JOHN BECKETT A LANSAT O CARTE LA ORADEA

 

Marti, 26 octombrie, in sala mare a Primariei Oradea, John Beckett a lansat cartea „De ce imi place ziua de luni – cum sa reusesti in afaceri fara sa-ti vinzi sufletul”. Evenimentul a fost organizat de Editura Scriptum, in colaborare cu Asociatia Integra Romania si Primaria Municipiului Oradea. Prezentarea catii a fost facuta de Dacian Palladi.

Cartea in original a fost publicata in limba engleza de Editura InterVarsity Press, in anul 1998, cu titlul original „Loving Monday: Succeeding in Business Without Selling Your Soul”, si contine relatarea domnului Beckett despre modul in care a cautat sa-si integreze in mod practic credinta in activitatea sa profesionala. In prezent, ea este disponibila in 17 limbi.

John D. Beckett, licentiat in stiinte economice si inginerie mecanica, a profesat ca inginer in industria aerospatiala. Incepand din anul 1963, a lucrat impreuna cu tatal sau in cadrul micii fabrici a familiei, iar dupa doi ani a devenit directorul acesteia, in urma decesului tatalui sau. In prezent este presedintele companiei si a contribuit la avansarea afacerii, care acum detine primul loc in lume la productia si vanzarea de componente pentru sisteme de incalzire cu combustibil lichid.

Autorul a prezentat motivele care au stat la baza scrierii acestei carti: „Pornesti cu greu lunea spre serviciu? Ti-e groaza de o noua saptamana de munca, de program supraincarcat, de angajati refractari, de facturi, impozite si taxe cu termen scadent, de clienti rau-platnici? - Cand ne gandim la prima zi de lucru din saptamana, cei mai multi dintre noi suntem cuprinsi de un sentiment de depresie, si asta pentru ca munca a devenit un termen perimat in cultura noastra. Am ajuns sa o asociem nu cu demnitatea si implinirea, ci cu efortul inutil si corvoada. Si munca devine cu atat mai istovitoare, cu cat ne desparte adesea de familie si ne rapeste orice farama de timp liber, daca nu stim sa o gestionam eficient“ spunea John Beckett, prezent ieri la Oradea.

John Beckett sustine ca a invatat sa se bucure de munca lui inca de cand a decis sa preia afacerea familiei si sa o conduca dupa principiile instituite de Dumnezeu. Cheia succesului sau consta in integrarea convingerilor, a vietii de credinta, in activitatea sa profesionala. Asa au ajuns sa se dezvolte si una, si cealalta – odata cu entuziasmul sau pentru ziua de luni.

„Este esential ca succesul in afaceri sa nu fie obtinut in detrimentul sufletului nostru – sunt multe alte chestiuni care trebuie luate in considerare dincolo de bilantul contabil”, a spus autorul.

Corespondenta primita de la

Prof. Iosif POPA

27 octombrie 2010, Oradea

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a1992-JOHN-BECKETT-A-LANSAT-O-CARTE-LA-ORADEA.aspx