Din Lumea ... lui Stanley Kramer (1004)

"Sine ira et studio - Fara ura si partinire", Tacitus

* In timp ce Statele aparent Unite ale Americii isi continua implacabilul drum spre autodistrugere, trebuie sa admitem ca omenirea la standardele pe care le-am cunoscut se afla la un pas de dezintegrare, de dizolvare. Daca v-ati gandit cumva la colapsul economiei mondiale, a dolarului, a monedei euro, care desi pe piata numai din 1999, se doreste, in laboratoarele financiare, sa controleze ceea ce a mai ramas din finantele internationale, la disparitia UE, la situatia tragica in care se gaseste America, v-ati inselat.

Cu surle si trambite concernul European CERN a anuntat descoperirea particulei Neutrinos, care circula cu o viteza mai mare decat a luminii. Pentru linistea dumneavoastra, aceasta noua descoperire, menita sa-mi intareasca convingerea ca "scopul unei politici rationale - a se citi Machiavelice - este sa tii populatia alarmata", este in totala contradictie cu teoria relativitatii, a geniului Albert Einstein, care ne-a spus, ca asemenea lucru este imposibil, particulele care ating viteza luminii se dezintegreaza. Pana sa vedem cand ne vom dezintegra sau nu, Neutronius a atins o viteza de 186.282 mile pe secunda, mai pe limba stramoseasca 298.796.328, adica aproape 299 milioane de kilometri pe secunda !!! Fara sa incalc postulatul filosofului American, Ralph Waldo Emerson, " nimic nu este mai desuet - deplasat pentru o persoana decat sa intre in domenii de activitate pentru care n-are nici calificarea si nici vocatia necesara", imi permit sa spun ca notiuni elementare de Common Sence, ne indica imposibilitatea de a accepta anumite cifre, desi trebuie admis ca stim un singur lucru: acela ca nu stim nimic. Oricum, indiferent cati Tweisteini sau Dreisteini se vor ridica, in ce ma priveste raman la cele lasate de geniul Albert Einstein. Irationalitatea activitatilor pretinse umane, ma face sa cred ca noua descoperire va fi experimentata in Elvetia la Big Bang Project, dupa care va intra in atentia departamentelor de resort - a se citi de armament. Si uite asa, inainte de venirea extraterestrilor, ne vom autodistruge, datorita faptului ca la pupitrul de comanda al destinelor mapamondului stau cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii - citat regasit in "Common Sence" editat la 10 ianuarie 1776, de Thomas Paine. In privinta extraterestrilor, sunt sigur ca vazand stadiul de irational comportament pe care-l practicam in relatiile sociale dintre noi si lipsa totala de cunoastere a termenului de "simt civic", ingroziti se vor retrage de unde au venit si vor cere emiterea de restraining order - interdictie de a fi admisi pe Planetele lor. Deci, cu alte cuvinte, vom ramane tot in aceasta imperfectiune, pana la materializarea planului de autodistrugere a Planetei.

Intre timp Titanicul Pontifus Maximus, nefiind capabil sa materializeze nici una din promisiunile facute in campania electorala, elaboreaza noi planuri, a caror materializare va avea loc Ad Calendas Graecas, adica niciodata. Pana una alta, deliberat sau nu, se trece cu vederea existenta a 46,2 milioane de americani care traiesc sub nivelul admis al saraciei, se uita total de cei 47.5 milioane de americani care apeleaza la ajutor social, de peste 5.000 tineri care sunt ingropati anual in gropi comune, fara placi memoriale si, cel mai dureros, se trece cu vederea sacrificiul suprem facut de cei care lupta pe diferite teatre operationale, pentru apararea principiilor pe care a fost intemeiata aceasta tara, principii care, pentru marea majoritate a celor de pe Colina Capitoliului sau a locuitorului imobilului de pe 1600 Avenida Pennsylvania, nu mai reprezinta nicio relevanta. Nimeni, dar absolut nimeni nu ma poate lamuri, cum ziua de 7 Octombrie 2011, care marcheaza 10 ani de la interventia noastra in Afganistan, a trecut total neremarcata, de presa liberala stangista americana si nu numai. Sa nu-si fi reamintit nimeni de faptul ca Duminica 7 Octombrie 2001, orele 9:27 AM, Pacific Standard Time, cea mai sofisticata si puternica masina de razboi a lumii s-a pus in miscare impotriva terorismului.

