Cutremur de pamant la Washington DC


Un cutremur cu magnitudinea 5.9 pe scara Richter s-a produs marti, 23 august 2011, in Northern Virginia, Washington DC si Maryland, la ora locala 1:51 pm.
Cutremurul s-a resimtit puternic din Washington DC Metropolitan Area pana la New York , in cladirile de birouri Concord , NH . Momentan nu exista raporte privind pagube materiale majore.
Strazile din centrul orasului Wasington DC sunt pline de oameni, iar o serie de cladiri din zona centrala si Casa Alba au fost evacuate.
Epicentrul cutremurului a fost localizat la adancimea de 1 km, in localitatea Louisa, din centrul Virginiei, unde intensitatea cutremurului a atins 7.0 grade pe scara Richter. Pagubele materiale sunt mici deoarece durat cutremurului a fost mica, 20-30 de secunde.
Alarmele de incendiu au sunat in intreaga zona metropolitana, dar din fericire nu s-au produs pagube materiale majore, pierderi de vieti omenesti sau intreruperi semnificative ale furnizarii de gaze naturale, apa si current electric.
Totusi, la 60 de minute dupa cutremur liniile telefonice fixe si mobile inca nu functioneaza, dar cauza este aglomerarea retelelor de catre utilizatori.
***
Simona Botezan, Washington DC

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2772-Cutremur-de-pamant-la-Washington-DC.aspx