ASTIA SUNT ALESII NOSTRI

George PETROVAI

Aflu de pe internet ca circa 100 dintre sparlamentari sunt penali cu acte in regula – unii deja condamnati, altii foarte aproape de ceea ce se pare ca a devenit o cutuma printre politrucii damboviteni ai ultimului sfert de veac: Esti respectat ca as printre borfasi, cu ochii-n soare juzii daca-i lasi!

Si cine stie cati or mai fi printre alesii neamului (in inima putregaiului national si mai departe in teritoriu), ca tot acusi-acusi auzim cum alti ministri, facatori de legi, sefi de consilii judetene si primari sunt saltati de mascati, incat nu poti sa nu le dai dreptate guvernantilor ca puscariile romanesti postdecembriste lucreaza la capacitatea maxima si ca prioritatea prioritatilor nici vorba sa fie educatia, sanatatea, cultura si cercetarea, ci ea se cheama procurarea fondurilor necesare pentru construirea de noi puscarii la standarde europene.

Altfel spus, in primul rand pentru actualii si viitorii carmuitori, potrivit urmatoarei anecdote, doldora de invataminte pentru unii ca acestia:

„Gheorghe Gheorghiu-Dej si Ion Gheorghe Maurer viziteaza cateva camine studentesti, unde afla (fireste, pe ocolite si cu o jumatate de gura) ca studentii sunt nemultumiti atat de hrana, cat si de cazare. Generos, Gheorghiu-Dej da dispozitie ca pe viitor studentimii sa i se aloce o cota suplimentara de 10%.

De-acolo, cei doi si suita o iau catre puscarii, unde – instiintat fiind de nemultumirile la hrana si conditii de detentie – Gheorghiu-Dej ordona ca puscariasilor sa li se aloce pe viitor o cota suplimentara de 20%.

Surprins, Ion Gheorghe Maurer ii sopteste superiorului:
- Cum naiba, puscariasii sa se bucure de mai multa atentie din partea conducerii superioare de partid decat cei care reprezinta viitorul tarii?!
- Lasa-ma, mai Ioane, ca stiu eu ce fac! raspunde cu parapon prim satrapul bolsevic. Studenti n-avem cum sa fim, dar puscariasi nu se stie niciodata...”

Ei bine, aia n-au mai ajuns la mititica, pe cand astia de-acuma, mai nocivi ca tot ce s-a zamislit vreodata pe aceste meleaguri, se simt irezistibil atrasi de atari stabilimente, mai ceva ca fluturii de noapte de flacara lumanarii. Si nu numai ei, facatorii legilor de mare trebuinta pentru uriasa tagma a hotilor, ci si multi, tot mai multi dintre aceia care sunt platiti regeste (unde-s lefuri confidentiale, ceva e putred in Danemarca!) ca sa le aplice cum vor muschii lor, adica asa cum cer interesele lor nesatioase si fundamental nelegiuite – judecatori, procurori, politisti.

Tocmai de-aceea, stiind prea bine ca temnita este mult necesara halta a dreptei ispasiri de dinaintea statiei finale cu numele de Judecata de Apoi, ei – mai inainte de recuperarea enormului prejudiciu cauzat Romaniei (dar cand va fi asta?) – ar trebui sa faca din proprie initiativa donatii consistente pentru grabnica ridicare la standarde europene a viitoarelor sanatorii ale faradelegii. Ca doar pentru ei ar face-o si pentru neuitarea lor...

George PETROVAI
Sighetu Marmatiei
2015

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a14577-ASTIA-SUNT-ALESII-NOSTRI.aspx