PRIMARIA MUNICIPIULUI CHISINAU - COMUNICAT DE PRESA: INTREVEDEREA PRIMARULUI GENERAL AL CHISINAULUI CU PRESEDINTELE ALES AL ROMÂNIEI KLAUS JOHANNIS


(26 noiembrie 2014) REF: Intrevederea primarului general Dorin Chirtoaca cu presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis

Astazi, 26 noiembrie 2014, la Bucuresti, primarul general al municipiului Chisinau, prim-vicepresedinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoaca, a fost primit de Presedintele ales al Romaniei, domnul Klaus Iohannis.

In cadrul intrevederii au fost abordate mai multe subiecte referitoare la situatia din Republica Moldova din ultimii cinci ani de guvernare pro-europeana, relatia Republica Moldova si Romania si perspectivele acesteia in anii urmatori, alegerile parlamentare din 30 noiembrie, precum si vizita pe care urmeaza sa o intreprinda la Chisinau Presedintele ales, domnul Kalus Iohannis etc.

Dorin Chirtoaca l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria in alegeri: „Domnule Presedinte, va felicit pentru victoria obtinuta in cadrul alegerilor prezidentiale, va doresc sa reusiti sa construiti Romania lucrului bine facut, va doresc sa mearga lucrurile ceas si la Cotroceni, asa cum au mers si merg la Sibiu. De asemenea, imi doresc sincer ca lucrul bine facut sa treaca Prutul, sa ajunga si in Republica Moldova, ca lucrurile sa mearga ceas si la Chisinau!”

„Consider ca odata cu aceste alegeri, Romania a aratat ca poate fi mai rationala, ca poate alege cu mintea si cu sufletul impreuna, respectiv ca mai putin poate fi indusa in eroare. Este vorba despre o schimbare de mentalitate, un vot de protest impotriva clasei politice corupte, dar si o raspundere majora in ceea ce priveste consolidarea statului de drept, asigurarea independentei justitiei, a unei economii libere, reasezarea si modernizarea Romaniei in devenirea sa europeana. Va urez succes in toate acestea. Putem spune ca in Republica Moldova avem aceeasi situatie si aceleasi asteptari, evident cu intarzierea de rigoare”, a subliniat Drin Chirtoaca.

La randul sau, Klaus Iohannis a multumit pentru felicitare si a subliniat ca relatia dintre Romania si Republica Moldova este o relatie speciala, unica in Europa, care cu siguranta este si va fi prioritara pentru Romania. „Avem de construit aceasta relatie bine, in mod temeinic, pe termen lung si cu siguranta vom reusi. Romania este si va fi alaturi de Republica Moldova in parcursul sau european. Romania isi doreste ca cetatenii Republicii Molodova sa poata deosebi mai bine diferentele dintre Uniunea Europeana si cea vamala si sa se poata bucura cat ma curand de benefiiciile pe care le aduce Europa pentru omul de rand, pentru omul simplu”, a mentinat presedintele ales al Romaniei.

In alta ordine de idei, Dorin Chirtoaca a multumit pentru sprijinul constant al Romaniei acordat Republicii Moldova si a reiterat angajamentul Partidului Liberal si a Primariei municipiului Chisinau de a duce pana la capat obiectivul de integrare in Uniunea Europeana si aderare la NATO a Republicii Moldova.

La final, Dorin Chirtoaca a mentionat inca o data faptul ca Presedintele ales, Klaus Iohannis, este asteptat vineri, 28 noiembrie, la Chisinau, nu numai de politicieni, dar si de oamenii simpli, pentru ca si Republica Moldova sa castige in anul 2014, asa cum a castigat Ucraina in cadrul alegerilor parlamentare din 26 octombrie, si asa cum a castigat Romania in cadrul alegerilor prezidentiale din 16 noiembrie curent.

26 noiembrie 2014

Directia Relatii Publice,
Primaria mun. Chisinau
Bd. Stefan cel Mare si Sfant, nr. 83
MD 2012, Chisinau, Republica Moldova
Tel.: + 373 22 201 707; Fax: + 373 22 201 708
e-mail: drp@pmc.md
web: www.chisinau.md

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12631-PRIMARIA-MUNICIPIULUI-CHISINAU-COMUNICAT-DE-PRESA-INTREVEDEREA-PRIMARULUI-GENERAL-AL-CHISINAULUI-CU-PRESEDINTELE-ALES-AL-ROM194-NIEI-KLAUS-JOHANNIS.aspx