Cercetati Sfintele Scripturi!

 de Preot Paroh Aurel Sas, Las Vegas

„Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti viata vesnica. Si acelea sunt care marturisesc despre Mine" (Ioan 5,39).

„Drept raspuns, Isus le-a zis: „Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu" (Matei 22,29).

(Continuare din editia precedenta)

"Cat sunt de dulci limbii mele, Cuvintele Tale, mai mult decat mierea, in gura mea. Din poruncile Tale m-am facut priceput; pentru aceasta am urat toata calea nedreptatii. O candela picioarelor mele este legea Ta si lumina cararilor mele" (Psalm 118,103-105).

„...Trebuie sa se implineasca tot ce este scris despre Mine in Legea lui Moise, in Prooroci si in Psalmi" (Luca 24,44).

„Ia aminte, cerule, si voi grai! Asculta, pamantule, cuvintele gurii mele ... Caci numele Domnului voi prea mari. Dati slava Dumnezeului nostru! El este stanca; desavarsite sunt lucrurile Lui, caci toate caile Lui sunt drepte. Credincios este Dumnezeu si nu este intru El nedreptate; drept si adevarat este El.

Iar ei s-au razvratit impotriva Lui; ei, dupa netrebniciile lor, nu sunt fiii Lui, ci neam indaratnic si ticalos. Cu acestea rasplatiti voi Domnului? Popor nechibzuit si fara de minte, au nu este El tatal tau, Cel ce te-a zidit, te-a facut si te-a intemeiat? Adu-ti aminte de zilele cele de demult, cugeta la anii neamurilor trecute! Intreaba pe tatal tau si iti va zice, intreaba pe batrani si-ti vor spune" (Deutronom 32,1-7).

Cateva Reflectii

Versetele Biblice de mai sus ne reveleaza ca: toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu celor care au scris-o: prooroci, evanghelisti, apostoli, purtati fiind de Duhul Sfant, si ca nici o proorocie nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia.

In fata exprimarii proorocului Samuel, in Vechiul Testament, a vorbirii Duhului Domnului prin el, astfel: „Duhul Domnului vorbeste prin mine, si Cuvantul Lui este pe limba mea" (2Samuel 22,2), ne lamureste definitiv, caci Scriptura este scrierea lui Dumnezeu prin oamenii Sai, in fata careia cade orice alta afirmatie stintifica si filozifica, care neaga caracterul inspirat de Dumnezeu al Bibliei.

Toate Scripturile se vor implini, dupa cuvantul Domnului: "Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece" (Luca 21,33).

Invataturile Bibliei sunt de folos si necesare ca aerul care il respiram. Din ele omul devine priceput. Scripturile sunt Candele luminoase pe cararile vietii omului.

Apostolul Pavel ne descopera ca Dumnezeu mai inainte ne-a vorbit in multe feluri, dar in zilele din urma El ne-a vorbit prin Fiul Sau, Iisus Hristos, ca sa ne mantuiasca. Caracterul mesianic, al Domnului Hristos, reiese si din Scriptura care zice: ca trebuie sa se implineasca tot ce s-a scris desprel El in Legea lui Moise, in Prooroci si in Psalmi (cf. Luca 24,44).

In versetele de inchiere Scripturile ne descopera ca Dumnezeu este credincios si drept si cei care se razvratesc impotriva Lui, sunt „fiii unui neam indaratnic si ticalos si un popor nechibzuit si fara de minte" care nu vrea sa inteleaga ca Dumnezeu este cel ce l-a zidit si l-a intemeiat (cf. Deut. 32,1-7), si ca: „Al Domnului este pamantul si plinirea lui; lumea si toti cei ce locuiesc in ea" (Psalm 23,1).

Cu acest prilej, draga cititorule, rog pe fiecare in aceste vremuri apocaliptice, sa aiba Biblia in familia lui, in casa lui, si din care sa citeasca zilnic cateva versete. In Biblie avem descoperirea lui Dumnezeu, care daca o primim prin Credinta are puterea sa transforme viata noastra. Biblia sau Sf. Scriptura apara familia si casa de tot raul si aduce binecuvantarea lui Dumnezeu. Poate a-ti auzit ca la incendii au ars zidurile Bisericii, dar nu a ars Sf. Evanghelie ce poarta Cuvantul lui Dumnezeu de pe Sf. Altar.

Cand ne rugam ii vorbim noi lui Dumnezeu, iar cand citim in Biblie ne vorbeste Dumnezeu noua, si revarsa binecuvantarile Lui peste noi, pentru ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.

Asadar, sa urmam chemarea Mantuitorului Hristos, de a cerceta Scripturile, caci ne ratacim necunoscand Scipturile si puterea lui Dumnezeu (cf. Ioan 5,39 si Matei 22,29). „Slavit sa fie Domnul!" (Psalm 69,5). Amin.

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a1676-Cercetati-Sfintele-Scripturi.aspx