Din Lumea... lui Stanley Kramer (1165)

“Sine ira et studio - Fara ura si partinire”, Tacitus

"Guvernele lumii sunt reduse la paralizie sau imbecilitate-The government of the world are reduced to paralysis or imbecility"- Alvin Toffler

Mi-am incheiat precedentul eseu cu un mesaj adresat pretinsilor politicieni ai mapamondului, preluat dintr-un discurs al omului politic Oliver Cromwell, tinut la 20 Aprilie 1653, in British House of Common - Camera Comunelor: "In the name of God, Go - In numele lui Dumnezeu, Plecati !" Trebuie sa-mi fac Mea Culpa, pentru invocarea numelui lui Dumnezeu, intr-un domeniu, caracterizat de o alarmanta mediocritate si "monopolizat de cei mai mari ignoranti si cei mai mari sarlatani ai umanitatii - The trade of governing has always been monopolized by the most ignorant and most rascally individuals of mankind", iar cei implicati in acest domeniu de inactivitate, ca o parere strict personala, n-au niciun Dumnezeu. Expresia apartine politologului englez Thomas Paine si asa cum am mai mentionat, poate fi regasita in cartea Common Sense - Bunul Simt", editata la 10 Ianuarie 1776. Indiferent de perimetrul geografic in care-si poarta pretioasele madulare, politicienii au o caracteristica comuna: port ilegal de creier si un grad inadmisibil  de precar, marcat de primitivism, prostie, ignoranta si alte atribute similare in toate domeniile de activitate. Oricum, apelul meu a ramas fara efect, omenirea avand parte in continuare de aceleasi persoane aflate la pupitrul de comanda al destinelor celor peste 7 miliarde de locuitori ai Planetei Terra.
Vineri, 13 Ianuarie 2015, am primit un mesaj din partea reputatului jurnalist Sean Hannity - Fox News Channel, care mi-a propus sa aderez la noua organizatie infiintata, Secure America Now si sa devin cosemnatar al Petitiei adresata Presedintelui USA, Senatului, Camerei Reprezentantilor, Guvernatorilor si tuturor candidatilor la posturi guvernamentale. In preambulul Petitiei se reaminteste alesilor ca au jurat sa reprezinte pe cei care i-au ales, nu sa-i ignore si totodata de juramantul facut pe Holy Bible ca vor fi alaturi de aliatii nostri si impotriva inamicilor - stand with our allies and stand against our enemies. Finalul Petitiei stipuleaza in Plain English, "We, the American People, Are appalled that this Petition Drive is necessary..... Noi, Poporul American, suntem ingroziti ca aceasta Petitie este necesara..."
Pana sa vedem de partea cui suntem, "inamicilor nostri nu le mai este frica de noi, iar aliatii nostri nu mai au incredere in noi - Our enemies no longer fear us... and our allies no longer trust us....." Numai un nevazator nu realizeaza ca America si-a pierdut drumul - has lost its way, economia este stagnanta, iar mass media a devenit un apologetic al radicalilor de extrema stanga in loc sa fie un avocat al adevarului, pe care poporul american merita sa-l cunoasca. America este mai vulnerabila ca niciodata si expusa amenintarilor venite din partea multor organizatii teroriste. Mai nou, Statul Islamic - sau spre a fi politically correct, neislamic pentru mesianica faptura - a amenintat ca va arunca o bomba atomica asupra Casei Albe; Casa Alba Mr President, Casa Galbena, unde toti politicienii globului s-ar regasi perfect, fiind in Marginimea Sibiului ! Pana la materializarea planului reprezentantilor "pasnicei religii" a mapamondului, presedintele Putin are planuri marete privind refacerea vechiului imperiu sovietic sau tarist, a carui granita vestica va ajunge pana dincolo de Elba si foarte probabil pana la Paris, perimetru geografic in care Rusia are mai multi simpatizanti decat America. Cat despre America, nori negri planeaza asupra USA, perspectiva viitoarelor alegeri anticipeaza venirea Billei, nevasta lui Bill, la sediul imobilului localizat pe 1600 Pennsylvania Avenue din Washington DC. Fiind adeptul principiului ca "is not over, until is over - nu este terminat - sfarsit, pana nu este terminat - sfarsit, eu tot mai cred ca se va repeta