"CIPUL" APOCALIPTIC SI SALVAREA PRIN URMAREA LUI HRISTOS

 

Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

 

"Si ea ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte.

Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei.

Aici este intelepciunea. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase.” (Apoc. 13:16-18)

“Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre.” (Matei 11:28-29).

 

(Continuare din numarul precedent)

"Iisus Hristos este Mesia, Mantuitorul lumii"

Da, Domnul Iisus Hristos este Mesia, Cel fagaduit la caderea primilor oameni, Adam si Eva (cf. Facere 3:15), ca va veni la "plinirea vremii"(cf. Gal. 4:4), ca Mantuitor al omenirii din moartea pacatelor si robia diavolului (cf. Evrei 2:14). Iata Scriptura care-L prezinta pe Domnul Iisus ca singurul Mantuitor sub soare al fiecarui suflet si al intregii lumii: "Si intru nimeni altul nu este mantuirea, caci nu este sub cer nici un alt nume, dat intre oameni, in care trebuie sa ne mantuim noi"(Fapte 4:12).

"Calea, Adevarul si Viata". Numai Iisus s-a putut prezenta omenirii sub Soare prin Scriptura in care zice:"Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine."(Iaon 14:6). De Ce? Pentru ca El nu a fost numai o persoanliatae de om supranatural nascuta in istorie, cu adevarat, ci a fost si Dumnezeu adevarat, din Dumnezeu adevarat. Astfel, Iisus Hristos este: Calea care nu rataceste, Adevarul care nu inseala si Viata care nu sfarseste niciodata.

"Iisus este Invierea si Viata".

"Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri va trai" (Ioan 11:25). Dovezile afirmatiei, Domnului Iisus, ca El este "Invierea si Viata" sunt cele trei invieri din morti care le-a facut asupra tinerilor: Invierea ficei lui Iair (cf. Marcu 5:22-24; 5:35-43), a tanarului vaduvei din Nain (cf.Luca 7:11-17), si a lui Lazar mort de patru zile (cf. Ioan 11:43-44), si Invierea Sa din morti, a treia zi dupa Scripturi (cf. 1Cor.15:4). In fata acestor Invieri din morti ce le-a facut Iisus, cad toate filosofiile lumii.

Credinta in Iisus Hristos inseamna nemurirea.

Credinta nemuririi, descoperita de Iisus omului, este prin Scriptura in care zice: "Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta?" (Ioan 11:26). Iar Marta, sora lui Lazar, pe care l-a inviat Iisus din morti, i-a raspuns: "Zis-a Lui: Da, Doamne. Eu am crezut ca Tu etti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, care a venit in lume" (Ioan 11:27). Credinata lui Marta, sora lui Lazar din Betania, nu i-a adus numai ei nemurirea, ci si invierea fratelui ei Lazar, mort de patru zile (cf. Ioan 11:43-45). Vrei si tu, frate romane, sa fii nemuritor? Crede si tu in Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, si vei fi si tu nemuritor si vesnic, prin sufletul tau, in Imparatia lui Dumnezeu. Si astfel, crezand in Dumnezeu, nu vei primi Cipul Bio apocaliptic sa te treaca de partea lui antihrist.

Are "Cuvintele Vietii".

Incepand de la Apsotolii Sai, cine L-a cunoscut pe Iisus L-a urmat in toate generatiile istoriei, si au marturisit ca Petru, zicand: "... Ðoamne, la cine ne vom duce. Tu ai Cuvintele Vietii celei vesnice. Si noi am crezut si am cunoscut ca Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu"(Ioan 6:68-69). Dupa aceste, numai cateva evidente de mai sus, ale Urmarii lui Hristos, si suficiente pentru omul de buna Credinta, sa trecem la alte revelatii, ale Domnului Iisus, in Sfintele Scripturi, si sa vedem: De ce multi oameni astazi nu vor sa-L urmeze?

Cine nu urmeaza pe Hristos?

Si a zis Iisus: "Si nu voiti sa veniti la Mine, ca sa aveti viata! "(Ioan 5:40). De ce? Iata raspunsul lui Iisus: "Dar v-am cunoscut ca nu aveti in voi dragoste de Dumnezeu" (Ioan 5:42). Deci, cauza ne Urmarii lui Hristos, din partea multora, este lipsa de dragoste pentru Dumnezeu, pentru ca omul s-a pervertit de la adevarurile Creatorului sau, si asa are dragoste pentru idolii care si i-a facut dintre oameni, din lucruri etc. Astfel, intelepciunea lumii acesteaia, pe unii oameni, i-a condus la nebunie, dupa Scriptura care zice: "Zicand ca sunt intelepti, au ajuns nebuni" (Rom. 1:22). Iar celui care zice ca nu este Dumnezeu, iata raspunsul Domnului: "Zis-a cel nebun in inima sa: "Nu este Dumnezeu!" Stricatu-s-au si urati s-au facut intru faradelegi"(Psalm 52:1-2).

