Tenis: "Sunt atât de fericita ca am câstigat primul titlu WTA dupa trei ani" (Irina Begu)


"Sunt atat de fericita ca am castigat primul meu titlu WTA dupa trei ani", a declarat duminica jucatoarea romana de tenis Irina Begu, dupa ce s-a impus in finala turneului de la Seul, dotat cu premii de 426.750 de dolari.

 * Irina Begu a castigat turneul WTA de la Seul

Begu (25 ani, 29 WTA), principala favorita, a invins-o, duminica, in finala, pe belarusa Aleksandra Sasnovici, cu 6-3, 6-1. Romanca a triumfat pentru a doua oara intr-un turneu WTA, dupa cel de la Taskent (Uzbekistan) din 2012.

"Sunt atat de fericita ca am castigat primul meu titlu WTA dupa trei ani. A trecut mult de atunci si cred ca mi-am imbunatatit mult jocul", a afirmat Begu, citata de site-ul WTA. "Am invatat mult din meciurile si experientele pe care le-am avut si in primul rand cred ca sunt mult mai constanta in joc. Ma simt total diferit fata de acum trei ani", a adaugat romanca.

"Cred ca lucrul esential azi e ca mi-am pastrat calmul si am facut-o pe adversara mea sa alerge mai mult (...). Cred de asemenea ca am fost mai buna la punctele importante. Nu am dominat fiecare ghem, dar am fost mai buna la punctele mari", a spus ea.

Intrebata despre importanta victoriei sale pentru Romania, Begu a raspuns: "Cred ca este importanta, fiindca tenisul este cu adevarat popular in acest moment in Romania. Avem multe jucatoare in Top 100 si in tara sunt o multime de fani. Sustinerea lor este foarte importanta".

Begu, locul 29 mondial, va urca pe locul 26. Cea mai buna clasare din cariera sa fusese pana acum pozitia a 28-a.

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu)
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a13434-Tenis-Sunt-at226-t-de-fericita-ca-am-c226-stigat-primul-titlu-WTA-dupa-trei-ani-Irina-Begu.aspx