NU VA TEMETI! CA VI S-A NASCUT ASTAZI MANTUITOR, CARE ESTE HRISTOS DOMNUL!

  de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Dar ingerul le-a zis: Nu va temeti! Caci, iata, va binevestesc voua bucurie mare, care va fi pentru tot poporul: ca vi s-a nascut azi Mantuitor, care este Hristos Domnul, in cetatea lui David” (Luca 2:10-11).

„Ea va naste Fiu si vei chema numele Lui – Iisus, caci El va mantui pe poporul Sau de pacate” (Matei 1:21).

„Iata, Fecioara va avea in pantece si va naste Fiu si vor chema numele Lui – Emanuel, care se talcuieste: „Cu noi este Dumnezeu” (Matei 1:23; Isaia 7:14).

 

(Continuare din numarul precedent)

Nu va temeti si Nu plangeti!

Mesajul de la Nasterea Sa „Nu va temeti", Iisus la propovaduit si in timpul vietii Sale pamantesti, cand i-a zis lui Iair, care primise vestea ca „fiica lui a murit", zicandu-i: „Nu te teme! Crede numai si se va izbavi" (Luca 8:50). Iair, mai marele Sinagogii (cf. Luca 8:41), primind mesajul sa „Nu se teama" si „Crezand ca se va izbavi fiica" lui, Domnul Iisus cand a ajuns in casa lui Iair i-a Inviat fiica de 12 ani, darunid-o parintilor si zicandu-le; sa-i dea sa manance si au ramas uimiti parintii ei (cf. Luca 8:54-56).

Tot cu acest prilej, Mantuitorul Hristos a zis multimii, de la casa lui Iair care plangea pentru fetita ca murise: „Nu plangeti; N-a murit, ci doarme" (cf. Luca 8:52). Mantuitorul Hristos Iisus a avut mila de multime intodeauna si astfel a zis „Nu plange" si cu prilejul Invierii fiului vaduvei din Nain, zicand: „Nu plange!" si apropiindu-se de sicriu a „Inviat" pe fiul vaduvei din Nain (cf. Luca 7:13-15). „Iisus Hristos, care, - ieri si azi si in veac - este acelasi " (Evrei 13:8), oricand este gata sa zica omului si generatiilor din toate vremurile „Nu va temeti! si „Nu plangeti", inclusiv omului si generatiei vremii noastre, daca se intoarce cu Cainta si Credinta la Dumnezeu, si astfel va fi izbavit si Inviat la viata, din moartea pacatelor, ca fiica lui Iair si ca fiul vaduvei din Nain.

Asadar, sa nu se tulbure omul de azi in necredinta lui, cand aude ca trebuie sa mearga la Biserica de Nasterea lui Iisus, sau in alte Duminici, cum s-a tulburat Irod si tot Ierusalimul impreuna cu el (cf. Matei 2:3), si sa inceapa sa zica, cum obisnuieste omul de azi: „ca nu pot sa merg la Biserica, sau ce-i aia?", ci sa vada mila si iubirea lui Dumnezeu, care l-a mai tinut un an si l-a adus pana la Noul Craciun al Nasterii lui Iisus, pentru mantuirea lui din moartea pacatelor, caci daca omul se va tulbura in necredinta lui si nu se va smeri, poate sa ajunga ca Irod sa savarseasca diferite pacate si nelegiuiri.

Hotarandu-se omul necredintei vremurilor noastre sase intoarca cu lacrimi de pocainta la Dumnezeu, Domnul milostivirii si al iubirii de oameni, Care „nu vrea moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu", ii va rasari si lui o Stea, ca Magilor, care i-a calauzit la locul nasterii lui Iisus, si il va calauzi si pe el in drumul spre cunoasterea lui Dumnezeu si a Bisericii, cu sfintele slujbe si tezaurul de invataturi spre cunoasterea Salvatorului sau Iisus Hristos, care S-a Nascut si a Murit pe Cruce pentru el si a Inviat pentru el si mantuirea lui din moartea pacatelor.

Inima Ta omule

Magii i-au adus lui Iisus daruri: „aur, tamaie si smirna", ca unui Imparat si Dumnezeu, iar de la omul de azi, Domnul Iisus cere sa-i aduca un dar al recunostintei pentru jertfa lui Iisus pentru el, inima lui zdrobita si imbolnavita de pacate ca sa o vindece, dupa Scriptura prin care cheama neincetat pe fiecare om, zicand: „Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi. Luati jugul Meu asupra voastra si invatati-va de la Mine, ca sunt bland si smerit cu inima si veti gasi odihna sufletelor voastre. Caci jugul Meu este bun si povara Mea este usoara" (Matei 11:28-30).

