DREPTUL LA REPLICA


Pentru a fi nepartinitor am atasat si explicatiile oferite de Ambasadorul Romaniei la Washington DC si deputatul Lubanovici.
Dupa alte discutii purtate telefonic sau pe email cu cei de mai sus tind sa cred ca nu a fost o rea intentie ci doar secretul vizitei, graba, chiar stangacia si lipsa de comunicare, lucru care speram ca nu se va repeta pe viitor. Ca macar unele din ele sa nu se mai repete va trebui sa avem si noi grija de acest lucru. Cred ca intreaga presa merita sa fie invitata sau instiintata de desfasurarea unor astfel de evenimente importante, (vizita asta a fost asa de important se pare incat s-a cerut sa se tina totul destul de secret pana in ultima clipa... nu prea vad motivul dar ma rog...) lasand la alegerea ei daca participa sau nu, indiferent ca ea critica sau nu puterea. Nu putem sa fim o forta decat daca si noi presa suntem mai uniti.
Mi-as dori ca Asociatia Jurnalistilor NARPA sa poata avea acest rol de a uni presa de limba romana din SUA si Canada. Fie ca critica mai mult sau mai putin pe cei de la guvernare cred ca fiecare ziar isi are rolul lui. Democratia nu poate exista fara o balanta data de opozitie, altfel e dictatura.

Marian Petruta


Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2881-DREPTUL-LA-REPLICA.aspx