Din Lumea... lui Stanley Kramer (1210)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Nu mai constituie “compartmentalized”, cea mai inalta clasificare a documentelor secrete, faptul ca fiind adepta postulatului ramas de la Wayne LaPierre, executive vice president al National Riffle Associaltion,” the only way to stop a bad guy with a gun is with a good guy with a gun -singurul mod de a stopa un individ rau cu o arma, este un individ bun-decent cu o arma”, populatia Americana are in dotare mai mult armament decat intregul arsenal al US Army-Armata Americana. Problema contraversata, care a starnit, starneste si va starni multe discutii aprinse, studii stiintifice si chiar… focuri.
 Pana sa vedem intensitatea parerilor si contradictiilor legate de acest subiect, inca din 4 Martie 1789, legiferat de toate Statele Uniunii la 10 Decembrie 1791, Amendamentul II la Constitutia Americana, subliniaza in Plain English ”….the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed - …dreptul populatiei sa detina si sa poarte arme nu trebuie incalcat.”
Un studiu intocmit de Gary Kleck, criminologist la Florida State University ne arata ca armele sunt folosite de populatie in scop defensiv pentru a stopa furturi, spargeri, atacuri sexuale si alte fapte antisociale, aproximativ de 2.5 milioane de ori pe an. Alt studiu intocmit de organizatia Gun Violence Archive, avand la baza date provenite de la FBI si Justice Department, arata ca din totalul de peste 52.000 atacuri armate inregistrate in anul 2014, mai putin de 1600 au fost facute in legitima aparare. O somitate in materie, Brian Doherty, autor al cartii “Gun Control on Trial”, ne familiarizeaza cu faptul ca simpla expunere a unei arme poate determina un atacator sa renunte la intentiile lui criminale, iar posesia unei arme iti asigura tie si familiei un sentiment de siguranta personala - personal safety.  In conformitate cu un recent sondaj Gallup, 63% dintre americani, considera ca sunt mai protejati daca poseda o arma-revolver iar 56 % considera ca tara va fi mult mai in siguranta daca mai multi cetateni vor avea permis sa posede arma la purtator. Din nefericire, numeroase studii arata ca posedand o arma amplifica riscul de ranire si chiar moarte. O recenta Cercetare - analiza stiintifica, publicata in acest an in American Journal of Epidemiology arata ca 90% dintre americanii care poseda arme sunt mai predispusi sa moara decat cei care nu poseda, iar un alt studiu publicat in American Journal of Public Health ne arata ca o persoana care poseda o arma este de 4.5 ori predispus mai mult sa fie ucis in cazul unui atac, decat o persoana care nu poseda arma. Paradoxal, un studiu intocmit de University of California, San Francisco, a scos in evidenta ca posesorii de arme sunt de trei ori mai mult predispusi la sinucidere, decat neposesorii. Doar ca titlu informativ, peste 20.000 de americani se sinucid anual; jenantul situatiei este ca rata sinuciderii la cei care si-au sacrificat viata pe diferite fronturi, vizibile si invizibile, se cifreaza la 22 persoane pe zi !!! Si mai inadmisibil este faptul ca peste 50.000 de veterani, persoane care si-au sacrificat existenta ca sa avem ceea ce avem, sunt homeless - fara locuinta, reprezentand 12% din totalul populatiei homeless americane. Cu miliardele varsate nemeritat in partea dorsala a Billei, Fundatiei Bill and Chelsea Clinton, plus alte miliarde cheltuite nejustificat pe “ajutoare” adulatorilor - crony capitalism - se putea reglementa aceasta problema jenant de rusinoasa! Dar cine s-o rezolve cand zguduita noastra Terra, inclusiv America este condusa de persoane total nefamiliare cu filosoful Will Durant, autorul aforismului, “civilizatia incepe cu ordinea si dispare cu haosul si in lipsa de pregatire militara - a se intelege ordine, disciplina, devotament - au devenit adeptii celor regasite intr-un vers al lui Cicero,” Cedant Arma Togae - Armele plece-se Togii".
Pana ce sa vedem cui sa ne plecam, Chicago, orasul de suflet al Interplanetarului, Intergalacticului Pontifus Maximus, provenit ca si Jupiter din inaltimiile Olimpului si total nefamiliar cu problemele pamantesti, detine inegalabilul titlu de “Capitala Mondiala a Crimelor si a tuturor faptelor antisociale.” De peste 90 de ani, orasul este condus de “elita” democrata si este considerat cel mai corupt oras din lume. De la inceputul anului peste 1000 persoane au fost impuscate, iar din cauza “vocalilor” Jesse Jackson si Al Sharpton, politia locala nu se mai implica in solutionarea multor probleme. Orasul detine trista faima de a avea peste 600 bande-ganguri, care grupeaza mai mult de 72.000 de componenti, ce comit peste 3.000 omoruri anual. Propun organelor de resort ca acesti indivizi, experti in manuirea armelor, sa fie trimisi sa lupte impotriva gruparii ISIS, al carui efectiv se cifreaza la cca. 30.000 combatanti!
In tot acest Haos generalizat, incerc sa-i “Dau Cezarului ce-i al Cezarului”: greu de digerat, dar Messianica Faptura autorul unei legislatii “Gun Control-Controlul Armelor” a generat anul trecut vanzari de armament la 23.141.970 de americani, dublu decat in anii precedenti, cand americanii nu traiau sub spectrul unor restrictii privind regimul armelor. Fara sa-si dea seama, Olimpianul personaj, a creat peste 100.000 locuri de munca in industria armelor; inaintea “amenintarilor” privitoare la “gun control” 166.200 de americani lucrau in industria armelor. Dupa “genialele restrictii” preconizate de cel mai mare amator presedinte din istoria USA, National Shooting sports Fundation, comunica faptul ca numarul angajatilor a crescut la 267.986 persoane; la un salariu anual de 50.180 dolari, economia a inregistrat o crestere de 5 miliarde. Asteptam restrictii similare in toate domeniile de activitate. Cum am mai mentionat, orice restrictie genereaza reactii imprevizibile-contrarii.
Great Job, Mr.President !  
A.C.TON
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a19261-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-1210.aspx