AGERPRES: Ambasadorul SUA, Hans Klemm, la Anim`est: Pentru mine, este prima ocazie de a participa la un eveniment cultural în România


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a participat sambata la celebrarea la Bucuresti a 20 de ani de la prima ecranizare a filmului de animatie "Toy Story", eveniment care a avut loc la Cinema Studio din Capitala.
 Diplomatul american a multumit organizatorilor pentru invitatie, precizand ca este primul eveniment cultural la care participa in calitate de ambasador.

"Sunt foarte bucuros si incantat sa fiu cu voi in seara aceasta. Am sosit de curand in Romania si este prima ocazie pentru mine de a participa la un eveniment cultural. Anul acesta este unul in care sarbatorim mai multe evenimente โ€” a zecea editie a festivalului Anim'est, a 20-a aniversare a unui film minunat โ€” 'Toy Story', si, de asemenea, sarbatorim 135 de ani de relatii diplomatice romano-americane", a declarat Hans Klemm.

Ambasadorul a fost intampinat la Cinema Studio de un grup de copii de la Asociatia "Ana si Copiii", care participa la un program de invatare a limbii engleze in cadrul Ambasadei Statelor Unite.

Raspunzand intrebarilor puse de copii, Hans Klemm le-a spus ca a asteptat 30 de ani sa aiba oportunitatea de a lucra in Romania.

"Am asteptat 30 de ani sa am aceasta oportunitate sa vin sa lucrez in Romania. Am lucrat in multe alte tari si acum sunt bucuros ca am venit aici", le-a spus Klemm copiilor.

Intreband daca vreunul dintre ei ar dori sa ajunga ambasador, el i-a sfatuit sa invete bine si atunci cand vor ajunge sa reprezinte Romania in strainatate, sa nu uite ca sunt romani.

"Invatati bine, cat mai multe limbi straine si sa aveti un spirit de aventura. Niciodata, insa, nu trebuie sa uitati ca voi sunteti romani si oriunde veti merge va trebui sa reprezentati Romania cu cinste in lume", le-a mai spus ambasadorul SUA copiilor.

La eveniment a fost prezent si directorul artistic al studiourilor de animatie Pixar, Albert Lozano, cei care au realizat in urma cu 20 de ani "Toy Story", primul film de animatie de lungmetraj produs in totalitate pe computer.

"Toy Story" a fost prezentat in cadrul celei de-a zecea editii a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est.

AGERPRES/(AS โ€” autor: Petronius Craiu, editor: Diana Dumitru)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a13492-AGERPRES-Ambasadorul-SUA-Hans-Klemm-la-Anim-est-Pentru-mine-este-prima-ocazie-de-a-participa-la-un-eveniment-cultural-238-n-Rom226-nia.aspx