Sesizarea DNA în urma unei declaratii a fostului presedinte Traian Basescu - Dosarul Microsoft


 Adresata: Domnei ministru al Justitiei, Raluca Alexandra Pruna
Senator: Valer Marian
Circumscriptia electorala: nr. 32 Satu Mare
Colegiul electoral: nr. 1
Grup parlamentar: independent

Obiect: Sesizarea DNA in urma unei declaratii a fostului presedinte Traian Basescu

Sedinta Senatului din: 07.06.2016


In temeiul art. 112 alin.1 din Constitutia Romaniei si art. 159 din Regulamentul Senatului, va inaintez prezenta
                               
  INTREBARE:

 In data de 15.05.2016 fostul presedinte al Romaniei, domnul Traian Basescu, a facut urmatoarea declaratie in cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Romania TV: „?titi ca Microsoft a dat vreo 400 de milioane spaga in Romania din 2004 pana in 2014, 10 ani, la diversi demnitari, la diversi lobby-sti, traficanti de influenta, din care, deocamdata, stiu ca 60 de milioane au fost la ultima prelungire a contractului”.
 Avand in vedere gravitatea afirmatiilor si ca acestea sunt plauzibile, in conditiile in care domnul Traian Basescu a fost presedintele Romaniei in perioada respectiva si ca in aceasta calitate a fost un om foarte bine informat de catre institutiile abilitate, indeosebi de catre Serviciul Roman de Informatii, va solicit sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:        
1. S-a sesizat si a instrumentat Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2004 – 2014, vreun dosar in care au fost cercetati reprezentantii companiei americane Microsoft pentru practici de mituire in Romania?            
 2. A sesizat Serviciul Roman de Informatii Directia Nationala Anticoruptie cu privire la practicile de mituire ale reprezentantilor companiei americane Microsoft in Romania, in perioada 2004 – 2014? 3. S-a sesizat din oficiu Directia Nationala Anticoruptie dupa declaratia susmentionata a fostului presedinte Traian Basescu?
 
Solicit raspuns scris si verbal.

Senator
Valer Marian

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a19389-Sesizarea-DNA-238-n-urma-unei-declaratii-a-fostului-presedinte-Traian-Basescu-Dosarul-Microsoft.aspx