Din Lumea... lui Stanley Kramer (1216)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Dupa un periplu de cateva luni, m-am intors din TARA care adaposteste mormintele inaintasilor, din TARA careia i-am purtat, ii port si ii voi purta un respect deosebit, indiferent de forma de guvernamant sau sistemul politic implementat in ultrasofisticatele laboratoare ale mai marilor vremii, din TARA care, asa cum am declarat intr-un interviu acordat unui cotidian din fostul Pamant Roditor al Transilvaniei, Falnicul Ardeal, reprezinta pentru mine rugul pe care, la momentul potrivit, se jertfesc cei mai buni fii ai sai. Pentru a va clarifica anumite aspecte mai greu de “digerat”, TARA nu are nicio conotatie politica, trebuind sa fie tratata ca o MAMA; iar despre MAMA, numai la superlativ, numai de bine. Nu insa despre cei care dovedind carente inacceptabile la nivel educational, intelectual, comportamental etc. au accedat nemeritat la posturile natiunii, omitand binele ei.
Inainte de a dezvolta acest subiect, in editia urmatoare, am aterizat in fostele State Unite ale Americii in plin “debate” la presedintia USA, intre candidatii partidelor democrat si republican. Chiar daca nu sunt in asentimentul dumneavoastra, istoria acestei tari nu a mai scos pe esichierul politic asemenea candidati nepregatiti, la ani lumina de minimum standardelor admise pentru o campanie electorala. Un singur lucru este cert: singurul perdant major sunt Statele Unite ale Americii, cei doi candidati etaland maniere si cunostinte inadmisibile nici pentru “grupa mica” a unei gradinite din satul Borzia, localitate din pitoreasca  Vale a Muresului, in inima Muntilor Gurghiului, unde mi-am petrecut o perioada a sederii mele in TARA. Nici cele mai diabolice torturi imaginabile, pe care sunt antrenat mental sa le suport, nu ma pot convinge ca “jocurile au fost facute; ramane asa - Les jeux sont faits, rien ne va plus.” Billa, alias Hillary Rodham Clinton, care intr-un stat de drept era “pensionara” unei inchisori de maxima securitate, fiind familiarizata din frageda pruncie -perioada Yale University- cu operele lui Saul Alinsky, ”Rules for Radicals - Reguli pentru Radicali”. Pentru stricta dumneavoastra informare, in perioada studentiei a tinut o dizertatie pe acesata tema, si era la curent cu teoria lui Saul Alinski care spune ca cea mai eficienta distrugere se face din interior; asa ca “laborantii” au implantat in interiorul partidului republican cel mai eficient “destroyer – distrugator", Donald Trump, care la primul debate a avut o prestatie lamentabila, inadmisibil de precara, sub toate aspectele. Ce persoana structurata mental la anumite standarde intelectuale, exceptand politicienii globului, caracterizati prin lipsa totala de standarde, ne poate clarifica cum Donald Trump a eliminat in anterioarele confruntari, 18 politicieni de marca, guvernatori, congressmeni, senatori, profesionisti de renume in domeniile lor de activitate, ca in final “intreg aliotmanul sa se’mpiedice de un ciot", numit Hillary Rodham Clinton. Dispunand de o “munitie” capabila sa o reduca la tacere pe Hillary, Donald a declarat ca s-a jenat de….Chelsea, fata Billei. Donald dragule, Chelsea, deocamdata nu candideaza inca la presedintia  Statelor Unite ale Americii, desi intr-un viitor apropiat, se pare ca a fost inclusa in Planul Iluminatilor.
 Imi insultati inteligenta, dragi “tovarasi si pretini!” Pentru anamnesis - reamintire dau numele “victimelor” laboratoarelor, implicarea lui Donald, dupa umila mea opinie, fiind total exclusa: Jeb Bush - guvernator de Florida, Ben Carson - doctor neurochirurg la Johns Hopkins Hospital si favoritul meu la presedintia USA, Ted Cruz - senator, John Kasich - guvernator de Ohio, Jim Gilmore - Guvernator, Marco Rubio - Senator, Rick Perry - Guvernator de Texas, Scott Walker - Guvernator de Wisconsin, Bobby Jindal - Guvernator de Louisiana, Lindsey Graham - Senator, George Pataki - Guvernator de New York, Mike Huckabee - Guvernator de Arkansas, Rick Santorium - Senator, Rand Paul - Senator, Carley Fiorina - CEO la Hewlett-Packard si Chris Christie - guvernator de New Jersey. Trebuie sa admiteti, ca, vorba Ardeleanului, ”ceva nu stimuie - nu se potriveste.”
