Din Lumea... lui Stanley Kramer (944)

* Intr-o debordanta frenezie se continua marsul funebru spre Groapa Marianelor - Toscarora, mai devreme decat puteam concepe, America va ramane un mit regasit doar in cartile de istorie, daca vor mai exista ceva relicve dupa anticipatul impact cu un meteorit, care urmeaza a surveni in cca trei saptamani sau dupa data fatidica de 21 decembrie 2012, orele 23:11, cand aceasta imperfectiune, condusa de cei mai imperfecti dintre noi, se va transforma in praf si pulbere. Intre partide de golf, basket, serate, baluri si intrevederi cu adulatorii, Pontifus Maximus este la timona distrugerii acestui concept filozofic, a acestei foste singulare democratii a lumii, pe care eu l-am denumit America.

Deocamdata, datoria publica Americana a depasit incredibila suma de 13 trilioane de dolari (13, urmat de douasprezece zerouri) revenind o datorie de 42.345.00 dolari, pentru fiecare locuitor al tarii, in timp ce peste 15 milioane de americani sunt in cautarea unui loc de munca, indiferent de natura lui. In tot acest dezastru economic, in loc de masuri ferme de redresare, se continua politica nefunctionala de Crony Capitalism - un termen peiorativ care descrie succesul in business - afaceri functie de relatiile existente. Cu alte cuvinte, politicienii acorda favoruri speciale unui grup restrans de cunoscuti, in timp ce marea majoritate sunt nevoiti sa respecte reguli de tip bizantin.

Asa cum ne-a avertizat romancierul englez Arthur Conan Doyle, "nimic nu este mai amagitor, decat faptele evidente." (There is nothing as deceptive as an obvious fact). Evident este ca ne indreptam spre autodistrugerea ultimului bastion al democratiei mondiale si nimeni nu doreste sa asculte acest lucru. Walter Lippman, considerat dupa parerea mea "Asul de Trefla" al jurnalisticii americane, ne-a spus ca in timp ce dreptul la exprimare este inceputul libertatii, necesitatea de a asculta este ceea ce face acest drept important. (While the right to talk may be the beginning of freedom, the necessity of listening makes the right important). Am mai spus si ma repet: pentru a comunica oamenii trebuie sa se regaseasca in aceiasi parametrii comportamentali, educationali, intelectuali, morali, spirituali etc. Se pare ca, de fapt nu se pare fiind trista realitate, clasa politica se afla la parametrii pe care-i vedeti, si nu este dispusa sa asculte la Vox Populi. In plus, asa cum doresc sa va intiparesc in memorie, doar, doar se va retine de toata lumea, indiferent de perimetrul geografic in care se citeste aceasta rubrica, "arta guvernarii a fost intotdeauna monopolizata de cei mai ignoranti si cei mai pungasi - sarlatani, indivizi ai umanitatii. (The trade of governing has always been monopolizes be the most ignorant and the most rascally individuals of mankind). Cuvintele apartin publicistului si omului politic American de origine engleza, Thomas Paine, autor al unor lucrari capitale, ca Bunul Simt, Drepturile Omului si Viata Ratiunii.

Problema unui guvern ineficient a fost dezbatuta de la inceputul democratiei americane, Thomas Jefferson, unul din artizanii Constitutiei ne-a avertizat ca avem mai multe institutii guvernamentale decat sunt necesare, foarte multi paraziti traind din munca celor harnici, silitori. (I think we have more machinery of government than is necessary, too many parasites living on the labor of the industrious).

Suntem asaltati de presa adulatoare a mesianicii administratii cu date privitoare la crearea unor locuri de munca. Nimeni, dar absolut nimeni, nu mentioneaza faptul ca locurile de munca s-au creat in sfera guvernamentala-administrativa si nu sunt generatoare de valori materiale, fiind in exclusivitate consumatoare de retributii - taxe, din platile revoltatorilor de putini care mai genereaza valori materiale. De aproape 18 luni, de cand 1600 Pennsylvania Avenue are un nou locatar, nu se face absolut nimic decat a se blama administratia numarul 43. Herb Brody, creatorul lui Review Technology Web, ne-a atentionat ca vorbind despre viitor, mentionand in permanenta trecutul, presupune ca nimic nu s-a schimbat. Este similar cu a conduce un vehicol, uitandu-te numai in spate.

Incercand sa-i accord circumstante lui Pontifus Maximus, memoria m-a dus la filosoful german, Athur Shopenhauer, care ne-a spus ca, "talentul atinge tinte pe care nimeni nu le poate atinge; geniile ating tinte pe care nimeni nu le poate vedea". (Talent hits a target no one else can hit: genius hits a target no one else can see). Va trebui sa-mi fac Mea Culpa, Pontifus Maximus, fiind un geniu, atinge tinte pe care un muritor de rand nu le poate vedea.

* Mi-am propus sa inchei acest Stanley Kramer, facand o referire la un subiect de maxima importanta, pe care multi dintre noi stabiliti in Lumea Noua, nu i-am dat importanta cuvenita s-au l-am tratat cu superficialitate.

Eminentul avocat, Harvey Silvergate, specialist in "Civil Liberties", autor al cartii "Three felony A Day, Nat Hentoff de la Cato Institute si Timoty Lynch, autor al cartii "In the Name of Justice", atentioneaza ca" folosirea unui dispozitiv de telecomunicatii, a unui computer, fara a-ti releva identitatea si facuta cu intentia de a supara, abuza, ameninta sau irita persoana care primeste mesajul, poate atrage dupa sine o pedeapsa pana la doi ani de inchisoare si o amenda de maximum 250.000,00 de dolari. Cand ma gandesc ca unii din ignoranta, rea credinta, infantilism intelectual sau toate la un loc, s-au dedat la asemenea practici, necunoscand implicatiile legale ale actiunilor lor. Ca titlu informativ, organele abilitate americane, in speta FBI-ul a fost notificat de aceste actiuni, adresele de e-mail ale respectivilor/respectivelor fiind puse la dispozitia organelor abilitate. Dureros este faptul, ca uitandu-se de Codul deontologic, unii "colegi" au publicat un material inflamatoriu, scris intr-un lexic primar, suburban si care continea in exclusivitate neadevaruri, lucru care mi-a reamintit de maxima lui Mark Twain: " o minciuna poate face inconjurul globului in timp ce adevarul isi incalta pantofii." (A lie can travel around the world while the truth is putting on its shoes.) Ne-a ramas de la Codul lui Hammurabi, o regasim in Codul Roman si in toata jurisdictia tarilor civilizate ale lumii; "Necunoasterea Legii nu este o scuza." (Ignorance of law is not an excuse). Asta, pentru cine are urechi de auzit, sa auda, in special ca autorul - autoarea misivei se considera Crestini. Am citit, studiat si restudiat Cartea Legii. N-am gasit nicaieri ca Divinitatea recomanda astfel de practici.

A. C. Ton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a1650-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-944.aspx