"Povesti" despre viitor?

"Previziunile lui Edgar Cayce incep sa se adevereasca" se intituleaza un articol pe care mi l-a trimis, deunazi, un prieten a carui pregatire stiintifica, de maxima seriozitate, il scoate din conul de umbra al banuielii ca ar dori sa... starneasca panica sau, pur si simplu, sa faca rating. "Astrofizicianul Piers Corbyn a gasit legaturi intre cutremurele si eruptiile vulcanilor din ultima perioada si activitatea Soarelui in conexiune cu Luna.

Aceste doua astre exercita o forta deosebita asupra miscarilor tectonice", - se spune in deschiderea articolului amintit. In consecinta... "Urmeaza mari cutremure si eruptii vulcanice intre 21 aprilie - 25 mai * Fenomenul este dat de ciclul Soare-Luna, dupa cum zice Piers Corbyn * In Kamciatka, Vulcanul Shiveluch a aruncat cenusa la 7,5 km * In Vanuatu, populatia este evacuata, pentru ca o alta eruptie este iminenta * «Acesta e doar inceputul», spun specialistii". Mai mult, "Daca o salba de vulcani erupe in aceeasi perioada, atunci ne putem astepta la perioade lungi de intuneric, la aparitia iernilor in lunile de vara, la tulburarea intregului climat al Terrei, dar si la tulburarea metabolismului plantelor, al animalelor si oamenilor (...) Efectul va fi unul devastator, cu consecinte asupra climei intregii planete. Lungile perioade de minimum solar, cum a fost si cea in urma cu doi ani, favorizeaza cutremurele. (...) Ne asteptam la un maxim in perioada 18-21 mai, cand, de asemenea va fi Luna plina, iar conditiile de atractie ale tandemului Soare-Luna vor fi maxime". "Acesta este doar inceputul", avertizeaza, asadar, si alti specialisti. "Se asteapta ca, mai ales in cercul de foc al Pacificului, sa se intensifice activitatea vulcanica, data de ciclul Soare-Luna. Activitatea maxima a fost prognozata intre 23-25 aprilie, dar "pentru luna mai se asteapta la eruptii foarte puternice, in urma miscarilor tectonice, care sa elibereze uriase cantitati de energie latenta".

Americanul Edgar Cayce, "ultimul profet al umanitatii", cunoscut ca si "Profetul care doarme", a prevazut (in perioada 1935-1937!), pe langa alte viziuni, care toate s-au adeverit, ca inceputul sfarsitului va veni in 2010, cand vor exista cutremure mari in America de Sud si in Extremul Orient, dar mai ales, vor fi eruptii vulcanice puternice in Islanda.

Din alte surse aflam ca, recent, NASA a lansat o avertizare, cel putin ciudata, anuntand faptul ca, in 2012, lumea va fi maturata de o furtuna solara. Schimbarile care se asteapta in 2012 vor modifica total viata pe Terra si omenirea insasi. La randul ei, Academia Nationala de Stiinte din Siberia precizeaza ca aceste multiple schimbari din sistemul solar se datoreaza intrarii acestuia in Centura Fotonica, o zona cosmica cu o energie mult mai intensa, care este preluata de Soare si apoi raspandita in intreg sistemul solar. Centura Fotonica este formata din mai multe benzi fotonice care emana din centrul Galaxiei si sunt asociate cu spiralele Caii Lactee. Centrul Galaxiei se afla in Constelatia Pleiadelor, fiind marcat de steaua Alciona - Soarele central al Pleiadelor, aflat la 400 de ani/lumina fata de noi. Centura Fotonica incercuieste Constelatia Pleiadelor. Sistemul nostru solar trece prin aceasta Centura de doua ori in 25.920 de ani, perioada considerata Anul Galactic (numit de antici Anul Mare), iar trecerea Centurii dureaza 2.000 de ani. Se crede ca Soarele nostru a intrat deja in Centura, inca din 1998, si se estimeaza ca Terra va intra in 2012. Intalnirea cu Centura Fotonica pare sa duca la transformarea omului profetita de Biblie, la o teribila experienta spirituala. Se presupune ca oamenii cu un comportament egoist si, deci, cu vibratii scazute in aura energetica, nu vor supravietui radiatiei de inalta frecventa existenta in Centura Fotonica. Cu alte cuvinte, va avea loc o mare selectie naturala.

