Românism înseamna sa fim noi însine!

Dr. Calin Georgescu

Unicul deziderat al politicienilor este infractiunea

Politicienii nu au cum sa inteleaga nicidecum mesajul protestatarilor, pentru ca sunt alta specie umana, marcata exclusiv de singura lor actiune de dupa 1989 si anume insusirea si preluarea bunului public, avand ca unic deziderat infractiunea. Exista o sansa sa iesim din „sensul giratoriu in care ne invartim de 25 de ani". Se poate, desigur, nu trebuie pierduta speranta. Frica domina inca societatea romaneasca, sta in suflet si nu pleaca. „ [...]sunt suflet in sufletul neamului meu", spunea Cosbuc. Asta se trezeste acum in poporul roman zilele acestea si in special in tineret, care doreste sa fie responsabil pentru ceea ce face el, nu pentru ceea ce ii dicteaza altii. Responsabilitatea este pretul Libertatii! Ce eu nu inteleg insa este de ce mereu tinerii trebuie sa fie generatia de sacrificiu? De ce nu sunt adultii de sacrificiu si cei care s-au vandut pentru o mana de techini? Reforma trebuie sa vina din noi insine, din intelegerea ca fiecare dintre noi suntem creatori, suntem fiinte spirituale. Nu mai simtim nici credinta, ci o vorbim si o afisam pe retele de socializare, folosite intens pentru ca nu ne mai percepem sufletul. Romanismul inseamna sa fim noi insine. Stramosii si inaintasii nostri s-au luptat pentru apararea valorilor morale ale acestui neam. Pentru neam, aveau un mare respect si o mare credinta. Conducatorii de azi l-au golit de toata bogatia morala si fizica.

Oamenii liberi lupta pentru demnitate, sclavii pentru supravietuire

Statul, partidele politice trebuie sa configureze un proiect de tara, cum ar trebui sa arate si cat timp ar dura reforma. Ele fiind inexistente in spatiul national, ramane societatea civila. Eu am propus un proiect de tara. Se numeste: „Hrana, Apa, Energie", adica promovez o nisa europeana unica si ridic un steag care ar aduce Romania in sistemul economiei mondiale si o poate face sa conteze, pe fondul crizei mondiale teribile de hrana si apa care se prefigureaza la orizontul anilor 2020. Principalul este sa aduci tara la nivelul unei chemari. si atunci, cu un proiect de asemenea dimensiuni, refaci tara si devii buricul pamintului. Iar reforma... se face in fiecare zi, prin autoritatea impusa de proiect. Eu sunt doar un soldat credincios in slujba neamului meu. Romania are nevoie la conducere de oameni care sa faca istorie, nu politica. Romania are nevoie de caractere care sa lupte pentru o tara demna si sigura pentru cetatenii ei, care inteleg ca nu conteaza privatizarea, ci guvernanta si ca totul se reduce la interesul national. Atunci cand vom lupta pentru demnitatea natiunii noastre, ca oameni liberi si vom inceta sa ne mai victimizam, sa ne invidiem si uri intre noi. Reprofesionalizarea societatii romanesti se impune de urgenta. Incompetenta promovata la nivel de conducere de stat a nascut coruptia la nivel national. Sis¬temul le-a permis hotilor sa fure. Prin urmare, el nu fura daca nu i se permitea sau, si mai rau, daca nu era incurajat. O tara nu se apara cu robi. Astazi, romanii au ajuns pribegi in tara lor.

De la Stefan cel Mare incoace, toate pierderile suferite de Romania sunt mai mici decat ceea ce s-a furat in acesti 25 de ani