Va asigur ca incepand cu 20 Ianuarie 2017, aureola lui Ludovic al XIV-lea, supranumit Regele Soare, va aparea deasupra cladirii locata pe 1600 Pennsylvania Ave, din Washington DC, iar primul Ordin Executiv emis va avea urmatorul preambul: ”L’etat C’est Moi - Statul Sunt Eu”, similar alocutiunii tinuta la 13 Aprilie1655, in fata Parlamentului Francez de numitul Ludovic si Soare pe deasupra.
Spre consolarea dumneavoastra si a mea personal, va redau o axioma-predictie lasata posteritatii, din anul 1920 de inegalabilul ziarist H.L.Mencken, persoana de o intelectualitate rarissima, celebralitate aparte, supranumit inteleptul din Baltimore - Sage of Baltimore si materializata perfect inca din 20 Ianuarie 2009 sub domnia lui "Caius Iulius Germanicus, alias Caligula II" si sigur continuata sub domnia noii "Agripine", incepand cu 20 Ianuarie 2017: ”Cu cat democratia se perfectioneaza, oficiul presedintelui reprezinta din ce in ce mai mult sufletul interior al poporului. Va veni o zi in care oamenii adevarati ai acestui pamant vor da curs in cele din urma dorintei inimii lor iar White House - Casa Alba va fi ornamentata cu un adevarat si sincer moron (superlativul idiotului) - As democracy is perfected, the office of the president represents, more and more closely, the inner soul of the people. On some great and glorious day the plain folks of the land will reach their heart’s desire at last, and White House will be adorned by a downright moron.”
Fara a cere nimanui sa-mi impartaseasca opiniile si cu tot respectul pentru parerile adverse pe care le consider un corolar al democratiei, nu pot sa nu va reamintesc o alta emanatie cerebrala a geniului Mancken, care se potriveste perfect politicii duse la nivel planetar: ”Intregul scop al politicii este sa tina populatia alarmata - The whole aim of practical politics is to keep people alarmed.” Trebuie sa admiteti ca, indiferent de perimetrul geografic, populatia este alarmata-tensionata, prefigurand ca sfarsitul este aproape. Planeta Terra a devenit total nefunctionala si condusa dupa principiul ineptocratiei, valorile nefiind admise la perceptul de guvernare. Sunt curios care va fi soarta celor 45 milioane de americani, care traiesc sub pragul saraciei sau a celor 110 milioane care primesc o forma de ajutorare sociala din partea guvernului, adica din banii platitorilor de taxe !!! Pentru cei care au anumite neclaritati, este vorba de USA si nu de o tara bananiera, situata pe undeva in Marea Caraibelor.
Filosoful Ed Burke ne-a avertizat ca “tot ceea ce este nevoie pentru ca 'raul' sa aiba succes, este ca oamenii decenti sa nu faca nimic - all that is needed for evil to succeed is that decent human beings do nothing". Se aude in Bujumbura de Mures, alias Jedd - Livezeni, Populi Pomarii sau Liternum, dupa caz ? Din nefericire, raul are succes in toate perimetrele geografice ale Mapamondului.
In final, cu speranta aproape inexistenta ca se va retine ceva, cuvintele celui de-al 32-lea presedinte al USA, Franklin Delano Roosevelt: ”In politica nimic nu se intampla accidental; daca se intampla poti fi sigur ca a fost planificat sa se intample - In politics, nothing happens by accident. If it happened, you can bet it was planned that way". Din anul 1773, pe o strada obscura din Frankfurt s-au intalnit “planificatorii.” Este omenirea chiar asa de retardata-imbecila, ca la 243 de ani de la acel eveniment sa nu fie capabila sa identifice pe cei atat de “grijulii” de binele nostru. Traind intr-o tara in care si firul de praf, care patrunde in teritoriu, este identificat si monitorizat, am indreptatite dubii.
A.C.TON
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a19426-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-1216.aspx