Cluj: Specialistii sustin ca nutritia va fi medicina viitorului

Peste 260 de studenti medicinisti, medici, farmacisti, nutritionisti, biologi, diabetologi din toata tara dezbat, vineri, la Cluj, probleme legate de alimentatie si medicina, in cadrul conferintei nationale 'Nutritia - Medicina Viitorului'.
 'Evenimentul este initiativa studentilor de la Programul de studii nutritie si dietetica si dezbatem o chestiune destul de importanta, pentru ca s-a constatat, in urma cercetarilor din ultimii ani, ca nutritia este, de fapt, cea care ne influenteaza cel mai mult calitatea vietii si multe patologii se pot preveni tocmai printr-un stil de viata mai sanatos. De aceea, prin manifestarea aceasta ne dorim sa ajungem atat la studenti din domeniul medical, cat si la cadre medicale, tocmai pentru a sublinia aceasta conexiune intre nutritie si, practic, toate domeniile care lucreaza cu pacientul sau cu oamenii in general', a declarat, pentru AGERPRES, Oana Stanciu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Ea a mai spus ca, pentru o calitate buna a vietii, oamenii au nevoie de un stil de viata echilibrat.

Un elixir nu exista, dar intotdeauna e nevoie de un stil de viata echilibrat, care presupune atat o activitate fizica, zilnica sau saptamanala, de o intensitate moderata, o alimentatie care sa fie bazata pe alimente sanatoase si echilibrate, conform piramidei nutritionale si nu cu dezechilibre si, de asemenea, e nevoie si de o gandire pozitiva. Printre prezentari au fost cele legate de nutritia sportivului, conexiunea intre ceea ce inseamna nutritie si genetica, pentru ca in ultima perioada se face aceasta relatie nutrigenetica, nutrigenomica, si partea legata de impactul programelor educationale asupra populatiei in general', a completat Oana Stanciu.

Conferinta nationala 'Nutritia-Medicina Viitorului' se afla la a 5-a editie si este organizata de Asociatia Nutritie si Sanatate impreuna cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca si Societatea de Stiinte Farmaceutice din Romania, cu sprijinul Asociatiei Dieteticienilor din Romania, al Academiei Oamenilor de ?tiinta din Romania, Organizatiei Studentilor Farmacisti Cluj-Napoca, Organizatiei Studentilor Medicinisti Cluj-Napoca si Organizatiei Studentilor Stomatologi Cluj-Napoca.

AGERPRES/ (A-autor: Marius Septimiu Avram, editor: Diana Dumitru)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a14668-Cluj-Specialistii-sustin-ca-nutritia-va-fi-medicina-viitorului.aspx