Participare la slujbele de comemorare a ostasilor români în Republica MoldovaIn data de 2 iunie a.c., cu prilejul Zilei Eroilor, a fost oficiata la Cimitirul de Onoare de la Tiganca (raionul Cantemir, Republica Moldova) o slujba religioasa in memoria celor 71.000 de ostasi romani cazuti in luptele pentru eliberarea Basarabiei.
Serviciul religios a fost oficiat de catre Inaltpresfintia Sa Petru, Mitropolitul Basarabiei si Exarh al Plaiurilor. La ceremonie au fost prezenti si au depus coroane domnul Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul Romaniei la Chisinau, domnul Radu Cosma, director adjunct al Directiei Management Programe din cadrul Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Mihai Stan, presedintele Consiliului Mondial Roman si domnul Nicu Popa, secretar general al acestei organizatii. Domnul director adjunct Radu Cosma a participat de asemenea si la slujba religioasa in memoria soldatilor romani cazuti la datorie oficiata vineri, 3 iunie la Cimitirul Eroilor din Chisinau.

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2602-Participare-la-slujbele-de-comemorare-a-ostasilor-rom226-ni-238-n-Republica-Moldova.aspx