„Veniti la Mine"

Si, in alta Scriptura, Domnul Iisus vorbeste atat de dureros si cu parere de rau, ca omul necredintei nu vine la El sa-l ajute sa-l mantuiasca, zicand: „Si nu voiti sa veniti la Mine, ca sa aveti viata! Slava de la oameni nu primesc; Dar v-am cunoscut ca n-aveti in voi dragoste de Dumnezeu" (Matei 5:40-42). Asadar, acum am aflat, stimate cititorule, ca omul necredintei si pacatului nu vine la Iisus Mantuitorul sau, pentru ca si-a pierdut dragostea de Dumnezeu in lumea necredintei, pacatului si nelegiuirilor, ca Fiul cel ratacit din Evanghelie, care dupa ce si-a revenit in fire, ajungand sa manance roscovele de la porcii stapanului din tara de pacat, s-a intors la tatal sau, care i-a dat haina noua si inel in degetul lui si a junghiat vitelul cel ingrasat, ca sa se veseleasca, pentru ca „fiul lui mort era si a inviat, pierdut era si s-a aflat" (cf. Luca 15:11-32), si asa a fost „Nascut din Nou" devenind credinciosul Domnului din fiul cel ratacit. O mare Pilda de urmat de fiecare om ratacit in lumea de pacat, care ar trebui sa-si „revina in fire" ca fiul cel ratacit si sa se intoarca la nasterea lui Iisus pentru el.

Dar Mantuitorul Iisus Hristos cauta neincetat sa-l cheme pe omul necredintei din moartea pacatelor, zicand: „Veniti la Mine toti cei osteniti si impovarati si Eu va voi odihni pe voi".

Nasterea din Nou

Venind cu Credinta la Iisus, oamenii nefericiti ai vremurilor noastre „vor gasi odihna sufletelor lor" si se vor intoarce la casele lor pe alta „cale", ca si Magii de la Rasarit, care dupa ce au gasit pe Pruncul Iisus s-au „intors pe alta cale in tara lor" (cf. Matei 2:12). Iar „alta cale de intoarcere" acasa la familie, de la Biserica cunoasterii lui Dumnezeu, este calea credintei si a dragostei de Dumnezeu si de aproapele, si Nu calea necredintei si a pacatului dinainte. Dupa ce omul a cunoscut pe Dumnezeu el devine un om „Nascut din Nou" (cf. Ioan 3:3-21), care vede si concepe viata complet diferit, pentru ca o priveste prin prisma divina a valorilor spirituale si vesnice.

Acest om, „Nascut din Nou" spiritual, va merge cu dragoste la Biserica si la Urmarea lui Hristos, ca Pastorii care au plecat la Betleem dupa vestea primita de la ingerul Domnului, precum si Magii, care au plecat dupa Steaua de la Rasarit si au gasit pe „Maria, pe Iosif si pe Pruncul Iisus culcat in iesle" (cf. Luca 2:16), pentru ca „nu mai era loc pentru ei in casa de oaspeti" (cf. Luca 2:7), ca si in hotelurile si in inimile bogatilor de azi, unde nu este loc sa se Nasca Iisus, Salvatorul lor din moartea pacatelor. Omul care se va intoarce la Credinta in Dumnezeu si va primi „Nasterea din Nou" va fi inconjurat de ingerii Domnului ca pastorii, si va canta si el impreuna cu oastea cereasca: „Slava intru cei de sus lui Dumnezeu si pe pamant pace, intre oameni bunavoire" (cf. Luca 2:13-14) si va fi fericit cu toata familia lui.

Vestirea Nasterii lui Iisus de omul vremii noastre.

Un astfel de om, Nou in Hristos, va vesti mesajul nasterii lui Iisus si al renasterii sale spirituale prin Credinta in Nasterea lui Iisus, ca pastorii „care au vestit cuvantul grait lor despre Copil" (cf. Luca 2:17) si s-au intors „slavind si laudand pe Dumnezeu pentru toate cate auzisera si vazusera" (cf. Luca 2:20) la Nasterea lui Iisus, „Si toti cati auzeau se minunau de cele spuse lor de catre pastori" (Luca 2:18). La fel, Magii de la Rasarit mergand „pe alta cale in tara lor" (cf. Matei 2:12) au vestit Mesajul Nasterii lui Iisus.

Astfel, si omul de azi sa implineasca indrumarea Domnului Iisus: „Intoarce-te in casa ta si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu. Si a plecat, vestind in toata cetatea cate ii facuse Iisus" (Luca 8:39), ca omul care a fost eliberat de „legiunea de demoni" (cf. Luca 829-30), de Iisus Cel Nascut pentru mantuirea omului.

Va urma

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a206-NU-VA-TEMETI-CA-VI-S-A-NASCUT-ASTAZI-MANTUITOR-CARE-ESTE-HRISTOS-DOMNUL.aspx