Prin ceea ce a afirmat fostul presedinte Traian Basescu, s-a autodenuntat el insusi ca fiind un ratat, un pseudocult, care nu a putut sa se inconjoare decat de indivizi dupa chipul si asemanarea lui. Samsarii politici au facut si fac eforturi disperate de a terfeli propriul popor, pentru ca totul in jur sa devina la fel de murdar ca ei. In 25 de ani, clasa politica i-a vaduvit pe tineri de educatia reala, ca apoi tot ea sa ii acuze. Este un atentat direct la drepturile omului, un act criminal din partea intregii clase politice, care de altfel, nu poate fi reformata, ci doar schimbata total. Pseudoeducatia promovata l-a manipulat pe tanar sa nu stie cine este, sa fie doar cine spun ei ca este. Noi trebuie sa moralizam societatea prin carte, prin istoria noastra milenara, fiecare sa invete adevarul pentru el insusi, munca sincera, onesta - cum a fost neamul romanesc, sa inlaturam viclenia si istericalele fanariote si atunci vom putea fi romani adevarati. Tinerii de azi au sanse sigure sa faca acest lucru, pentru ca ei au sufletul curat. Daca serviciile speciale romanesti si-ar fi facut datoria, nu ajungeam in halul acesta, adica o tara in faliment, care traieste pe datorie. Insa ei au tradat cauza si nu au aparat statul, cetateanul si pamantul tarii, ci alte interese, straine de neamul nostru. Ori, prin definitie, statul este in slujba cetateanului si se lupta pentru siguranta si bunastarea fiecaruia dintre noi. La noi insa, statul a fost ingropat ca institutie si a fost inlocuit de securitatea statului. Astazi, Armata tarii nu poate apara nici Bucurestiul, iar jandarmeria este mai ampla in numar si dotare decat armata. Pe cine apara oare? tara sau politrucii de la putere? Romania se afla astazi sub asediul marilor corporatii fara tara. Corporatiile sunt noul comunism. Iar jandarmeria, in cazul revoltator din Pungesti cu Chevron, ii apara pe ei, nu pamantul tarii si oamenii lui. Toate datele statistice sunt modificate. Scopul unei tari nu este sa produca P.I.B., ci standard ridicat de viata. Ori, totul s-a prabusit in jurul nostru: demografie, sanatate, scoli, drumuri, case, trunchiuri de paduri si trunchiuri de suveranitate. Romania este intr-o sclavie economica. De la Stefan cel Mare incoace, toate pierderile suferite de Romania sunt mai mici decat ceea ce s-a furat in acesti 25 de ani.

Cozile de topor au devenit topoare dupa 1990

Nu suntem captivii unui agresor strain, ci noua insine, debusolati in aceasta lume straina, cu o crasa lipsa de icoane si repere morale ferme. Poporul roman nu stie ce sa faca inca cu propria romanitate si eroii ei. Dar, asa cum se arata zilele acestea, prin energiile colective miscate din loc pentru binele tarii, va sti ca: suntem ceea ce suntem si nu vom fi decat asa! Interesul national a fost definit de Eminescu in 1877: „cresterea morala a generatiei tinere".

Nu poti integra uleiul cu otetul, ca se vor separa din nou

„Criza refugiatilor" nu este nici o criza, este doar ceva indus de interese uriase economice si nu numai, iar efectele pot fi dezastruoase. Asta se si doreste. Este o manipulare imensa pentru anularea indentitatilor nationale. Pierd si cei care sunt impinsi sa plece din tarile lor, dar si noi. Europa nu poate si nu va putea niciodata sa-i integreze, pentru ca suntem nascuti in culturi diferite, care nu se pot integra. Doar civilizatia este unica. Sigur, oricine poate sa fie primit in Europa, cu conditia de a ramane minoritate. Insa nu poti integra uleiul cu otetul, ca se vor separa din nou. De Gaulle a definit asta magistral. Astazi, nu mai exista leadership european si atunci toti politicienii canta cum le dicteaza marile corporatii, care ii domina. U.E. este o etapa depasita. Nu se intelege ca U.E. este o organizatie internationala, ale carei obiective si interese sunt ale actionarilor ei si nu ale altora, care vin din exterior. Asa cum obsesia europeana pentru austeritate este un fals grosolan. Politica nationala a fiecarei tari este importanta, investitia in Educatie, pentru a putea culege in Economie. Nu imprumuturi, care sunt doar o frana pentru economie si prosperitate, ci dezvoltarea economiei de proximitate, apararea resurselor naturale ale tarii tale, preventia, guvernanta. Nu s-a facut uniunea politica, dar se cere uniunea monetara!? Este o aberatie, iar Romania, prin lacheii de serviciu, continua sa traiasca intr-un mit, ca altul gandeste in locul ei: U.E., N.A.T.O., F.M.I. etc. Nu suferim pentru pacatele noastre, ci de ele. Sa fim credinciosi idealurilor noastre si sa ramanem demni.

Nota: Numele domnului Calin Georgescu a fost vehiculat de mai multe ori ca posibila propunere pentru preluarea functiei de premier al Romaniei. Din pacate, in Romania interesele N.O.W. sunt puse inaintea celor nationale, precum pun nerozii, carul inaintea boilor! O noua sansa a fost ratata pentru a numi la sefia Guvernului Romaniei un om pe masura discursului sau. Textul prezentat este o adaptare facuta cu acordul domnului Dr. Calin Georgescu, a interviului acordat de Domnia Sa jurnalistei Adina Ardeleanu[1].
------------------------------------------
[1]http://www.bursa.ro/politicienii-o-alta-specie-umana 282778&s=politica&articol=282778.html

Sursa: ARTEMIS
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a14596-Rom226-nism-238-nseamna-sa-fim-noi-238-nsine.aspx