Din Lumea... lui Stanley Kramer (1190)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus
"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Sambata, 5 Decembrie 2015, am incheiat Stanley Kramer numarul 1189. Dupa incidentul din San Bernardino, statul California, petrecut Miercuri 2 Decembrie 2015, o omenire intreaga a asteptat ca Titanicul personaj, Intergalactica faptura provenita din sfere aflate in afara sistemului nostru solar si total inaccesibile masei amorfe de "bovi" sa dea un comunicat de presa prin care sa ostracizeze actiunile criminale ale lui Bonnie - a se citi Tashfeen Malik - si Clyde - Syed Faruk- soldate cu uciderea a 14 persoane si ranirea a 21 persoane, insotita de traume irecuperabile pentru o lunga perioada de timp. In nota obisnuita, cand este vorba de o anumita denominatie religioasa, din Washington DC, tacere totala ! In ce ma priveste, inteleg reactia lui Pontifus Maximus, atat primul cat si secundul tata fiind de religie islamica iar clasele primare le-a urmat in Djakarta Indonezia, la o scoala Islamica-Madrasse. Nimic nu este rau in aceasta, Allahu Akbar, se traduce corect din limba Araba, prin Dumnezeu este Suprem, lucru presupun admis in toate denominatiile religioase din lume, indiferent de titulatura lor.
 Desi directorul celei mai profesionale organizatii de Intelligence din America pe frontispiciul careia este scris Fidelity, Bravery, Integrity, Mr. James S. Comey, a declarat in plain English ca a fost un atac terorist, iar autorii lui s-au dotat cu ultimul tip de arme automate AR-15, modificate pentru mai multa "eficienta", si aveau o rezerva de munitie estimata la 30.000 de dolari, BHO refuza sa admita acest lucru. Ma gandesc cu nostalgie la perioada cand aceasta super profesionala organizatie a fost condusa de Joe Edgar Hoover, instaurat in functia de director FBI la 10 Mai 1924, de Attorney General-Ministru de Justitie, Harlan Fiske Stone in timpul administratiei Calvin Coolidge - presedintele celei de-a 30-a administratii. Timp de 48 de ani, sub 8 presedinti, pana in timpul administratiei Richard M Nixon, presedintele celei de-a 37-a administratii - s-a pensionat la 2 Mai 1972 - aceasta institutie era garantul securitatii cetatenilor Statelor Unite, iar cuvantul organizatiei era respectat de administratie. Acum, parca suntem in Egiptul Antic, cand nu existau Legi, Legea fiind vointa Faraonului. Cred ca nu trebuie sa va nominalizez noul Faraon al fostelor State Unite ale Americii, autorul acestui haos generalizat la nivel palnetar. In USA este legiferat ca nimeni nu este “above the law”, fara sa se mentioneze ca Mesianica faptura a devenit Lege !!!
