Nu toate generatiile pot fi cumparate

Dupa momentul 1989, toata suflarea romaneasca a asteptat marea schimbare a tarii, iar fostele "batalioane" de securisti ale lui Ceausescu sa dispara pentru totdeauna. Nici vorba! Acestea, s-au instalat impreuna cu toate rudele lor la… „butoane” iar „baietii destepti” au ocupat cele mai importante functii ale institutiilor statului, construind impreuna, timp de 26 de ani, un adevarat imperiu al coruptiei, hotiei si al minciunii la nivel national.
De atunci, politicieni in toate culorile curcubeului si „traseisti” agramati si plini de ifose, s-au perindat prin toate guvernele care au defilat de-a lungul celor 26 de ani, taind salarii, pensii si alocatii pentru copii, inchizand spitale si scoli, s-au imbogatit din bani publici si europeni, acumuland averi fabuloase. Fara rusine, fara remuscari, fara frica!
Si-au numit politic copiii, nepotii, toate matusile si unchii, sotiile/sotii si iubitele/iubitii, in diverse functii de conducere ale institutiilor statului, formand o adevarata caracatita a nesimtirii, a obrazniciei, a hotiei si a lipsei de educatie. O caracatita a coruptiei nemaiintalnita in aceasta lume!
Adevaratii profesionisti, oameni de valoare din toate domeniile de activitate, au fost indepartati si inlocuiti cu „politrucii” aflati intr-o vacanta de lunga durata, care, din bani publici si-au cumparat locuri de munca… fara munca, pentru ei si familiile lor.
Peste 4 milioane de romani au emigrat in toate colturile lumii sperand sa gaseasca o viata mai buna, in tari civilizate, cu o societate sanatoasa, unde, sa-si poata creste si educa in pace si liniste, copiii.
Tineri educati, foarte bine pregatiti, adevarati profesionisti in domeniile lor de activitate, ingineri, medici, profesori sau muncitori specialisti, au luat calea emigrarii, neavand nici o sansa sa-si gaseasca de munca in Romania lor, in domeniile pentru care s-au pregatit, umilindu-se prin tarile batranei Europe, prestand munci necalificate pe care cetatenii respectivelor state, nu le-ar executa poate, niciodata.
In aceste vremuri tulburi, in Romania oamenii mor in accidente neelucidate, politisti in misiune isi pierd viata fara ca cineva sa fie raspunzator, adolescenti si oameni tineri ard de vii in cluburi cu autorizatii obtinute pe spaga, viata si moartea se cumpara si se vand la liber, pe bani.
Zilele trecute si-au pierdut viata 31 de tineri intr-un club si, de trei ori mai multi sunt in stare grava. In orice alta tara a lumii, cei raspunzatori erau pedepsiti in secunda doi, in Romania insa, spaga si nesimtirea au invins pana si moartea.
Disparitia celor 31 de tineri nevinovati, a fost scanteia care a trezit la realitate din somnul indiferentei si al nepasarii, zeci de mii de oameni din toata Romania. Si numarul lor creste de la o zi la alta si in tara si in strainatate. Nimeni si nimic nu ii mai poate opri. Nici demisiile guvernantilor, nici promisiunile politicienilor.
Curatenia generala a sistemului, mult asteptata de romani in 1989, e pe cale sa se infaptuiasca! Generatiile de tineri isi cer tributul, pentru umilirea si batjocorirea bunicilor si a parintilor lor.
Ei sunt generatiile care nu vor putea fi cumparate niciodata! Valoarea lor este mult prea mare si mult prea scumpa pentru un sistem corupt, intesat de spagari, hoti, mincinosi si penali. "Dumnezeu iarta, dar nepedepsit nimic nu lasa!"

Autor: Kasandra Nasaudean Kalmann

Nu toate generatiile pot fi cumparate - Un material pe intelesul tuturor!

Foto: Tinere generatii din Spania - Impreuna cu parintii lor, solidari cu cei de acasa!

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a14575-Nu-toate-generatiile-pot-fi-cumparate.aspx