Pentru toti idiotii, natangi, imbecilii si nebunii, care intrau sub incidenta lui Immigration Act, semnat la 20 Februarie, 1907, de presedintele Theodore Roosevelt si n-ar fi trebuit admisi in aceasta tara si care inca critica decizia administratiei George W. Bush, urmatoarele: inca de la inceputul mileniului I, Marcus Tullius Cicero, ne-a atentionat ca exista legi care i-au scapat lui Hammurabi, nu le intalnim nici in Codul Penal Roman si nici in jurisprudenta unui cod penal din lume; sunt legi cu care ne nastem si apartin instinctului uman- instinctual de autoaparare. Sa se fi uitat ca interventia din Afganistan, o tara care dupa umila mea parere nu merita sacrificiul unui singur soldat American - Otto Von Bismark, cu referire la Balcani - a avut drept obiectiv distrugerea organizatiei teroriste Al-Qaida, grupare responsabila pentru atacul marsav din 11 Septembrie 2001 si inlatuirarea de la putere a regimului Taliban. Al doilea obiectiv s-a realizat in mai putin de o luna, cu ajutorul a 410 soldati profesionisti, carora nu li s-au impus niciun fel de restrictii. Primul obiectiv este, dupa 10 ani, in curs de……. materializare, desi in spatiul operational Afgan se afla 97.000 soldati americani, iar costurile la care a participat exclusiv contribuabilul American, adica noi, platitorii de taxe, se cifreaza la 557 miliarde de dolari. Memoria celor 1779 militari americani ucisi si a celor 956 apartinand altor natiuni, inclusiv Romania, ar fi cerut ca aceasta zi sa fie comemorata cum se cuvine. Dar cui s-o ceri ? Politicienii nostri si nu numai, au preocupari de cu totul alta natura iar in privinta dotarii cerebrale am indreptatite semne de intrebare.

Mai nou, greu de crezut ca se intampla in America, Congresul USA a cerut investigarea Judecatorului Clearance Thomas, de la Curtea Suprema a Statelor Unite ale Americii, pentru abateri de la etica. Da, ati citit bine ! De la etica, chipurile nu a declarat sursa unor venituri ale… sotiei sale.

Chiar daca v-am mai familiarizat, vreau sa va reamintesc cine vorbeste de etica, in USA ! 36 membri ai Congresului au fost acuzati de violenta in familie, 7 au fost arestati pentru frauda, 19 au fost acuzati de emiterea unor checuri false, 117 au participat direct sau indirect la falimentarea a cel putin doua companii, 3 au facut inchisoare pentru atac la persoana, 71 nu pot obtine un credit card datorita nivelului scazut al scorului de credit, 14 au fost arestati pentru folosirea de droguri, 8 au fost arestati pentru shoplifting - furt din magazine iar 84 au fost arestati pentru conducere sub influenta alcoolului. Va las dumneavoastra placerea sa trageti concluziile care se desprind.

Ca o parere strict personala, se cauta inlocuirea lui Clearance Thomas cu un judecator liberal, ca vestitul Obamacare Plan, ajuns in discutia Curtii Supreme de justitie a Statelor Unite, sa aiba mai multe sanse de reusita !!! Oricum, procesul de inlaturare - impeachment al unui judecator al Curtii Supreme de Justitie sau al unui presedinte al USA, este lung si revoltator de dificil, cu sanse minime de materializare. A se vedea cazurile presedintilor Andrew Johnson si William Jefferson Blyte Clinton. Deocamdata, Curtea Suprema de Justitie a Statelor Unite, compusa din 9 membri, are in componenta ei 5 membri conservatori si 4 liberali. Schimbarea ponderii, ar duce la materializarea planului Titanicului Pontifus Maximus, de transformarea USA in USSA.

Pana sa vedem cine pe cine inlatura, Congressman-ul Ron Paul, republican din partea Statului Texas, nu exclude posibilitatea inceperii procedurii de inlaturare - impeachment a actualului ocupant al Casei Albe. Succes Mr Ron Paul, dar Sun Tzu ne-a invatat sa nu incepem o batalie in care sansele de reusita sunt nule !?!

A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2970-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-1004.aspx