Din Lumea... lui Stanley Kramer (961)

* Multi dintre fidelii cititori ai publicatiei noastre, isi amintesc de serialul intitulat “Controverse din A… Normalitatea Lumii”, serial menit sa va familiarizeze cu irationalele evenimente cu care se confrunta, deloc intamplator, zbuciumata noastra Terra. Tot atunci, incercam sa explic ca realitatea este de cele mai multe ori mai ciudata decat fictiunea. Foarte probabil, acesta este motivul pentru care atunci cand ne confruntam cu realitati din domeniul absurdului, le consideram fictiuni si viceversa. Pentru cei carora timpul le permite si au si curiozitate, pot constata ca tot ceea ce parea la un moment dat aberant, de nivelul absurdului, a devenit ulterior realitate.

Fara un efort deosebit, puteti constata ca ceea ce a fost de domeniul stiintifico-fantastic in secolul al XIX-lea, a devenit realitatea secolului al XX-lea, ciclul continuand si in secolul al XXI-lea, daca Planeta Terra va mai supravietui.

Inca din 15 August 1871, Albert Pike, fondatorul de mai tarziu al Ku-Kluks-Klan, ii scria lui Giuseppe Manzzini despre planul pentru cucerirea lumii in trei razboaie mondiale, calea pentru construirea unei noi ordini mondiale (Novus Ordus Seclorum). Primul razboi mondial va fi inscenat pentru schimbarea formei de guvernamant in Rusia tarista. Noul stat creat il vom tine pe post de sperietoare a lumii. Al doilea razboi mondial se va baza pe manipularea divergentelor de opinie existente in cadrul societatii germane. De aici, va rezulta extinderea sferei de influenta ruseasca si fondarea statului Israel. Pana aici, realitatea istorica a demonstrat veridicitatea celor scrise de Albert Pike in urma cu 139 de ani si a demonstrat fara niciun dubiu ca evenimentele cu care se confrunta Terra, nu sunt deloc intamplatoare, fiind rodul unor decizii care, dupa umila mea parere, intrece modul nostru de percepere.

Acum urmeaza partea cea mai interesanta. Al treilea razboi mondial se va naste din divergentele existente intre statul Israel si statele Arabe, conflict care va cuprinde ……….. intreaga omenire. Va fi o conflagratie care va duce la prabusire sociala prin brutalitate nemaivazuta.

Rudolf Steiner, in cartea sa “Die soziale grundforderung unserer Zeit”, ne spune ca in final omenirea se va imparti in doua societati: orient si occident. Acest lucru va fi posibil pentru ca nu poate exista o sinteza intre credinta Estului si stiinta Vestului. Urmarea va fi ca oamenii de stiinta din Vest, nu vor avea niciun sentiment pentru religiile din Rasarit, iar credinciosii de aici vor respinge stiinta apusului. Sa nu cumva sa credeti ca Herr Rudolf a prevazut ca aceasta noua impartire a lumii se va face in mod pasnic. Toate schimbarile de ordin teritorial cu delimitari de noi granite, vor fi urmarea unor conflicte militare. Asa ca, dragilor, atat NATO cat si Uniunea Europeana, isi vor pierde functionalitatea si nici nu-si vor justifica existenta. De fapt, ca o parere strict personala pe care iarasi nu cer nimanui sa mi-o impartaseasca, Romania nu avea nevoie de niciuna din organizatiile mentionate, din varii motive, cel principal fiind lipsa standardelor cerute la aderare. Noroc cu presedintele George Walker Bush, care a avut un atasament special fata de Romania.

Cei care-si amintesc de Samuel Phillips Huntington, supranumit “Machiavelli al vremurilor noastre”, consilier prezidential cu probleme de securitate nationala, in timpul administratiei Carter, profesor la Harvard University- Institutul pentru Studii Strategice si autor al cartii Socul Civilizatiilor, aparuta in 1993, retin ca pe coperta cartii era o harta in care civilizatia lumii se oprea in curbura Carpatilor, dupa care urmam …. noi si … altii.

Nu trebuie sa fii Dreistein ca sa realizezi ca ceva se pune la cale, desele intalniri intre cei care au avut sansa sa ne reprezinte, nu sunt simple vizite de curtoazie. Se detaseaza evident, Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, foarte probabil ca l-a studiat in amanuntime pe Rudolf Steiner, care s-a remarcat printr-un curaj extraordinar si a spus lucrurilor pe nume; integrarea imigrantilor in Europa si in special in Germania, a fost o experinta soldata cu un esec total. “Ne-am inselat cand am crezut ca putem construi o societate in care persoane apartinand unor culturi si lexicuri diferite, pot convietui impreuna”. Subscriu in totalitate !!!

Pana si in Statele Unite ale Americii, unde traiesc intr-o armonie controlata peste 100 minoritati nationale este greu sa amalgamezi italienii proveniti din Nord cu cei din Sud, Irlandezii cu Scotienii sau Englezii, pana si persoane din aceeasi confesiune religioasa, dar proveniti din diferite state europene, nu locuiesc in aceeasi zona. Totusi, absorbtia a milioane de imigranti in Statele Unite ale Americii poate fi considerata un succes, datorita faptului ca integrarea s-a facut foarte rapid, America fiind considerata mai mult un percept filosofic, un mod de a fi, un comportament si nu neaparat o tara.

Place, nu place, trebuie sa admitem ca suntem diferiti, fiecare dintre noi purtand amprenta locurilor de proveninta a noastra sau a stramosilor nostri. Oricum Angela Merkel a avut intrevederi la nivel inalt, incepand cu Franta si terminand cu Rusia, problemele principale discutate, nefiind date publicitatii dar va asigur c-au vizat zecile de milioane de neaveniti de pe continentul European, care in anticipatul razboi mondial, prevazut de Albert Pike, pot constitui o Coloana a V-a, greu de neglijat.

Este frumos, inaltator sa pastrezi traditiile si obiceiurile poporului stamosesc, dar este imposibila integrarea intr-o societate atat timp cat te marginalizezi, refuzand nu numai invatarea limbii statului de adoptie, dar si a culturii si obiceiurilor. When in Rome, do like Romans do!

A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a1989-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-961.aspx