Rasplata pentru cei ce nesocotesc.

Iata rasplata, pentru cei care nesocotesc pe Fiul lui Dumnezeu, Mesia Hristos Iisus, Care a zis: "Cine Ma nesocoteste pe Mine si nu primeste cuvintele Mele are judecator ca sa-l judece: Cuvantul pe care l-am spus acela il va judeca in ziua cea de apoi."(Ioan 12:48). Nesocotirea Cuvintelor Evangheliei lui Iisus, duce pe oameni si popoare sa-si piarda sufletele in alte invataturi, dupa Scriptura in care ne decopera, Iisus, zicand: "Caci cine va voi sa-si scape viata o va pierde, iar cine va pierde viata sa, pentru Mine si pentru Evanghelie, acela o va castiga"(Marcu 8:35). "Caci ce-i foloseste omului sa castige lumea intreaga, daca-si pierde sufletul sau? ...Caci cel ce se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in acest neam desfranat si pacatos, si Fiul Omului se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui Sau cu sfintii ingeri" (Marcu 8:35-38).

Adica, cine va vrea sa-si salveze viata dupa alte filozofii, ideologii si orice alte invataturi, in afara de invataturile Evangheliei lui Hristos, o va pierde, iar cine va cauta sa-si salveze viata dupa invataturile Evangheliei acela va castiga-o. In acelasi timp, Domnul Iisus ne scoate in relief valoarea sufletului omenesc, mai presus decat toate valorile ce le poate crede omul sub soare, si apoi, cu nimic nu poate fi rascumparat sufletul din valorile universului. Sufletul omului a fost rascumparat, din moartea pacatelor, odata pentru totdeauna, de Mantuitorul Iisus Hristos prin Jertfa Sa pe Crucea Golgotei, dupa Scriptura care ne descopera, zicand: "Intru El (Iisus) avem rascumpararea prin sangele Lui si iertarea pacatelor, dupa bogatia harului Lui" (Efes. 1:7). De aceea, este bine sa inteleaga omul, ca cine se va rusina de Domnul Iisus si de Evnaghelia Lui in aceasta viata si Domnul se va rusina de el.

Rasplata pentru cei ce Urmeaza lui Hristos.

Iata raspunsul rasplatii din partea lui Iisus:"Si a inceput Petru a-I zice: Iata, noi am lasat toate si si-am urmat. Iisus i-a raspuns: Adevarat graiesc voua: Nu este nimeni care si-a lasat casa, sau frati, sau surori, sau mama, sau tata, sau copii, sau tarine pentru Mine si pentru Evanghelie, si sa nu ia insutit - acum, in vremea aceasta, de prigoniri - case si frati si surori, si mame si copii si tarine, iar in veacul ce va sa vina viata vesnica"(Marcu 10:29-30). Deci, rasplata pentru cei ce urmeaza lui Hristos este atat in viata aceasta "insutita", cat si in viata viitoare.

Apoi, Iisus cheama la Sine oamenii din toate starile sociale, si indiferent de faptul ca este un om pacatos, ca vamesul Matei. "si plecand Iisus de acolo, a vazut un om care sedea la vama, cu numele Matei, si i-a zis acestuia: Vino dupa Mine. Si sculandu-se, a mers dupa El"(Matei 9:9), si nu L-a intrebat pe Domnul Iisus: cine este, ori cui sa lase vama etc, ci a urmat chemarea Divina, daruindu-si viata Urmarii lui Hristos. Apoi ii aseaza pe cele mai inalte trepte in aceasta viata si in viata viitoare, dupa vrednicia lor, ca pe vamesul Matei, care a devenit Apostolul si Evanghelistul lui Hristos in lumea intreaga, pentru ca Domnul zice: "Si Iisus raspunzand a zis catre ei: N-au trebuinta de doctor cei sanatosi, ci cei bolnavi. N-am venit sa chem pe cei drepti, ci pe cei pacatosi la pocainta"(Luca 5:31-32).

Va urma

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a249-CIPUL-APOCALIPTIC-SI-SALVAREA-PRIN-URMAREA-LUI-HRISTOS.aspx