Din Lumea... lui Stanley Kramer (984)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Desi a intrat total intr-o alarmanta desuetudine, am un respect deosebit pentru notiunea de patriot, care dupa modesta mea parere reprezinta chintesenta naturii umane si reliefeaza totalitatea atributelor de exceptie inglobate intr-o fiinta umana.

Din acest motiv, eroul meu preferat a fost, va fi si va ramane patriotul American, Nathan Hale, care, in fata plutonului de executie, a afirmat: "singurul meu regret este ca am numai o singura viata s-o pierd pentru tara mea.” (I only regret that I have but one life to lose for my country).

Ma bucura nespus ca organizatia formata in exclusivitate din patrioti de exceptie, gata oricand sa-si sacrifice viata pentru linistea noastra si nu numai si din persoane de o integritate imaculata, a gasit de cuviinta ca bustul acestui inegalabil patriot, sa fie amplasat in incinta ei, din McLean, Fairfax County, statul Virginia. Pentru amatorii de amanunte suplimentare, cladirea cu pricina, amplasata eronat, din ratiuni care nu-mi scapa, in Lengley, statul Virginia, se afla pe parcela numarul 22-3-01-00-40. Ma bucura nespus faptul de vehicularea ideii ca biroul amplasat la etajul VII si care apartine sefului agentiei, va fi ocupat in curand de gen. David Petraeus. Ma gandesc ca va fi o mutare strategica, in preajma alegerilor prezidentiale din 2012, unde Pontifus Maximus si-a anuntat deja candidatura, gen. David Petraeus dand o nota de seriozitate aparte, actualei administratii, care s-a distins printr-un total amatorism.

Inclin sa cred ca intalnirile zilnice de la orele 7:45 AM, intre Pontifus Maximus si gen. Petraeus, cu ocazia prezentarii celor mai senzitive secrete ale mapamondului, vor pune amprenta pe comportamentul mesianicului. Personal, am mari dubii ca ceva mai poate fi schimbat, politica interna si externa Americana inscriindu-se pe o traiectorie descendenta. Gandindu-ma la afirmatiile presedintelui Thomas Jefferson, eu tremur pentru aceasta tara cand reflectez ca Dumnezeu este just-echitabil; si justitia lui nu poate dainui o vesnicie. (I tremble for this country when I reflect that God is just; and his justice cannot endure for ever). Personal, asa cum m-am adresat forurilor superioare legislative ale Statelor Unite ale Americii, cred numai intr-o singura justitie: justitia Divina.

Sper ca acest distins militar, sa-i aminteasca mesianicului personaj, cuvintele altui mare patriot American, Patrick Henry, ca aceasta tara a fost fondata nu de oameni religiosi, ci de crestini, nu apartinand de orice religie, ci de cei care cred in Evanghelia lui Isus Cristos! Cand ne departam de radacinile noastre crestine, obtinem acest gunoi de guvern! (This great nation was founded not by religionists, but by Christians; not on any religion, but on the Gospel of Jesus Christ! When we got away from our Christian roots we got this garbage government!).

Remarca facuta cu aproape 247 ani in urma, este perfect valabila pentru timpurile prezente, marea majoritate a guvernele lumii fiind monopolizate de alarmante mase de ignoranti.

Pentru cei nefamiliari, Patrick Henry a trait intre anii 1736-1799 si a fost una dintre cele mai proeminente figuri ale Revolutiei Americane. Magistralul sau discurs “Give me Liberty, or give me Death” (Da-mi libertate sau da-mi moarte), il plaseaza pentru eternitate in randul parintilor fondatori ai acestei tari.

Pana la iminentul impact cu Justitia Divina, celebra inchisoare Tora din Cairo a devenit “gazda” fostului presedinte Hosni Mubarak, a celor doi fii, Gamal si Alaa, a fostului prim ministru, Ahmed Nazif si a unei liste interminabile de “fosti.” Mi-a retinut atentia o remarca a lui Makram Aziz, care are o singura intrebare pentru fostul presedinte si fostii guvernanti: unde ati fost cand economia tarii si resursele tarii au fost insusite de oameni lipsiti de scrupule? Aceeasi intrebare o am si eu pentru cei care, sub conducerea lor, economia inegalabilului Plai Carpatin, fabrici, uzine etc. au fost insusite la un pret de nimic de o grupare de profitori care au adus Romania la statutul de Paria al Europei !?! Se afla cei responsabili intr-o inchisoare de maxima securitate sau traiesc intr-o opulenta nemaiintalnita nici in Beverly Hills !?! Ce parere are Justitia romana de acest lucru? In plus, deloc de neglijat, am acceptat sa fim dadaciti de Uniunea Europeana, care ne-au impus norme de conduita in contradictie totala cu traditiile unui popor a carui existenta se pierde in negura vremilor.

Ce bine era daca invatam de la un alt patriot European - ma refer la presedintele Republicii Cehe, Vaclav Klaus - care a refuzat arborarea steagului UE, pe resedinta sa oficiala, afirmand ca Cehia nu este o provincie a UE.

Asta inseamna patriotism, domnilor; este un mod de a fi, o virtute care nu se formeaza in nicio Universitate din lume si este un termen fara conotatii politice. Din ignoranta l-ati politizat si l-ati rupt de continut, la scurt timp va deveni un termen de neregasit in lexicul universal. Si cand dispare patriotismul, existenta tarii este in mare pericol.

A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2472-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-984.aspx