Din lumea... lui Stanley Kramer (977)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

* Sub un scenariu si o regie de exceptie, rod al unor creiere a caror dotare nu poate fi perceputa de marea majoritate a locuitorilor Terrei, se continua procesul de destabilizare al omenirii, cu directia ….. comuna primitiva.
Nimeni, dar absolut nimeni care salasluieste in acest terifiant mapamond, nu ma poate convinge ca miscarile, chipurile de masa, care urmaresc instaurarea democratiei, au pornit  din perimetre geografice in care acest cuvant nu poate fi regasit in dictionare si nici nu face parte din lexicul curent al locuitorilor. Asa ca, sincere felicitari celor care au pus la cale aceasta noua degringolada a umanitatii.
Pentru cei care sunt fideli cititori ai acestei rubrici, noul scenariu nu constituie o surpriza, din contra vine sa confirme predictiile lui Albert Pike, facute inca din 15 ianuarie 1871. Dupa ce a stabilit cu o exactitate primele doua razboaie mondiale, cu cauzele si consecintele rezultate, referindu-se la al treilea razboi mondial, Albert Pike ne spune ca va incepe din cauza divergentelor existente intre Statul Israel si lumea araba, conflict care va cuprinde toata omenirea. Noua conflagratie mondiala va duce la prabusire sociala prin brutalitate si bestialitate nemaivazuta in istoria umanitatii.
De fapt, pentru cei familiari cu Protocoalele Inteleptilor Sionului, referitoare la "Functia Razboiului" si la "Extinderea Puterii", cat si pentru cei nefamiliari, este foarte important sa va redau cateva citate, lasand la aprecierea dumneavoastra concluziile care se desprind, coroborate cu tragicele evenimente cu care, cel putin deocamdata, se confrunta numai o anumita parte a mapamondului. Deci: "Pentru a-i determina pe insetatii de putere sa faca uz de ea, vom face ca aceste puteri sa intre in conflict; in toate continentele trebuie sa cream framantari, dezbinari si dusmanii ………….. Trebuie sa fim capabili sa intampinam cu razboi, inclusiv razboi mondial, pe cei care se razvratesc impotriva noastra ……… In fata opiniei publice vom fi prietenii tuturor ….. Ii vom sprijini pe toti: anarhisti, comunisti, fascisti….. si mai ales pe muncitori. Ei vor avea incredere in noi si astfel vor deveni unealta noastra".
Tematica abordata de Albert Pike, a fost reluata - stati linistiti, nu intamplator, si de George Orwell, care in romanele sale pledeaza pentru libertatea sufletului si a demnitatii umane, sub teroarea unui regim mondial totalitarist !!!  Sa fi fost Albert Pike sau George Orwell asa desavarsiti vizionari, care sa anticipeze evenimentele cu care ne confruntam la inceputul anului de gratie 2011.
Eu, personal, refuz sa cred acest lucru. Popoare cu o istorie milenara, pentru care notiunea de democratie este un termen total nefamiliar si imposibil de implementat din cauza nefamiliaritatii lui, doresc peste noapte democratie.
Pentru toti, inclusiv de perimetrul geografic in care-si duc existenta, cuvintele lui John Adams, presedinte al Statelor Unite ale Americii, in perioada 1797-1801. Pentru veridicitate si spre a nu-l rupe din context, va redau textul in limba engleza, oferindu-va dumneavoastra placerea de a-i gasi optimul traducerii: “Remember, democracy never lasts long. It soon wastes, exhausts and murders itself. There was never a democracy yet that did not commit suicide.”
Cineva incearca sa ne convinga de functionalitatea democratiei, in timp ce istoria demonstreaza ca marile imperii si democratii ale lumii au disparut, sau unica existenta si-a dovedit nefunctionalitatea.
Se intelege eronat, parafrazand pe geniul Frederick Bastiat, ca fiecare crede ca in democratie va trai pe cheltuiala statului, uitandu-se esentialul: indiferent de forma de guvernamant, statul traieste pe cheltuiala propriilor cetateni.

Deocamdata asa zisele miscari democratice  au generat dublarea pretului carburantilor, care va atrage, conform Principiului Dominoului, dublarea preturilor tuturor produselor. Cu o economie falimentara, sau in curs de faliment la nivel planetar, va asigur ca nori negri se intrevad la orizont. Daca asta s-a urmarit prin declansarea pretinselor revolte democratice, avem toate sansele ca previziunile lui Albert Pike sa se materializeze.
Invatati domnilor, odata pentru totdeauna: democratia este un concept filosofic, care nu poate fi implementat nici prin forta si nici oamenilor care nu sunt structurati mental sa-l inteleaga.

Nu pot incheia acest Stanley Kramer, fara a oferi o lacrima si un gand pios in memoria lui Scott Adam si a sotiei sale, Jean Savage Adam, ucisi miseleste in timp ce se aflau in captivitatea piratilor somalezi.
Ca orice persoana de buna credinta, ma intreb: ce pazeste U.S.Navy 5th Fleet-Flota a V-a, stationata in jurul coastelor Somaliei, flota dotata cu avioane de bombardament, avioane de lupta, elicoptere de atac si multe alte “dotari suplimentare”, care ar putea reduce la tacere aceste dejectii ale secolului al XXI-lea.
Intentionat sau nu, se uita ca in anul 1804, razboiul impotriva Libiei, care viza Barbary Coast, a inceput din motive similare. Cat timp vom face pe “baby sitters”  in jurul globului, ne putem astepta la reactii similare.

A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2332-Din-lumea-lui-Stanley-Kramer-977.aspx