Întâlnirea Secretarului de stat pentru românii de pretutindeni cu Viceministrul Educatiei al Republicii Moldova (Bucuresti, 17 iunie 2011)


In data de 17 iunie 2011, domnul Secretar de stat Eugen Tomac s-a intalnit, la sediul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, cu doamna Loretta Handrabura, Viceministrul Educatiei al Republicii Moldova, aflata intr-o vizita oficiala in Romania, la invitatia omologului din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
In cadrul discutiilor a fost abordata problema necesitatii unei distribuiri uniforme a fondului de carte in grafie latina catre unitatile scolare care inregistreaza in continuare un deficit. In acest sens, secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni si-a manifestat deschiderea de a sprijini transmiterea unui lot de carte catre scolile ce vor fi nominalizate de catre Ministerul Educatiei al Republicii Moldova.
Secretarul de stat pentru romanii de pretutindeni a sugerat posibilitatea derularii de catre institutiile Republicii Moldova a unei campanii publice de stimulare a interesului tinerilor absolventi fata de implicarea si demararea unor proiecte finantate de catre Uniunea Europeana si angrenarea acestora in sistemul public.
De asemenea, a fost adusa in discutie necesitatea realizarii unor stagii de perfectionare a cadrelor didactice din invatamantul superior din Republica Moldova. Astfel ca, in baza unei viitoare intrevederi la nivelul comisiilor parlamentare pe probleme de invatamant din cele doua state, se vor putea stabili atat parteneriate la nivelul universitatilor, cat si proiecte de realizare a unor noi extensiuni universitare in Republica Moldova.

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2661-206-nt226-lnirea-Secretarului-de-stat-pentru-rom226-nii-de-pretutindeni-cu-Viceministrul-Educatiei-al-Republicii-Moldova-Bucuresti-17-iunie-2011.aspx