George Mioc, român din SUA: Aratati tinerilor din strada ca ati înteles ceva, domnule Iohannis: Afara cu Mihalache!


Acum aproape un an, un grup de intelectuali prestigiosi, printre care Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu si Ioan Stanomir, i-au scris presedintelui ales Klaus Iohannis, rugandu-l sa nu-l numeasca pe Dan Mihalache in pozitia de consilier prezidential. Cateva zile mai tarziu, Iohannis le-a raspuns: „Ii asigur pe semnatarii ei ca raman credincios promisiunilor ?i angajamentelor pe care mi le-am luat fa?a de romanii din ?ara ?i din strainatate. Acest lucru se va reflecta in toate deciziile mele, inclusiv in privin?a echipei de consilieri". si l-a numit pe Dan Mihalache in functia de sef al consilierilor prezidentiali, scrie George Mioc pe www.contributors.ro, preluat de Romanian Global News.

De aceea, cand presedintele Klaus Iohannis iese acum si le spune manifestantilor din strada „V-am vazut, v-am auzit, voi ?ine cont de solicitarile voastre!", sunt extrem de sceptic. Domnul presedinte nu a spus pana acum nici un cuvant, nici unul, despre ceea ce are de gand sa faca.

Asa ca, va rog cu respect, domnule presedinte, dati-ne un semn ca intr-adevar i-ati inteles pe miile de tineri care au iesit in strada in aceste zile: dati-l afara pe Dan Mihalache. Rugati-l politicos sa isi dea demisia. stiu, este cam tarziu. Ar fi trebuit sa-i ascultati pe intelectualii care in campania electorala si-au pus credibilitatea la bataie pentru a va sprijini si care va doreau binele, al dumneavoastra si al tarii. Ar fi trebuit ca, chiar inainte ca ei sa va scrie, sa stiti cine este acest personaj insalubru si sa-l tineti departe. Plecat de la una din foile de propaganda a lui Ion Iliescu, ziarul Azi, apoi consilier al regimurilor Vacaroiu si Nastase si mai tarziu, transformat peste noapte in liberal, sfetnic al unui alt politician dezastruos, Crin Antonescu. In 2012, in plina lovitura de stat, Mihalache a spus: „Daca parteneriatul romano-american sta in Horia Georgescu, mai bine fara". Ma intreb, oare vicepresedintele Joe Biden nu stia pe cine ati adus la Casa Alba, cand ati vizitat Washingtonul si l-ati luat cu dumneavoastra si pe Dan Mihalache, un om care pune disputele personale deasupra relatiei strategice cu SUA? stia, si poate asa intelegeti mai bine primirea rece a oficialilor americani. Aveati o ocazie sa scapati de el si in momentul in care au devenit publice fotografiile cu acest personaj dormind lat pe un fotoliu, la Belgrad, in fata omologilor de la presedintia Serbiei. Ne facem de ras in strainatate, domnule presedinte. Umilim milioane de profesori si medici care lucreaza pe salarii intre 1.000 si 2.000 de lei, in timp ce acestui sforaila de prin curtea Cotroceniului i-a crescut indemnizatia, prin ordonanta, la 19.050 lei pe luna, brut.

Domnule Iohannis, zecile de mii de tineri care sunt in strada in aceste zile sunt la un pas sa vina la poarta Palatului Cotroceni. Aveti inca o popularitate uriasa, dar nemultumirea impotriva modului pasiv in care v-ati indeplinit mandatul creste. Ati tolerat, ati tacut la nenumarate abuzuri ale guvernarii Ponta pentru ca, in schimb, sa primiti o suplimentare a fondurilor bugetare pentru deplasari externe. Poate cei din strada vor veni la Cotroceni sa va ceara demisia, poate nu...Spre deosebire de primarul Piedone Popescu, de ministrul cu girofar Gabriel Oprea sau de ex-premierul Ponta, exista sentimentul ca inca va mai puteti salva mandatul. Eu nu as risca un pariu pe supravietuirea dumneavoastra politica...Oricum, va asigur ca lumea s-a saturat de retorica lipsita de continut care vine de la Cotroceni. Degeaba v-au invatat consilierii sa fiti mai popular, sa spuneti „voi ati decis ca eu sa stau aici si sa fiu Presedintele Romaniei" si sa aratati cu degetul in camera de luat vederi. Strada vrea fapte. Sacrificati-l pe Dan Mihalache, acest exponent al clicii dubioase care va inconjoara, daca vreti sa mai credem ca sunteti altceva decat simbolul unei politici profund corupte, de care ne-am saturat.

George Mioc este antreprenor, CEO al unei firme americane (PSI Industries). Este stabilit in SUA din 1976. Este inginer: CDS, Scranton, Pennsylvania (1985) Associate Degree in Mechanical Drafting & Design Technology.

Sursa: Romanian Global News
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a14589-George-Mioc-rom226-n-din-SUA-Aratati-tinerilor-din-strada-ca-ati-238-nteles-ceva-domnule-Iohannis-Afara-cu-Mihalache.aspx