Din Lumea... lui Stanley Kramer (964)

* Pentru a doua oara, in ultimele 24 luni, mesianicul Pontifus Maximus a fost epicentrul unei istorice alegeri, vox populi dand verdictul meritat perioadei in care am avut nesansa sa avem presedinte democrat si Congres majoritar democrat.

Cea mai notabila "performanta" a Congresului, din aceasta perioada, a fost adaugarea a 2,7 trilioane de dolari la datoria nationala, ceea ce demonstreaza clar ca America se afla in cadere libera si se indreapta vertiginos spre Groapa Marianelor, intoarcerea la anii de prosperitate, pace si stabilitate fiind de domeniul stiintifico-fantastic.

Nu avem nevoie nici de John Adams, David Ricardo, John Maynard Keynes sau Milton Friedman, pentru a realiza ca reducerea deficitului se poate realiza numai prin reducerea cheltuielilor guvernamentale, care au atins un nivel de irationalitate si disproportionalitate nemaiintalnite in istoria Statelor Unite. S-a ajuns sa avem cel mai numeros aparat birocratic, cel mai mare deficit, cel mai mare debit, cele mai multe cheltuieli si cei mai putini platitori de taxe. In conformitate cu datele furnizate de Tax Policy Center, 47 % dintre americani nu platesc taxe federale !!!, 10% dintre platitorii de taxe, contribuie cu 75% din veniturile federale, ajungandu-se exact la ceea ce doreste mesianica faptura: o redistribuire a veniturilor !!! Am inteles ca cei mai putin privilegiati sa beneficieze de anumite avantaje, dar refuz sa cred ca aproape jumatate din populatia Americii, intra in aceasta categorie. Se pare, ca fara sa ne dam seama, s-a juns ca Federal Income Tax sa devina echivalentul lui "Jizya", sistem de taxe aplicat in tarile musulmane, impotriva celor care nu apartin denominatiei islamice. In compensatie pentru contributia lor la sustinerea regimului Islamic, "infidelilor" li se tolereaza practicarea propriei religii. Prin extrapolare, sub noua Jizya Americana, pentru contributia noastra financiara la sustinerea unui guvern de proportii nemaiintalnite in istorie, ni se permite sa nu credem in capitalism, drept cea mai perfecta oranduire a umanitatii si sa acceptam schimbarea actualului sistem politic cu unul de tip socialist in care 53% din populatie va plati taxe pentru intretinerea unui guvern iubit numai de cei 47%, care nu platesc taxe!!!. Da, ati citit bine, sunt banii nostri, ai platitorilor de taxe, guvernul nu genereaza nici locuri de munca si nici venituri. Noi, poporul, "We The People", o facem. Daca se continua in acest ritm, exista riscul ca orice Democratie sa se transforme in tiranie, oricat de uman si crestinesc este iubirea aproapelui, nu este normal ca 53% din populatie sa-si goleasca buzunarele pentru a sustine restul de 47% !!! Nenorocirea este, ca acesti 53 % sunt cei care sustin toate programele guvernamentale privind ajutorarea multor organisme si organizatii internationale, ajutoare militare, acordate pretinsilor prieteni si nedoritilor aliati, cat si sume impresionante acordate nerambursabil pentru eradicarea unor boli contagioase. Nu mai vorbesc de faptul, ca pentru a crea un echilibru militar in anumite zone ale globului, se ofera ajutoare militare de miliarde de dolari, ambelor tabere beligerante. Chiar cei mai optimisti dintre noi, nu pot crede ca un asemenea sistem va dainui Sine Die.

Daca vreti sa aflati sursa tuturor problemelor cu care se confrunta omenirea, va redau un magistral citat dintr-un discurs al jurnalistului Patrick Jake O’Rourke, autor al cartii "Don’t Vote It Just Encourages the Bastards" (Nu vota, aceasta incurajeaza doar bastarzii), aparuta in septembrie 2010: "Daca vreti sa aflati sursa problemelor noastre, noi nu trebuie sa testam oamenii daca folosesc droguri, noi trebuie sa-i testam pentru stupiditate, ignoranta, lacomie si dragoste de putere." (If we’re looking for the sourse of our troubles, we shouldn’t test people for drugs, we should test them for stupidity, ignorance, greed and love of power).

Sunt curios, cati dintre politi- cienii mapamondului s-ar incumeta la un asemenea test?

Cyntia Ozick a scris, "Sa-ti imaginezi inimaginabilul este cea mai inalta folosire a imaginatiei." (To imagine the unimaginable is the highest use of the imagination).

Eu fiind adeptul creerii unei societati perfecte, imi imaginez inimaginabilul. Pentru realizarea acestui deziderat, trebuie sa incepem cu alungarea impostorilor si a celor care au adus omenirea in pragul colapsului si sa avem curajul si taria morala sa le spunem in fata: domnilor, sunteti niste impostori si nu meritati sa vorbiti in numele poporului !

A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2058-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-964.aspx