Galatenii Ioan Farcas si Ilie Ghetu au devenit subiect pentru "Discovery" TV, cu teoria lor revolutionara. Conform acestora, la 180-200 milioane de ani, Galaxia noastra sufera, permanent, transformari radicale, iar sistemul solar de trei ori in acest interval. Odata la 60-70 milioane de ani, modificarile de pe Terra sunt atat de radicale incat, spun cei doi, "nici macar istoria nu poate fi considerata o observatie continua". Toate aceste modificari sunt ciclice si obligatorii, si se datoreaza permanentei miscari a galaxiei si sistemului solar. Doar izvoarele de energie pozitiva par a avea o anumita stabilitate. Fotonii Centurii vor exercita o multipla si socanta influenta asupra materiei terestre. Se va constata fluorescenta tuturor corpurilor, iar, ca rezultat, nu va mai exista noapte timp de 2.000 de ani!!! Corpurile vor emite o lumina fara temperatura si nu vor avea umbra. Intregul sistem solar isi va schimba structurile moleculare ale materiei, iar energia fotonica va deveni sursa majora de energie libera si nepoluanta (gandita de Tesla). Planeta va suferi o scadere progresiva a densitatii si isi va schimba "bataia inimii". In momentul intrarii in Centura Fotonica, in 2012 sau in alt an, intreaga planeta, inclusiv omenirea, va trece intr-o alta dimensiune! 24 de ore vor fi 0 (zero) ore efective, deci timpul terestru nu va mai exista! In acel "Punct Zero" se vor inversa si Polii magnetici ai Pamantului. Vom vedea, insa, ca Sfarsitul Timpului nu este si Sfarsitul Lumii. In momentul intrarii in Centura Fotonica se va produce un amplu proces de rearmonizare, de recalibrare a frecventelor propriului corp uman cu cele de referinta din Univers, ducand la o crestere a celor umane. Este asa-numita "inaltare - ridicare la Cer", despre care vorbesc si vechile scrieri. "Inaltarea" fiind brusca si puternica, cei cu vibratii joase, negative (rautate, egoism etc.) nu vor rezista transformarii. Frecventele genomului uman si ale ADN-ului sunt foarte inalte, vibratiile foarte fine. Sunt, in fapt, lumina, ceea ce explica vizibilitatea aurei la zei si sfinti.

Dar sa revenim la americanul Edgar Cayce! S-a nascut in martie 1877, intr-o familie de fermieri saraci din statul Kentucky, si, pana la varsta de sapte ani, nimic nu anunta capacitatile sale neobisnuite. La varsta de 23 de ani, din cauza unei laringite rebele, interminabile, care il impiedica sa-si exercite profesia de comis voiajor, Cayce accepta interventia unui medic ambulant, ale carui tratamente se bazau pe hipnoza. Este momentul, socant, in care se constata faptul ca tanarul incepe sa vorbeasca in timpul starii de transa, prezicandu-si singur tratamentul si autovindecandu-se in vazul a zeci de persoane. Debuta astfel, unul dintre cele mai misterioase si mai neintelese fenomene inregistrate in secolul XX. Edgar Cayce devine, peste noapte, un vizionar si un vindecator cu puteri miraculoase, haituit de multime. Fostul fermier intra in transa, ceea ce avea sa-i aduca si numele de "Profetul adormit", si prezicea tratamente celor care sufereau de boli grave, in fata carora medicii se dadusera, de cele mai multe ori, batuti. Ajutat de o dactilografa, el dicta tratamentul in timpul hipnozei autoinduse. Si, nu numai ca tratamentele sale functionau, dar, spre surprinderea medicilor, acestea erau, in proportie de peste 90%, naturiste. Nu mai putin de 14.000 de copii ale retetelor prescrise de Edgar au fost pastrate si se afla si astazi la Centrul Egdar Cayce din Virginia, desi se pare ca aproape 7-8000 de manuscrise au disparut fara urma. Incapabil sa refuze oamenii care ii cereau ajutorul in probleme grave, Cayce, care in 1925 se mutase in statul american Virginia, intra in transa si de opt ori pe zi, lucru ce ii afecta vizibil sanatatea. El si-a salvat chiar si sotia, identificata de medici cu o forma avansata de cancer.

Daca nimeni nu putea oferi o explicatie pentru aceste tratamente, putinele preziceri pe care acesta le-a facut in legatura cu viitorul au fost de-a dreptul socante. Astfel, Cayce a prezis inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, ascensiunea lui Hitler, caderea comunismului, asasinarea presedintelui J.F. Kennedy, independenta Indiei si aparitia statului Israel pe harta lumii, evenimente confirmate de trecerea timpului, dar si intamplari care merg mult mai departe in timp. Intre 1925 si 1945, Edgar Cayce a anuntat producerea, in viitor, a unui puternic cutremur, care va duce la scufundarea intregului stat California sub apele Oceanului, dar si a unor cataclisme care vor modifica radical harta lumii, precum si izbucnirea unui Al Treilea Razboi Mondial, din Orientul Mijlociu. De mentionat ca toate aceste preziceri au avut loc intre anii 1925 si 1945. Cel mai mult au socat, insa, informatiile lui Cayce despre trecutul omenirii. Dar acesta este alt subiect, pentru alta data...

"Povesti" despre viitor?!!!

MARIANA CRISTESCU

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a1437-Povesti-despre-viitor.aspx