TABLETA DE WEEKEND: ÎNCEPUTUL ÎNCEPUTULUI !

Sergiu GABUREAC


Piramida lui Keops, cunoscuta sub numele de Marea Piramida de la Gizeh, este cea mai veche structura artificiala din cele sapte minuni ale lumii antice descrise de Antipater din Sidon, care s-a pastrat. Ea se inalta pana la 150 de metri pe o suprafata de 5,37 ha, arheologii sustinand ca a fost cea mai inalta structura artificiala din lume timp de aproximativ 3.800 de ani! Alti specialisti avanseaza date mult mai vechi. Unele coincid chiar cu implementarea actualului program Homo sapiens(3)!?

Aceeasi varsta e data si Sfinxului din apropiere, care ascunde multe mistere! De fapt, vechimea celor doua structuri nu este certa. Punct. Cum certa este datarea pentru celelalte piramide. In total, in acesta zona s-au descoperit 110 piramide. Reamintesc ca pe Terra exista sute de alte piramide sub forme diverse. Cateva au fost decelate si pe planeta Marte! Cu Sfinxul aferent!

Marea Piramida a lui Keops (Khufu), Piramida lui Kefren (Khafra) (136,4 m) si Piramida lui Mikerinos (Menkaura) (65,5 m) sunt aliniate cu constelatia Orion. Axul de sud din Camera Regelui indica steaua Al Nitak (Zeta Orionis), casa lui Osiris - casa lumii de dincolo, aflata in constelatia Orion, circa 2450 i.Hr. Nicio alta stea nu s-a mai aliniat cu axul de sud.

Marea Piramida indica intr-un mod exact directia nordului. Pozitia Polului Nord se misca in timp, dar piramida era exact aliniata in momentul construirii sale. Pasajul Marea galerie indica steaua Alpha Draconis, circa 2170-2144 i.Hr., care era Steaua Nordului la acel moment.


Inginerii lui Napoleon au constatat ca meridianul, care trece prin varful Piramidei lui Keops, imparte Delta Nilului in doua sectoare cu arii egale, fiecare sector avand un unghi la centru de 45 grade. Mai mult decat atat, acesta este meridianul ideal, deoarece traverseaza cele mai multe continente si imparte intregul uscat de pe glob in 2 parti egale.

Perimetrul piramidei impartit la dublul inaltimii da valoarea lui p. Relatia dintre  (Pi= 3,14159...) (valoarea raportului dintre aria unui cerc si patratul razei sale) si F (Phi= 1,618033...) (proportia de aur), este exprimata in partile de baza ale Marii Piramide. Geofizicieni au ajuns la concluzia ca unitatea de masura, cotul, utilizat de constructorii Marii Piramide este unitatea ideala, deoarece fiind a zece-milioana parte din raza polara a Terrei (care are 6.356,7 km), metrul neavand o asemenea precizie!

Marea Piramida este situata in centrul greutatii Pamantului. Centrele celor patru laturi sunt aliniate matematic formand singura piramida din lume cu opt laturi. Acest efect este vizibil doar in zorile si la apusul soarelui la echinoctiile de toamna si de primavara.
Diagonalele piramidei, prelungite, trec prin inimile tuturor continentelor, ca niste solii ale bazei. Greutatea Marii Piramide (cca 5.955.000 t) inmultita cu o suta de miliarde da greutatea planetei (cca 5,972E24 kg). Curbura proiectata pe laturile piramidei se potriveste cu raza Pamantului (6378,136 km la ecuator).

Se estimeaza ca piramida ar contine in jur de 2.300.000 de blocuri de piatra care cantaresc 20-30 de tone fiecare, existand si cateva blocuri de piatra care cantaresc peste 40 de tone. Cum au fost transportate si asamblate acele blocuri de piatra ramane un mister. In ciuda a tot felul de povesti. Pamantene. Prima dintre ele fiind cea a celebrului istoric Herodot. Nici una nu se sustine, insa, pentru Marea Piramida. Doar pentru copiile ulterioare, care au capatat, de altfel, destinatia de cavou. Ceea ce la Marea Piramida nu se confirma!

