Ocupati Partidul Verde. Schimbati clasa politica


In ultimii doi ani societatea civila a reusit sa puna presiune pe mediul politic astfel incat deciziile luate de institutiile cu putere de decizie sa tina cont de vointa cetatenilor. Protestele stradale s-au dovedit a fi ultimul instrument ramas prin care populatia poate influenta actul politic din tara noastra. Cu toate acestea, suntem constienti ca o democratie consolidata reprezinta un intreg angrenaj institutional care trebuie folosit de actori politici independenti. Recunoastem efectul terapeutic al al manifestatiilor de strada, insa ne dorim o Romanie civilizata, demna, lipsita de coruptie si condusa de reprezentanti alesi pe criterii de merit.
Increderea este cea mai mare pierdere suferita de Romania post-decembrista. Dupa caderea comunismului destinul unei natiuni a fost oferit unei noi clase politice. Acesteia i-a fost oferita prin vot increderea intregului popor. Coruptia, furtul, minciuna si demagogia au macinat increderea omului de rand in politicieni. O uriasa prapastie s-a format intre cetatean si reprezentantul sau la nivel politic.
Curand, lipsa de incredere a fost inlocuita de dezinteres si ulterior de repulsie. In mentalul colectiv tot ce a fost asociat cu mediul politic a devenit contaminat. Prezenta mica a oamenilor in fata urnelor sta drept dovada pentru acest lucru.
Multi dintre noi si-au dat seama ca dupa 25 de ani este nevoie de o resetare a intregului sistem si de o reorganizare radicala. Exista romani carora nu le este teama sa isi asume responsabilitati si care cred ca schimbarea nu poate surveni decat prin implicare. Exista romani care au dovedit ca prin munca si prin puterea exemplului poti modifica mentalitati. Exista romani pentru care schimbarea in bine a Romaniei nu este imposibila.  
Pentru acesti romani Verzii isi pun la dispozitie intreaga constructie politica. Pe modelul "Occupy Wall Street", ne dorim ca oamenii sa ocupe clasa politica. Pe acesti romani Verzii ii indeamna sa ocupe un partid, sa porneasca campania, sa ocupe un loc pe listele de votare, sa ocupe functii in structurile de conducere a comunitatilor lor. Pe acesti romani Verzii si-i doresc consilieri locali, consilieri judeteni, primari sau parlamentari in 2016.
In fiecare dintre voi exista potentialul unui asemenea roman. In fiecare dintre voi exista dorinta de schimbare. Castigati-va increderea. Ocupati clasa politica.
Biroul de Presa,
Partidul Verde

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12710-Ocupati-Partidul-Verde-Schimbati-clasa-politica.aspx