SALONUL DE IARNA LA STRASBOURG

Dorel SCHOR

Galeria de arta din incinta pavilionului „Josephine” din Strasbourg, Franta, a fost anul acesta gazda Salonului de Iarna a operelor  reprezentative, expuse in cadrul Expozitiei internationale de arta contemporana. Rod al muncii si talentului creatorilor apartinand mai multor culturi, operele care sunt atat de diferite ca mentalitate si conceptie, reflecta in ultima instanta bogatia de valori a artei contemporane, prezentate in interactie reciproca.

Au participat cu lucrarile lor, reprezentand modalitatile de exprimare ale artelor vizuale, pictori, fotografi, graficieni, sculptori, ceramisti din douazeci de tari. Din America si din Australia, din Elvetia, Germania si Franta, Anglia, Turcia si Slovenia, Bulgaria, Canada, Lituania, Suedia, Ucraina, Danemarca, Spania, Italia, Belgia, Olanda, Finlanda... Si, bineinteles din Israel.

Tablourile suprarealiste ale lui Baruch Elron, unicul  reprezentant al Israelului, sunt picturi emblematice cu incarcatura simbolica, bogate in idei, umor si imagini surprinzatoare. Ele au fost, ca intotdeauna, apreciate de marele public armonia dintre contraste si pentru puritatea expresiei artistice. S-a confirmat inca o data ca mostenirea spirituala, sensibiltatea si continutul filozofic al tablourilor semnate de Baruch Elron justifica pe deplin aprecierea iubitorilor de frumos si recunoasterea sa internationala.

De remarcat ca la reusita acestei manifestari internationale, a avut o contributie importanta cunoscuta pictorita Zina Bercovici, curatoarea expozitiei, cea care a reusit sa asigure participarea atator creatori de talent, raspanditi pe patru continente.

Limbajul artistic universal al participantilor la aceasta importanta expozitie cu insemne si valori locale, a dovedit o data in plus ca arta vizuala, cu forta ei imaginativa, atinge toate aspectele existentei in prezenta unui mesaj clar si explicit.  

Dr. Dorel SCHOR
Tel Aviv, Israel
octombrie 2015

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a14580-SALONUL-DE-IARNA-LA-STRASBOURG.aspx