ROMÂNIA FARA ANTICORPI!

Tara noastra a ajuns in ultimii ani ca un „sat fara caini", ca un organism bolnav fara anticorpi. Disolutia statului in Romania este la cote alarmante. Romania dispare demografic, datorita scaderii natalitatii si a migratiei economice. Clasa politica, menita sa fie garantia statului de drept, este o adunatura corupta maligna, ca un cancer in trupul Romaniei. Interesul personal, egoist si individualist promovat de clasa politica in dauna interesului national si general duce Romania pe cale de disparitie. Tara noastra a ajuns o simpla harta in Europa. Romanii, datorita deznadejdii, lipsei sperantei si a proiectului national de viitor, se transforma, pe zi ce trece, intr-o populatie. Ei mai merg la vot daca primesc bani, ca la Stefanesti sau au interese directe sau de familie, altfel prefera sa stea in casele lor, in locuintele disperarii si deznadejdii. In timpul acesta, baronii politici locali isi dau frau instinctelor de inavutire. Romania e acum mai mult ca niciodata in „calea lupilor". Nu se intrevede nici o raza de speranta. In ritmul acesta putem disparea in 100 de ani, ca  popor.
Am ajuns la 18 milioane de romani in tara. Economia nationala nu mai exista. E vanduta en gros la companii din SUA, Austria, Germania, Rusia si…ironia sortii Kazahstanului. Armata e desfiintata. Dupa Divizia 4 Infanterie din Ardeal urmeaza un regiment. Apoi un etc… SRI e urmasul fostei Securitati, ce a deposedat natiunea de proprietate, ajutand ca aceasta sa ajunga pe mana oligarhilor si apoi sa fie vanduta ieftin in strainatate. Mai nou SRI mai are tupeul sa se organizeze si dupa o organigrama SUA. Le mai ramane sa primeasca instructiunile…
Si Romania a ramas orfana. O boala morala ne macina crunt si anticorpii vindecarii se lasa asteptati. Pana cand? Nu cred ca poporul roman a fost uitat de Dumnezeu. Avem atatea exemple in istoria noastra, de renastere nationala, dupa dezastre si epoci intunecate. Mai nou si Biserica Ortodoxa trece prin grele incercari. Dihonia scindarii si schismei se face simtita in randurile unor ierarhi dornici de popularitate catolica. Si totusi reactia dreptei credinte nu s-a lasat asteptata. Societatea civila crestin-ortodoxa si manastirile reactioneaza hotarat in legatura cu incercarile de slabire a Bisericii noastre. Poate de acolo se vor arata romanilor razele sperantei si ale unei noi regenerari nationale…
Zilele acestea, in mijlocul „mlastinii deznadejdii", mi-a sunat telefonul si un lider al tineretului crestin m-a invitat vara aceasta undeva, intr-un loc retras in muntii „de dincolo de zapada", unde se aduna familii de ursi si lupii singuratici, sa particip la o tabara a societatii civile crestine. Am acceptat sa dau curs invitatiei,  fara sa clipesc…
Bucurestiul nu se lasa condus
Pe zi ce trece se accentueaza clivajul politic si moral dintre Bucuresti si Cluj. Mazilirea Grupului de la Cluj din PSD si refuzul bucurestenilor de a vota un ardelean la Primaria Capitalei, preferand un „mitic" decupat din schitele lui Caragiale, arata clar ca batalia pentru conducerea Romaniei, din alt loc geopolitic, decat de la stana Ciobanului Bucur, este abia la inceput. Bucurestiul construit pe tipologia mentala a Fanarului, ca o metropola a coruptiei, nu doreste sa lase parghiile puterii din mana. Aparatul administrativ de tip dambovitean se aseamana cu o caracatita siciliana din romanul „Moarte si portocale la Palermo".
Birocratia bucuresteana prefera subminarea statului si a economiei romanesti, decat sa cedeze descentralizarii si regionalizarii resurselor. Politicienii „miticizati" urasc Ardealul si refuza orice proiect de regenerare morala a natiunii. Pentru ei, Romania e o feuda in slujba Bucurestiului, adica a aparatului centralizat si birocratic corupt. Asaltul belicos al televiziunilor si al presei scrise din Bucuresti asupra oricaror voci si grupuri politice lucide si rationale de la Cluj, care doresc reforma si regenerare politica, imi da speranta.
Ioan Rus si Vasile Dancu din „Grupul de la Cluj" sunt victimele „baronilor" vasali sistemului neo-feudal de la Bucuresti. Pretextul a fost pierderea alegerilor locale de la Cluj. Daca Emil Boc nu ar fi castigat alegerile zdrobitor ar fi urmat sa fie eliminat de sistemul birocratic, corupt al politicienilor damboviteni. Cercurile politicii de „underground" de la Bucuresti reactioneaza instinctiv si disproportionat de frica. E o teama atavica fata de romanii ardeleni si nu numai, ca centrul de conducere al tarii se inclina spre Ardeal, pentru o Romanie moderna si europeana.
Din ce in ce mai multi romani ardeleni s-au saturat sa-i reprezinte si sa-i conduca un sistem politic vicios din Bucuresti, nevertebrat si bugetovor. Datorita coruptiei generalizate si a lipsei aplicarii actului de justitie, democratia romaneasca se compromite in ochii romanilor ardeleni. Pentru romanul ardelean, Bucurestiul nu mai reprezinta viitorul Romaniei. Capitala de azi nu mai detine cheia unui proiect national viabil de dezvoltare, ci un lest in calea unei reforme nationale pentru regenerare politica, culturala si economica a Romaniei. Sistemul corupt de tip balcanic acceptat si promovat de catre clasa politica de la Bucuresti este antinational si contraproductiv in Ardeal.
Regruparea politicienilor din Ardeal si promovarea intereselor romanilor ardeleni fata de imixtiunile de tip mafiot ale clasei politice de pe malurile Dambovitei, trebuie sa fie o prima etapa in construirea unui pod al transferului de putere dinspre Bucuresti spre Ardeal, in beneficiul Romaniei, ca tara cu o democratie reala, fundamentata pe statul de drept si pe o civilizatie de tip central-european.
Ionut TENE,
4-5 iulie 2008,
Cluj-Napoca

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2207-ROM194-NIA-FARA-ANTICORPI.aspx