Schi alpin: Lindsey Vonn a doborât recordul de victorii în Cupa Mondiala


Schioarea americana Lindsey Vonn a doborat recordul de victorii in Cupa Mondiala de schi alpin, dupa ce a inregistrat luni cel de-al 63-lea sau succes in aceasta competitiei, impunandu-se in slalomul super-urias de la Cortina d'Ampezzo (Italia).
 Foto: (c) Stringer / REUTERS

Campioana din Statele Unite, in varsta de 30 ani, care duminica a castigat proba de coborare gazduita de aceeasi statiune italiana, a reusit astfel sa o devanseze pe legendara schioare austriaca Annemarie Moser-Proell, care a obtinut 62 de succese in circuitul feminin de schi alpin, in anii '70.

Linsey Vonn, care are in palmares patru Globuri de cristal rezervate invingatoarei Cupei Mondiale de schi alpin, a inregistrat pe parcursul carierei sale 32 de victorii in probele de coborare, 21 in cele de slalom super-urias, 3 la slalom urias, 2 in probele de slalom special si 5 la combinata alpina.

La masculin, recordul este detinut de suedezul Ingemar Stenmark, care a inregistrat 86 de victorii in Cupa Mondiala.

In slalomul super-urias de la Cortina d'Ampezzo, Lindsey Vonn a fost inregistrata cu timpul de 1min.27sec.03/100, reusind sa o devanseze cu 0,85 sec pe austriaca Anna Fenninger si cu 0,92 sec. pe Tina Weirather din Liechtenstein, clasate pe locurile 2, respectiv 3.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Tenea)
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12860-Schi-alpin-Lindsey-Vonn-a-dobor226-t-recordul-de-victorii-238-n-Cupa-Mondiala.aspx