Scrisoare deschisa, Presedintelui Traian Basescu


 
                               Domnule Presedinte,

                   Invitatia facuta Sfantului Parinte Papa Benedict al XVI-lea sa viziteze Romania este o invitatie istorica, si benefica pentru Romania in conjunctura politica actuala. Fapt care bucura pe toti romanii care doresc binele tarii. Sunt si rai voitori, cei care pun interesele personale inaintea intereselor natiunii. Acestia acuza presedintele ca a facut invitatia fara acceptul prealabil al BOR. Cum adica, nu inteleg, presedintele tarii este subordonat BOR? Acestor domni le raspund cu o intrebare: „Fara natiune, exista biserica?”. Biserica este a credinciosilor, nu a ierarhilor. Ierahii sunt slujitori ai credinciosilor. Credinciosii formeaza tara condusa de presedinte. De cand presedintele, Seful Statului trebuie sa aiba acceptul ierarhilor in actiuni majore !? Sa fim seriosi.                                                                  
        Domnule Presedinte motivati invitatia Sf. Parinte Papa Benedict al XVI-le in Romania ca apreciere pentru ajutorul dat de Biserica Catolica romanilor ortodocsi aflati la munca in Italia, Spania etc. Cum adica, nu inteleg, romanii care se falesc ca sunt ortodocsi si, cred, pentru ca asa li s-a spus, (li s-a spalat creierul latin), ca numai ortodoxia greco-slavona este „credinta adevarata” sau "dreapta credinta” au ajuns sa fie slugi la catolici, si la protestanti ? Sa scape din saracia din tara lor ortodoxa  !?
      Domnule Presedinte, ajutorului primit de romanii din tari catolice de a avea biserici la dispozitie in care, sa se roage, sa nu-si uite credinta, care i-a adus la saracie spirituala si materiala? Ma intreb, de ce Pr. Patriarh Daniel, cu studii in occident, nu raspunde cu acelasi gest crestinesc, precum a procedat Sf. Parinte Papa Benedict, sa restituie bisericile greco-catolicilor !? Crestineste, este, sa i se raspunda cu aceeasi masura. Nu o facem pentru ca noi, Sinodul BOR suntem mai smecheri, suntem balcanici, primim, dar nu dam nimic inapoi. Domnilor cei care acuzati presedintele ca a facut invitatia fara acceptul BOR! Va raspund; O Vizita a SF. Parinte in Romania trebuie sa fie un inceput, o recunoastere fata de Roma. Vaticanul timp de 3 secole (1698-1700) a ajutat romanii ardeleni, spiritual, material si intelecual. BRU-Blajul, „NU” BOR, a ridicat Romania la rang  de „Natiune”.                

      Daca nu era Blajul Greco-Catolic, romanii nu aveau scoli in care sa invete limba romana. In bisericile ortodoxe Sf. Liturghie se facea in limba greaca sau chirilica, grai strain romanilor. In anul (1793), Blajul avea peste 350 scoli parohiale. Despre aceasta situatie cei care va acuza ca nu ati avut acceptul BOR sa faceti invitatia Papei, nu au avut/nu au nici o scoala parohiala, dar nu spun un cuvant despre aceasta grava lipsa. De ce ar pomeni daca, altii, respectiv, greco catolicii desi minoritari le-au facut treaba, iar ei sunt majoritari. Fara ajutorul Romei dat romanilor prin Blaj, romanii nu aveau Adunarea de pe Campia Libertatii la (1848), de unde s-a inspirat Cuza, Kogalniceau si alti patrioti din regat, sa faca Unirea Tarilor Romanesti in (1859), sa secularizeze cele 600 de mosii manastiresti 1/5 din suprafata tarii, inchinate pentru nimic Ierusalimului, Constantinopolului si Muntelui Athos, pamant cu care au improprietarit taranii robi.
Daca nu era Adunarea de pe Campia Libertatii din Blaj, Romania nu avea un Rege catolic Carol I, care sa aduca romanilor Independenta de la 1877, sa modernizeze Bucurestiul, industrializarea Principatelor etc. Daca nu era Blajul greco-catolic nu era Adunarea de la Alba-Iulia unde Episcopul greco-catolic Iuliu Hossu sa citeasca Actul Unirii Transilvaniei cu Regatul Romaniei la 1 Decembrie (1918), Ferdinand si Regina Maria nu se incoronau la Alba-Iulia, Regii Romaniei Mari.    
                                                                                                                                                                           
       Domnule Presedinte, generatia dvs. scoliti de comunisti ati invatat o istorie mincinoasa a Romaniei. Consilieri prezidentiali, persoane cu doctorate in strainatate inclusiv Patriarhul Daniel, sa nu cunoasca adevarul, acela ca Vaticanul, Papii, le-au dat romanilor Biserica Greco-Catolica? Cum este posibil ca BOR, sfidand istoria si legile unui stat de drept, sa darame bisericile greco-catolice, sa cladeasca biserici ortodoxe peste acestea, biserici in care s-a plamadit, educat si intarit dragostea de neam si de tara?  Bisericile greco-catolice au fost ridicate de enoriasi nu de Imperiul Austro-Ungar, in consecinta, bisericile unitilor greco-catolici sunt proprietate privata, sunt proprietatea de Drept a credinciosilor greco-catolici, indirect proprietate a Vaticanului.
        
