Spoiala nationala a locuintelor – o noua afacere pentru baietii destepti

 

Si totusi, nu suntem inca destul de saraci... Chiar daca am ramas fara locuri de munca, chiar daca ne inghesuim la cozi pentru alimentele acordate cu titlu de „ajutoare din partea Uniunii Europene”. Romanul inca supravietuieste si asta deranjeaza pe multi. si va continua sa supravietuiasca, obisnuit oricum sa stranga cureaua, atata vreme cat va mai avea un venit fie el cat de mic.

De aceea, Traian Basescu este atat de pornit pe eliminarea tuturor formelor de subventii si ajutoare. De aceea, presedintele nostru, in singurul lui efort sustinut in mod constant de-a lungul celor doua mandate, umilirea fiintei romanesti, incearca sa ne arunce unii impotriva celorlati, infierand mai bine de jumatate din tara pentru ca ar fi „una asistata”.

Totul este insa parte a aceluiasi scenariu de decribilizare a resurselor si valorilor tarii. A lansarii de fumigene dincolo de care ei, baietii destepti, ce servesc si interesele majoritatii politice, sa stoarca tot ceea ce se mai poate dintr-o tara saracita. Pentru ca, desi Romania a fost ruinata de resursele sale tehnologice, inca mai este de furat. Si nu este un paradox. Pentru ca si saracia poate fi furata. Cu acte legale in scenarii aproximativ similare celor aplicate de baietii destepti in procesul de destructurare tehnologica a tarii, vanzarea uzinelor si scoaterea de banii prin capusarea sistemelor venale ale tarii. Energia electrica, apa gazele...

Dincolo de acestea, pentru ca se apropie o noua etapa electorala, iar sacii partidelor trebuie umpluti din vreme, actualii guvernanti forteaza impunerea unei noi forme de jaf cu acte legale. Un furt derulat prin intermediul acelorasi „baieti destepti”, cel putin ca tipologie, care servesc sistemul politic (desigur, in baza unor comisoane) pentru a hrani nevoia de bani a aparatului politic.

Un jaf national care este posibil atata vreme cat oamenii, fie chiar si ramasi fara locuri de munca si inghesuiti pe la cozile cu ajutoare „europene”, mai au inca in patrimoniu o resursa extrem de atragatoare. Locuintele personale.

Desigur, forma cea mai simpla de a jefui oamenii si de aceste ultime „averi” ar fi aceea ca „baietii destepti” sa astepte, de vreme ce locatarii nu mai au locuri de munca si, in consecinta, venituri sigure, sa intre in incapacitate de plata, iar bancile, asociatiile de proprietari sau feluritii furnizori de felurite servicii sa-i scoata la mezat. Pentru ca legea a fost aranjata in asa fel incat procesul a devenit posibil, zeci de locuinte fiind deja scoase la astfel licitatii datorate „insolventei” proprietarilor lor.

Numai ca acest sistem, in „asteptare”, are o mare hiba. Dureaza prea mult. Dureaza prea mult atata vreme cat omul se va chinui sa-si apere agoniseala pana in ultima clipa, chiar daca asta va insemna sa nu-si mai cumpere nici macar de mancare. Dureaza mult prea mult caci romanul, obisnuit sa stranga cureaua si sa traiasca si din ciosvarte ce nu au legatura nici macar cu minima subzistenta, sa devina insolvent. In masa.

Asa ca, partea politica a conturat si instrumentul de spoliere, in forta, a oamenilor de rand, printr-un proiect prin care fatadele locuintelor sa fie renovate de catre primarii peste vointa locatarilor, statul urmand sa-si recupereze banii de la urmatoarea transa de rau platnici (ai sistemului de creditare cu de-a sila) inclusiv prin executare silita.

Se strang bani astfel pe mai multe cai. Pe de o parte prin contractele de renovare a fatadelor cladirilor la preturi pe care le vor controla baietii destepti, prin decizia unilaterala a autoritatilor locale de a impune contracte cu anumite firme. Apoi, desi proprietarii nu vor avea nici un cuvant de spus in acceptarea procesului, chiar daca banii datorati pentru prestatiile baietilor destepti vor putea fi recuperati de catre autoritati inclusiv prin executare silita, se va completa si fondul locativ. Al acelorasi baieti destepti.

Suntem in fata declansarii unui proces de deposedare de drepturile de proprietate prin impunerea vointei unilaterale a statului, practic, locuintele, o resursa „prafuita”, putand deveni, prin programul national de spoliere, o masina de produs bani pentru „baietii destepti” si cercurile de politice deservite.

Un atac la dreptul de proprietate, spoiala nationala putand degenera rapid, dintr-o forma mascata de arvunire a clasei politice (realizata prin intermediul baietilor destepti), intr-o deposedare in masa, cu iz de nationalizare, prin dreptul executarii silite pentru un serviciu nesolicitat de proprietari.

 

Cezar Adonis Mihalache

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a2034-Spoiala-nationala-a-locuintelor-–-o-noua-afacere-pentru-baietii-destepti.aspx