scenariul din perioada administratiei numarul 32 - Franklin Delano Roosevelt - cand situatia internationala i-a adus 4 mandate prezidentiale, lucru care se prefigureaza, data fiind existenta ISIS si ambitiile Rusiei. Adevarul este ca Partidul Republican nu are un candidat care s-o confrunte pe Billa, ale carei maniere comportamentale ar starni pana si invidia florareselor din Piata Matache Macelaru. Inainte de a vedea cine o mai invidiaza, fundatia creata de Bill si Billa a "adunat" peste 2 miliarde de dolari", in perioada in care Billa era Secretary Of State, deci pozitie oficiala guvernamentala, principalii donatori fiind tari "prietene", ca Arabia Saudita, Quatar, Emiratele Arabe Unite, Oman, care au varsat sute de milioane de dolari in ... ... Si cand te gandesti ca asemenea persoana are sanse multiple de a se instala in fotoliul Biroului Oval, Bill devenind "primul domn" al Americii. Eu mai am incredere in Pontifus Maximus si in scenariile minutios pregatite in cele mai sofisticate laboratoare ale lumii.
Pentru a vedea ce ne asteapta, sau mai corect ce va asteapta, eu pregatindu-mi retragerea in Insula Diomede din Stramtoarea Bering, situata intre Alaska si Siberia, departe de "amabilitatile"celor aflati la ani lumina de standardele mele Spartane, pentru inceput cuvintele lui Doug Gamble, membru al administratiei numarul 40 Ronald Reagan, referitoare la Bill si Billa: "Clinton si-a cimentat pozitia ca unul dintre cei mai abjecti-josnici politicieni pe care tara i-a produs vreodata - Clinton cements his position as one of the most despicable politicians this country ever produced". Va refamiliarizez cu scrisoarea primita de la Gary Aldrich, fost agent FBI, repartizat pe langa Casa Alba in timpul administratiei Clinton, in prezent presedinte la The Patrick Henry Center for Individual Liberty, Washington DC, care, printre multe altele imi scrie: "De aproape doua decenii Clintonii au facut tot ceea ce a stat in vasta lor putere, sa ascunda adevarul, sa ingroape secretele si sa-si reduca la tacere inamicii - For almost two decades, the Clintons have done everything in their vast power to hide the truth about their scandalous past, bury their secrets, and silence their political enemies". Recentele ultime descoperiri privind folosirea ilegala a e-mailului personal in probleme care vizau securitatea USA si care de jure erau proprietatea Departamentului de Stat al USA si nu a Billei, scandalul Benghazi, in care si-a pierdut viata ambasadorul american Stevens si trei membrii ai statiei CIA din Benghazi, donatii facute fundatiei, desi Billa era functionar departamental etc. dupa umila mea opinie o descalifica si pentru a mai fi in... libertate. Trebuie sa va reamintesc o intamplare hazlie din viata Billei; intrebata de ce mama ei a ales numele de Hillary, Billa a raspuns ca mama ei a preluat numele de la vestitul alpinist Edmund Hillary. Draga Billa, la data cand ai vazut lumina zilei, 26 Octombrie 1947, Edmund Hillary era un ilustru necunoscut, apicultor in Noua Zeelanda, Chomolunga - Everestul, fiind cucerit la 9 Mai 1953, data la care ai depasit ca varsta, jucatul in tarana. Deci se pare, ca din frageda pruncie, Billa era in aer, undeva prin Chomolunga.
Cand deciziile majore ale mapamondului sunt luate de persoane asupra carora planeaza indreptatite semne de intrebare, sa nu ne mai mire stadiul avansat de descompunere al omenirii. Din nefericire, cu exceptia Insulei Diomede situatia este asemanatoare nu numai pe malul Potomacului, dar si al Dambovitei, Senei sau Vistulei. In continuare, ma surprinde tacerea totala din partea Palatului Cotroceni, fata de publicatia noastra. Daca nu altceva, macar un elementar multumesc, meritam cu prisosinta. Sa fie la mijloc, "interventia" lui Mihai Razvan Ungureanu, nemenajat de publicatia noastra, sau nefamiliaritatea cu "Rules of Civility", de George Washington, editata inca din 1748 !!!
A.C.TON
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a13070-Din-Lumea-lui-Stanley-Kramer-1165.aspx