Mortarul folosit este de origine necunoscuta, Desi compozitia sa chimica este cunoscuta, nu poate fi reprodusa. Este un tip de mortar mai puternic decat piatra, acesta fiind unul dintre motivele pentru care piramida s-a pastrat pana in zilele noastre.

Dimensiunea bazei indica o masura a timpului, anul, care are 365 de zile si 1/4, calcul rezultat din suma diagonalelor ce reflecta precesia echinoctiilor. Mai mult, dublul perimetrului bazei (55.000 m2) da valoarea unui minut de grad pe meridianul ecuator, iar inaltimea piramidei inmultita cu un miliard aproximeaza distanta medie de la Pamant la Soare.

Fundatia Marii Piramide este pe bile fiind capabila sa suporte cutremure mari, precum si dilatarea produsa de temperaturi foarte mari. Varful celor trei piramide era acoperit cu aur (paratrasnet, antena!). Initial, mantaua exterioara era compusa din 144.000 de pietre, toate acestea fiind extrem de lustruite si plate, cu o acuratete de 1/100 dintr-un inch. Grosimea pietrelor este de aproximativ 254 cm si au o greutate de cca 15 tone fiecare. Cele patru fete ale piramidei sunt usor concave, fiind singura piramida construita astfel. Cercetatorii arata ca piramida actiona ca o oglinda gigantica si avea o putere atat de mare incat era vizibila de pe Luna. De aceea, egiptenii antici au numit piramida Ikhet (Lumina Glorioasa).

Cufarul de granit din Camera Regelui este mult prea mare pentru fi introdus prin pasajele piramidei. Cercetatorii presupun ca a fost construit si introdus in timpul construirii piramidei. Cufarul este construit dintr-un bloc de granit solid. Pentru realizarea sa au fost necesare fierastraie din bronz lungi de aproape 3 metri cu dinti de safire. Scobirea interiorului a necesitat burghie tubulare din acelasi material care exercitau o forta de gaurire de doua tone.

Marea Piramida a avut la intrare o usa pivotanta. Astfel de usi pivotante au mai fost gasite doar in alte doua piramide: piramida tatalui si bunicului lui Kheops, respectiv Sefru si Huni. Usa, care cantarea 20 de tone, era atat de bine echilibrata incat ar fi putut fi deschisa cu o forta minima. Atunci cand era inchisa, se potrivea perfect incat nu putea fi deschisa din interior. Temperatura interioara este constanta si egala cu temperatura medie a Terrei. 20 de grade Celsius.

Nimeni nu a reusit, insa, sa explice cum s-a asigurat iluminatul in interior, negasindu-se nicio urma de fum, care ar fi putut oferi arheologilor posibilitatea de a estima vechimea piramidei pe baza metodei cu radiocarbon! Doar lampile de la Dendera, de pe cele trei basoreliefuri din templul lui Hathor, ne-ar putea oferi o explicatie! Becuri similare cu tuburile Geissler, tuburile Crookes sau lampile cu arc. Inventate cate mii de ani mai tarziu.

Tot mai mult se vorbeste si de activarea energetica a marilor piramide de pe Terra, prin ele realizandu-se, de fapt, convergenta dintre energiile ceresti cu cele pamantesti. In gluma, as spune ca, urmare a efectului de piramida, mintea o poate lua usor razna!

Recitind aceste informatii, pe care le regasim in zeci de forme si interpretari, te intrebi, pe buna dreptate, daca Marea Piramida a fost construita de om sau de de Cel, care a facut omul dupa chipul si asemanarea Sa? Dumnezeu! Bineinteles prin echipele, care au pus in opera proiectul Homo sapiens(3)?

*
Toate bune!?!
Ai nevoie de o informatie?
Mica, mica? O rezolvam impreuna.
Trimite mai departe! Multumiri! Sa se vada! Ne-am eliberat de frica!
-------------------------------------------------
Sergiu GABUREC
http://blogulluigabu.blogspot.ro
http://www.facebook.com/sergiu.gabureac.3    
Bucuresti
sambata, 14 martie 2015
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a13061-TABLETA-DE-WEEKEND-206-NCEPUTUL-206-NCEPUTULUI.aspx