Din lumea... lui Stanley Kramer (993)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

*  La numarul 988 al acestei rubrici, mi-am permis sa fac o referire la Laurence J. Peter, om de stiinta si specialist in Hierarchiology - stiinta ierarhizarii, geniul care a lasat umanitatii vestitul Principiu a lui Petru – Peter Principle, care ne spune ca intr-o ierarhie fiecare angajat tinde sa se ridice la nivelul lui de incompetenta. (In a hierarchy every employee tend to rise to his level of incompetence.) Nu exista un domeniu de activitate mai marcant decat cel politic, in care acest percept filosofic sa nu-si gaseasca mai multa aplicativitate. La nivel planetar, cohorte, legiuni, armate de ignoranti sunt la pupitrul de comanda al deciziilor care privesc soarta intregului mapamond, a civilizatiei prezente si viitoare.
Filosoful chinez Confucius (551-479 B.C.) propavaduitorul unei morale ce ne indeamna la virtute si perfectionare si creatorul unei doctrine-confucianismul convenabila societatii ierarhizate ne-a spus ca ignoranta este noaptea mintii, dar o noapte fara luna si stele. (Ignorance is a night of mind, but a night without moon and star.) Credeti sau nu, omenirea a juns la saturatie sa fie condusa la nesfarsit de cei mai ignoranti si cei mai sarlatani componenti ai umanitatii. Primavara Araba, care deja  a trecut prin Stramtoarea Gibraltar in Spania, va asigur ca va cuprinde tot Batranul Continent si nu numai.  De fapt, fenomenul a fost prevazut inca de la inceputul secolului al XIX-lea, cand presedintele Thomas Jefferson ne-a spus ca "o mica rebeliune acum si mai tarziu este un lucru bun si necesar in lumea politica.” (A little rebellion now and then is a good and necessary thing in the political world). Sunt convins ca daca Thomas Jefferson s-ar fi numarat printre noi, ar fi sustinut toate miscarile de eliberare inclusiv miscarea Americana Tea Party, trecuta sub o nemeritata tacere de presa "libera” Americana, care, asa cum am mai spus, mediatizeaza doar ceea ce vor gruparile de interese - a se citi “guvernul invizibil” -  si ceea ce li se comanda. Da, da, cititi bine, iar aici este                     inca America, nu o republica bananiera de prin Caraibe. Aceeasi reactie ar fi avut-o si fata de planul mesianicului Pontifus Maximus, referitor la cheltuielile exgerate si tendinta de a tine sub control guvernamental toate activitatile social - economice si politice. Jack Pitney, profesor de politica Americana la Claremont McKenna College ne spune ca Jefferson a suspicionat orice masura menita sa duca la centralizarea puterii in mainile guvernului federal sau a elitelor vremii. Foarte probabil pe timpul lui Jefferson, elitele erau constituite din persoane dotate cerebral, regula curenta atribuind adjectivarea de “elite”, celor dotati financiar. Tot dupa standardele curente, oponentii lui Jefferson l-ar fi acuzat ca incita la violenta. Dar ce acuzatii nu li se aduc celor cu standarde educationale, intelectuale, morale etc., greu de digerat de cei care sunt emanatiile sau instalati de “dictatorii prostiei”, inscaunata tot pentru a tine mai usor sub control masa amorfa de useful idiots.
Thomas Jefferson, principalul autor al Declaratiei de Independenta si cel de-al treilea presedinte al Statelor Unite ale Americii ar fi starnit o serie de controverse privind subordonarea guvernelor locale, guvernului federal. Mai devreme decat puteti crede, ne vom intoarce la anul 1798, cand in timpul administratiei John Adams s-a emis Sedition Act, care incadra la culpe de rang federal, orice critica adusa guvernului federal. Sunt convins ca presedintele Thomas Jefferson n-ar fi supravietuit daca ar fi accesat  National Debt Clock- www.brilling.com/ debtaclock si ar fi vazut ca datoria natiunii se apropie vertiginos de 15 trilioane dolari, iar Timothy Geitner, Ministrul Trezoreriei, doreste ridicarea plafonului de imprumuturi. Eu, in ignoranta mea, am crezut ca Bancile stabilesc limita de creditare si nu cei care solicita banii.
Oricum, cei care au fondat acest concept filosofic numit America, ne-au atentionat ca "incarcand natiunea cu debite si lasand sa fie platite de generatiile viitoare este moral iresponsabil. Debitele excesive sunt moduri prin care guvernul opreseaza poporul.” (Loading up the nation with debt and leaving it for the following generation to pay is morally irresponsible. Excessive debt is a means by which governments oppress the people). Pana sa vedem cine si ce plateste, cuvintele presedintelui Herbert Hoover: binecuvantati fie copiii nostri ca ei vor mosteni datoria natiunii.
In conjunctura politica actuala in care soarta natiunilor este harazita din sfere inaccesibile unei minti rationale, este mai bine sa fii dator vandut. Cei care n-au avut datorii, au avut o soarta tragica in fatidica zi de 25 Decembrie 1989 !!! Va asigur ca lista se va completa cu altii, care au urmat aceeasi politica. Nici Libia, nici Venezuela n-au datorii !?!     
A. C. Ton       

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2644-Din-lumea-lui-Stanley-Kramer-993.aspx