       In semn de recunostinta pentru Episcopii greco-catolici si intelectualii ucisi de frati de-ai lor ortodocsi comunisti, Sfantului Parinte Papei Ioan Paul al II-lea, trebuia sa i se permita sa viziteze Blajul, sa binecuvanteze mormintele episcopilor si al primului cardinal roman Iului Hossu, tinut ostatic la Manastirea Caldarusani. Ostatec in Tara lui, „In Gradina Maicii Domnului a lui P.F. Teoctist! Faptul ca BOR nu a permis Sf. Parinte Papa Ioan Paul al II-lea sa viziteze Blajul, BOR si-a asumat crimele in fata istoriei.
Sf. Parinte Papa Ioan Paul al II-lea in vizita in Ucraina, popor de neam slav, (spre rusinea romanilor ce ne pretindem ca suntem popor de neam latin) a fost condus cu toate onorurile de presedinte, guvern si Duna la Catedrala greco-catolica din Livov,  unde, trei zile s-au rugat impreuna pentru victimele comunismului.    
         
      Ma intreb ce sa vada Papa Benedict al XVI-lea in Romania ? Blajul pus la colt? Cum se darama bisericile? In 1989, desi Iliescu a semnat legea pentru retrocedarea  bisericilor greco-catolicilor, legea nu s-a aplicat din cauza opozitiei ortodocsilor. Prin aceasta opozitie ierarhii ortodocsi se autocondamna in fata lui Dumnezeu si in fata opiniei publice mondiale.
Presedentia, Guvernul, Camera Deputatilor, Senatul si Justitia, sa nu uite ca Vaticanul are un cuvant hotarator „nevazut”, in treburile politice ale Europei si ale Lumii. Desi in Constitutia UE, nu este nici un paragraf referitor la „Europa crestina” guvernele si politicienii europeni, fie catolici, luterani, calvinisi, anglicani, reformati, neo-protestanti, ei sunt profund crestini. Serbeaza Craciunul si Pastele cu Liturhgii si cu muzica culta, de Bach, Beethoven etc. cantece care inalta sufletul si civilizeaza lumea.   
                                                                                                                                                                                                                   
   Cata influenta a avut/are,  Vaticanul in treburile romanilor si in treburile Europei vedem din cele ce urmeaza:
     Papa Pius X-lea a primit la 23 Ianuarie 1912 (…) pe Episcopul Vasile Hossu, greco-catolic al Blajului care „il incredinteaza pe Sfantul Parinte de toata viclenia stapanilor de la Budapesta si Viena referitor la infiintarea unei episcopii paralele, greco-catolice maghiare la Hajdudorogh cu scopul sa maghiarizeze  pe romanii din Ungaria. (…) la care Papa a raspuns: " …. Dar nu fiti mahniti! Nu piere o natie in cativa ani. Mai ales nu una care a dat dovada de vigoare si vitalitate, (cum sa nu dea dovada de vigoare si vitalitate o natie de neam latin, n.n.), cum e natia voastra.
Am cunoscut atatia elevi romani, care mi-au lasat impresii neuitate. Silintele voastre, unite cu cele ale altor neamuri, incatusate de tirani, vor face sa dispara anacronismul austro-ungar de pe harta Europei si cei robiti sa ajunga la libertate si unire cu fratii lor de un sange. Ce se intemeiaza pe violenta si silnicie nu poate dainui. Noi simtim nu numai cum fierbe, ci si cum crapa oala putreda."

Dupa 6 ani in 1918 oala putreda a crapat. Fratii romani de sange latin s-au unit. Fratia a durat pana in anul 1945, cand facatorii de bine, Vaticanul si Biserica greco-catolica au cazut prada urilor romanilor ortodocsi greco-slavoni.                                     
        Domnule Presedinte, noua conjunctura politica impune ca romanii, popor de neam latin, sa se intoarca la Ginta Latina, la Ginta care a civilizat lumea. La  Mileniul I care a fost crestin catolic si nu ortodox. Calea cultural - spirituala a Romaniei catre UE, de trei secole este netezita, cu grele suferinte, de marii romani patrioti care au fost/sunt greco-catolici.
Domnule Presedinte, Domnilor Politicieni, Parinte Patriarh Daniel, puneti in Drepturi Biserica Greco-Catolica altfel Papa de la Roma va lua mana de pe Romania. Romania se rupe in federatii. Semne sunt. UDMR-stii fac pasi marunti, persista. Noi romanii punem interesele personale inaintea intereselor tarii.
Politcenii & Co. BOR au desfiintat judetele Fagaras, Tarnava Mare si Tarnava Mica, pentru a mari suprafata Judetului Mures.  
a) Sa mareasca ponderea romanilor in UDMR, o greseala capitala.
b) Sa desfiinteze centrul cultural-spiritual greco-catolic din Centrul Transilvaniei, o grava miopie politica, s-a marit puterea economica a tinutului secuiesc. „Bravo noua”.
     In alta ordine de idei. BOR tine cununa catre Rasaritul greco-salavon, catre Moscova, care, cum a spus Emil Cioran, „ortodoxia greco-salavona este moartea istorica a Romaniei”.
Prin Biserica Greco-Catolica Romania tine cununa catre civilizatia Occidentala. Moscova & Co, BOR urmareste cu o diabolica persistenta ca Romania (Insula Latina), asezata in mijocul marii slave sa dispara.
Domnule Presedinte Traian Basescu, refaceti legatura spirituala cu Occidentul. Puneti in drepturi BRU, Blajul. Luati in cosideratie cele spuse de O. Goga. „Blajul nu este un cimitir al trecutului Ci, Altarul Viitorului."
                                          
   12-05-2011,  
Ioan Marinoiu, ortodox,
veteran de razboi.          


Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2673-Scrisoare-deschisa-Presedintelui-Traian-Basescu.aspx