DEPARTAMENTUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI ; Festivalul international de muzica „Argjiro” – Albania, 24 – 26 iunie 2011In perioada 24 – 26 iunie 2011, a avut loc, in localitatea Gjirokastra din Albania, in cadrul spectaculos oferit de „cetatea de argint” datand din perioada Imperiului Roman, de cea de-a V-a editie a Festivalului international de Muzica „Argjiro”.
Festivalul, desfasurat sub patronajul Primului Ministru Sali Berisha, este un eveniment unic in Albania, ce isi propune sa reuneasca, pe aceeasi scena, interpreti de muzica traditionala si clasica, pentru a imbina, in beneficiul tezaurului cultural colectiv, particularitatile artistice ale acestora. La editia din acest an, la propunerea Ambasadei de la Tirana, Romania a fost reprezentata, prin sprijinul oferit de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, de Grupul Aroman de Muzica Polifonica al Farserotilor din Cogealac (judetul Constanta), format din rapsozii populari Gica Butcaru, Gheorghe Cica, Constantin Pocea, Mihai Pocea, Hristu Pocea, Tanase Siapte si Constantin Vanghele. Vizita in Albania a prilejuit si o serie de intalniri intre membrii grupului din Cogealac si aromanii din localitatile Gjirokastra, Skala, Permet, Corcea si, respectiv, Moscopole.
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2705-DEPARTAMENTUL-PENTRU-ROM194-NII-DE-PRETUTINDENI-Festivalul-international-de-muzica-Argjiro”-–-Albania-24-–-26-iunie-2011.aspx