Ganduri de sfarsit de an

Cu profund respect si netarmurita admiratie simt nevoia sa ma adresez si sa va transmit cateva ganduri si sentimente din aceste ultime zile ale anului 2003.

In trecerea anilor revista tinde sa stabileasca tot mai multe si tot mai nuantate relatii cu publicul larg, avand ca scop sa-i prezinte momente din tara si de pretutindeni si sa-i trezeasca interesul, dragostea, dar mai ales "o filozofie a dorului, care este, de fapt, o filozofie a romanilor raspanditi pe toate meridianele mapamondului, imbinand placutul cu utilul, straduindu-se sa dea o imagine bogata a ceea ce se spune si se face in primul rand in tara voastra de origine Romania si nu numai de acolo si sa deschida perspectivele pentru tot ce ramane mereu de facut si de spus.

Raspunzand unor variate opinii si atitudini ale cititorilor, prietenilor sai, revista noastra este o cuprindere in relativ putine pagini a unei "Clipe" din lungul sir al "Clipelor" ce constituie viata si istoria noastra atat de zbuciumata in trecut, dar si in zilele noastre, o punte de legatura in timp si intre oameni.

Cand viata noastra oscileaza intre mari contradictii, lumea se compune din splendori si orori, iar oamenii se impart in pragmatici si idealisti, fanatici sau echilibrati, generosi si profitori, atunci nu ne ramane decat speranta ca marele vis sa ne calauzeasca precum o lumina spre dragoste si iubire. Cu aceste ganduri si sentimente de exceptie aduc rugaciuni de multumiri Creatorului Divin, asa cum spune filozofia lui Noica: "Cu Dumnezeu acolo, la inceputul ei, cu Dumnezeu aici, la prefacerea ei".

Redactiei revistei, colaboratorilor nostri de pretutindeni le transmit multumiri si ma adresez cu recunostinta si cu afectiune dorindu-le ca Sarbatorile sa le aduca in viata si in casele lor toate acele bucurii si vesti bune pe care le-au asteptat in timpul anului. Sa aiba parte in anul care vine numai de armonie, sanatate si putere de munca.

Tinand seama de realitatile dureroase din tara, care constituie principala noastra sursa de informatie, unde primeaza lipsa atitudinii politice ferme, iar absenta dimensiunii civice ne obliga sa ne asumam calitatea de exponenti ai nefericirii sociale, le propun un nivel al performantei pornind de la o inalta cugetare: "Viata nu are pret decat prin devotamentul ei fata de adevar si bine" (Ernest Renau).

Este o mare placere pentru mine sa multumesc celeilalte categorii de colaboratori ai revistei noastre, distinsii reprezentanti ai unor firme sau persoane particulare care fac reclama in paginile revistei noastre, carora le adresez aceleasi urari traditionale intarite de dorinta ca in Noul An sa aiba multe investitii profitabile, succese in toate actiunile intreprinse si parteneri fideli.

Pentru abonatii nostri de pretutindeni, oameni de foarte buna calitate morala, tinand seama de diversitatea preocuparilor vietii moderne, ca traiesc intr-o lume complexa, ca au interese deosebite, ca au nevoie de destindere prin umor sau vesti spectaculoase, am alternat paginile politice cu rubrici variate si am acceptat sugestii si propuneri din partea dumnealor. Totodata, le cer scuze pentru prestatia lamentabila a USPS (United States Postal Services) care le-a intarziat, de multe ori, posibilitatea de a citi revista in timp util. La cumpana dintre ani le transit "LA MULTI ANI!" cele mai bune ganduri, alese si frumoase sentimente, sanatate si belsug in casa. Aceleasi multumiri pentru anul care se sfarseste si urari de bine si de frumos pentru anul care vine, am pentru suporterii revistei, pentru colaboratorii de la punctele de distributie, tuturor care ne-au trimis sugestii utile le multumim pentru gandurile bune, sfaturile intelepte si felicitarile sincere.

In cele din urma ma adresez celor care ne-au criticat si ne-au atacat, tot cu urarile respective si cu speranta unei limpeziri a gandurilor si sentimentelor carora le facem propunerea ca daca nu ne putem iubi, macar sa incercam sa ne toleram unii pe altii si Dumnezeu ne va ajuta. Ceea ce n-am realizat in acest an, vom incerca sa realizam pe viitor, iar anul 2004 il dorim mai bogat si mai bun pentru noi si pentru toti oamenii buni si onesti de aici si de pretutindeni.

Haideti, in 2004, sa infirmam spusele lui M. Weber: "Omenirea este guvernata de diavol" si sa aratam ca Dumnezeu este in noi, cu noi si printre noi.

LA MULTI ANI!

Dwight Patton

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a160-Ganduri-de-sfarsit-de-an.aspx