (ora Romaniei) - Klaus Johanis, primarul Sibiului, este numele vehiculat de PNL pentru a forma noul Guvern de tehnocrati insa Presedintele Traian Basescu i-a chemat la consultari pe reprezentantii partidelor politice parlamentare dupa care va face apel la Constitutie si va face prima propunere, dand de inteles ca decizia ii apartine.

Update, 16:50 (ora Romaniei) - Traian Basescu: Modul cum a cazut guvernul este democratic si constitutional. ... ii multumesc Premierului Boc pentru ca a impins reformele inainte, a suportat cu stoicism toate umilintele dar si-a dus mandatul de om cinstit si responsabil fata de Romania. Curajul de a-si asuma legile promovate, cele doua Coduri care sunt gata pentru a fi transmise Parlamentului ma fac sa ii aduc multumiri publice pentru efortul dedicat reformarii Romaniei.

Demisia celor din PSD a declansat o lupta ce nu are nimic comun cu interesul national. Premierul Boc a cerut in mod discret remanierea ministrului de interne al PSD, cu decenta, ne dand detalii despre mizeria din acest minister si de faptul ca era condus din afara institutiei."

Update, 16:00 (ora Romaniei) - Emil Boc: Noi am pierdut o batalie, dar nu si razboiul! Am eliminat salariile de lux, am redus personalul institutiilor publice, am redus pensiile de lux, am redus numarul de agentii ale clientelei politice, ne-am asumat cele trei legi fundamentale pentru reforma statului si am dat Codul penal si Codul Civil. Va rog sa imi aratati un alt guvern care in ultimii 20 de ani a eliminat privilegiile politicienilor.

Guvernul condus de Emil Boc a picat testul. Motiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Boc II a fost adoptata. 254 de parlamentari au votat pentru motiunea de cenzura, in timp ce 176 au votat impotriva. In aceste conditii, premierul Emil Boc nu mai poate veni in Parlament sa-si asume raspunderea pe Legea pensiilor.

Dupa primele declaratii ale Premierului, la aflarea vestii oficiale, Emil Boc a spus ca este o onoare pentru orice guvern care a facut reformele institutionale pe care le-a facut guvernul sau in doar 9 luni, "facand ce altii nu au reusit sa faca in 20 de ani" si punand totul pe seama "musuroaielor de interese ale PSD si PNL" pe care le-a starnit prin anularea pensiilor preferentiale pentru parlamentari si desfiintarea agentiilor clientelei politice.

Rgnpress

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a318-Ultima-ora-Guvernul-Boc-a-cazut.aspx