 Ce multa dreptate a avut generalul Douglas Mac Arthur, cand a afirmat “ca este preocupat de securitatea acestei mari natiuni, nu din cauza amenintarilor venite din afara ci datorita fortelor insidioase care lucreaza din interior - I’m concerned for the security of our great nation, not so much because of any threat from without, but because of the insidious forces working from within.” In epoca ignorantei universale ar fi nedrept sa va cer familiaritate deplina cu operele lui Saul Alinski, fost comunist Marxist de prima marime si, printre multe altele, community organizer, ca si Intergalacticul Pontifus Maximus. Doar spre stricta dumneavoastra informare, in cartea lui de capetenie, “Rules for Radicals - Reguli pentru radicali”, dedicate primului rebel –Lucifer- Saul a trasat platforma - regula generala ca “toate schimbarile sa se faca din interiorul sistemului si nu din afara lui.” Cand sotia Titanicului presedinte tine discursuri, citand din operele lui Saul Alinski, cand membrii administratiei, in anumite documente fac referire la “Rules of Radicals”, cand David Alinski, fiul lui Saul Alinski, intr-o scrisoare adresata publicatiei Boston Globe a laudat prestatia actualului ocupant al imobilului de pe 1600 Pennsylvania Avenue din Washington, DC, pentru faptul ca “ a reusit atat de mult sa incite masele si a mentionat ca este mandru sa vada modelul de organizare al tatalui sau fiind aplicat cu succes, trebuie sa admitem ca cele lasate umanitatii de generalul Douglas MacArthur, s-au materializat sub curenta administratie si se vor definitiva in urmatoarea, daca America va avea nesansa ca Billa sa fie aleasa drept presedinte al celei de-a 45-a administratii. Doar ca titlu informativ, Billa, in anul 1969 in Political Science Thesis - There is only the fight - a facut referiri la o versiune anterioara a manualului lui Saul Alinski. Deci, din frageda pruncie, actualii guvernanti au avut in plan schimbarea actualului system politic al Americii, oricum devenit nefunctional din cauza nivelului lamentabil al celor pusi sa-l aplice. Raman in continuare la parerea ca cea mai perfecta orinduire, cel mai perfect system din lume, chiar statuat la standarde atribuite Divinitatii nu va fi functional, daca nu este aplicat de persoane de o imaculata integritate de o conduita ireprosabila si care sa urmareasca in exclusivitate binele TARII si nu ale unor grupuri restranse de interese.  Din nefericire, in acest terifiant mapamond in care dezordinea este singurul domeniu in care s-a atins perfectiunea, asemenea persoane, nu numai ca sunt o “Rara Avis”, dar lipsesc cu desavarsire. Cat timp inteligenta nu este admisa in structurile puterii, omenirea comite un act sinucigas.
Consider un act deontologic sa va refamiliarizez cu cele ramase de la Norman Mattoon Thomas, leader al miscarii socialiste americane si candidat de sase ori al partidului socialist la presedintia Statelor Unite al Americii, dintr-un discurs tinut in anul 1944 cand a anticipat transformarea USA in USSA : “Poporul American nu va adopta in cunostiinta de cauza, socialismul. Dar, sub numele de liberalism, el va adopta fiecare fragment al programului socialist pana cand intr-o zi America va fi o natiune socialista, fara sa stie cum s-a intamplat acest lucru". In continuare, Norman a spus ca Partidul Democrat a adoptat platforma socialista - The American People will never knowingly adopt socialism. But, under the name of “liberalism” they will adopt every fragment of socialist program, until one day America will be a socialist nation, without knowing how it happened .The Democratic Party has adopted our platform.” Norman a facut aceste declaratii in timpul administratiei numarul 32 a presedintelui Franklin Delano Roosevelt, cunoscuta pentru “cochetarea” cu schimbarea sistemului capitalist, ranit mortal dupa “criza generala a capitalismului din perioada 1929-1933, cu un sistem socialist-comunist. Nu mai constituie un secret pentru nimeni, ca administratia Roosevelt a fost infiltrata pana la nivelul Casei Albe cu agenti KGB, iar Eleonor Roosevelt, sotia presedintelui, a murit la 81 de ani, membra activa a unui partid de extrema stanga.
Eu, cu tot respectul pentru parerile adverse sau contrarii, raman constant fidel celor exprimate de Louis de Saint-Just, la 10 Octombrie 1793, cu ocazia citirii Raportului de Instituire a Guvernului Revolutionar: “ Poporul are un singur dusman periculos; propria sa conducere. - Le people n’a qu’un ennemi dangereaux; c’est son gouvernement.”
In editia urmatoare, numarul 1191, am sa-mi respect promisiunea facuta in editia numarul 1189. Nu de alta dar “Promettre c’est noble, tenir c’est bourgeois- a promite este nobil, a te tine de promisiune e ceva burghez.” Am s-o fac, fara a fi nobil sau burghez ! Pentru anamnesis-reamintire, este vorba de gafele politicii americane, incepand cu perioada sclavagista pana in prezent.
A.C.TON
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a15700-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-1190.aspx