„Pasii bine facuti” ai unui Gâga al politicii si „sesamul” conjunctural


Grid Modorcea   

Duminica, 08 Noiembrie 2015

Cand 30 de mii de oameni se aflau pe strazile Bucurestiului, manifestand impotriva guvernulu si a coruptiei generalizate ("coruptia ucide!"), si alti zeci de mii manifestau in toata tara si in diaspora, presedinetele Klaus Johannis spunea de la tribuna Cotrocenilor: „A fost nevoie sa moara oameni ca sa demisioneze guvernul!". Ar fi trebuit sa spuna „ca sa ne dam demisia!", fiindca si el trebuie sa si-o dea, daca a ajuns sa spuna o asemenea enormitate! Pai, domnule Johannis, trebuiau sa moara oameni ca dvs sa deschideti gura, sa va bucurati de acest sesam politic? Dar ce-ati facut sa Nu moara oameni? Ati asteptat sa moara ca sa cada guvernul? Ce-ati facut sa intampinati o asemena tragedie? Care sunt legile care ar fi oprit tragedia, nu sunt aceleasi legi care au favorizat coruptia, starea actuala de criza a Romaniei? Sau sunteti partas la ea, face parte din strategia „pasilor bine facuti"? Ce-ati facut ca sa Nu iese oamenii in strada? Ce-ati facut sa schimbati guvernul prin lupta politica? Politica este o lupta, nu? Cum ati luptat dvs pana acum de cand v-au ales oamenii, o mica parte dintre alegatori? Ati aratat cu mana spre camerele de luat vederi si ati spus ca voi m-ati ales! („voi ati decis ca eu sa stau aici"). Unii v-au ales. Majoritatea nu v-au ales. Milioane de alegatori nici nu au fost la vot. De ce? Fiinca au vazut in dvs un Papa-lapte, un Gaga al politicii, de care nu avea nevoie tara. Dumneavoastra ati uitat ca votul din noiembrie 2014 nu a fost un vot pentru, ci impotriva, adica nu a fost un vot pentru dvs, ci impotriva lceluilalt, impotriva coruptiei generalizate, impotriva structurilor mafiote care guverneaza tara! V-a ales lumea ca in vorba intre doua rele, dar si dvs sunteti un rau, nu v-au ales sa spuneti „ca eu sa stau aici"! Ce vreti dovada mai mare decat faptul ca timp de un an de zile ati stat, nu ati facut nimic, decat v-ati plimbat cu consoarta unde nici dracu' n-a visat, ca ati asteptat sa moara oameni ca sa deschideti gura? Pai nu v-au ales ca sa luptati, sa faceti acel „lucru bine facut"? Care este lucrul bine facut care a iesit din mintea sau bratele dumneavoastra? Asteptarea? Tacerea? Naveta saptamanala? Ati condus tara de parca ati fi trait intr-una fara probleme, de parca ati fi fost imparat sau rege, nu presedintele unei republici cu mari si grave probleme! Leul ataca prada, iar hienele vin si iau de-a gata! Pai cand v-au ales oamenii - sau Facebook-ul -, problema tarii era aceeasi ca acum: guvern corupt, structuri anchiloztate ale statului! Nu ati facut nimic impotriva lor, dimpotriva, ati incurajat prin lipsa dumneavoastra de personalitate, de actiune, tocmai haosul, hotia, coruptia, care au dus la tragedia din 30 octombrie 2015, care a generat o noua revolutie, miscarea din strada, iar strada a dus la caderea guvernului!

Ati aparut ca o speranta si v-ati dovedit a fi o marioneta. Un figurant. Ca fostul rege devenit mumie la Palatul Elisabeta. Ce veti face cu aceeasi politica a asteptarii? Asteptati ca sa se miste magaoaia, sistemul anchilozat al legilor asa zis democratice, sa functioneze un parlament super gonflat si sofisticat, sa se aleaga un nou guvern?

Solutia este o disparitie totala a clasei politice actuale si inlocuirea ei cu oameni alesi dintre manifestanti, manifestanti de valoare, cum s-a vazut, unul si unul, din generatia internetului, a facebook-ului, a retelelor de socializare, care i-a scos pe oameni in strada. Cati parlamentari exista? 588. Primii 588 de oameni care au donat sange pentru salvarea ranitilor din spitale, in tragedia de la Colectiv, sa fie numiti in locul parlamentarilor actuali. Nu ma indoiesc ca ei vor fi de o mie de ori ai buni, mai capabili, mai romani decat actualii parlamentari. Altfel, alte lighioane vor profita de tragedie, iar actualii parlamentari si lipsa de opozitie reala, in frunte cu fantoma Johannis, au dus la la iesirea oamenilor in strada, care au impus aceasta cadere a guvernului, la un moment de aerisire. Romania actuala este ca in fumul din Clubul Colectiv, care a asfixiat oamenii. Romanii sunt asfixiati de Clanul Colectiv al grofilor puterii, de structurile anchilozate ale statului. Si vine din cand in cand cate un sacrificiu uman, cate o aerisire. Dar Marea Aerisire, pe care o visau romanii in decembrie 1989, cand va veni? Se va petrece o asemenea minune? Ma indoiesc. S-a vazut cat de bine este infipta in magaoaia ei, clasa politica. Vanzoleala trece, ei vor continua sa nu plece. Ar trebui ca si strada sa-si continue revolta. Ar trebuie sa se faca un guvern al strazii, sa fie condusa tara de pe strada? Este o aberatie! Vine frigul, vin ingheturile, trece si Johannis cu prima doamna si escorta, si strada trebuie eliberata, vine si politia, vin si jandarmii, care ii apara pe nesimtiti si corupti, asa ca Romania democraturii este o tara fara patrie, o tara condamnata la rusine!

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a14592-Pasii-bine-facuti”-ai-unui-G226-ga-al-politicii-si-sesamul”-conjunctural.aspx