PRESEDINTELE ROMÂNIEI KLAUS WERNER JOHANNIS - (2014 - ...)

Viorel ROMAN

Karl, din ramura romano-catolica a dinastiei germane de Hohenzollern-Sigmaringen, regele Carol I, a incheiat era domnitorilor greco-ortodocsi dependenti de Sultanul turc si patriarhul sau grec, ca si de Tarul tuturor rusilor si protectorul tuturor ortodocsilor.
Johannis, evanghelic, mai precis luteran - apartinand de Evangelische Kirche A.B., primarul municipiului Sibiu, incheie acum era presedintilor ortodocso-comunisti moldo-valahi, Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu, (4xESCU! n.r.) care au dezamagit pentru ca au tinut poporul cu sfintenie in lanturile grele ale duhovniciei si soborniciei moscovite si constantinopolitane. (o formulare din perioada interbelica)
Partidul ortodox moldo-valah PMR, PCR, FSN, PDSR, PSD, USL merge si in zilele noastre in continuare pe linia greco-pravoslavnica generatoare de conducatorii despotici, care considera statul ca fiind al lor personal. Ei nu se deosebesc astfel de o banda de talhari obisnuiti. (Sf. Augustinus).
Poate si de aceea Preafericitul Daniel si Preafericitul Lucian (cardinal Muresan) l-au binecuvantat spontan pe noul presedinte. Vox Populi, Vox Dei. Dumnezeu lucreaza si prin straini dupa cum s-a vazut in razboiul de independenta, crearea Vechiului Regat si in primul razboi mondial si intregirea neamului in Romania Mare.
Pentru occidentalii Carol si Ferdinand, romano-catolici, ca si pentru Johannis, evanghelic, mai precis luteran - apartinand de Evangelische Kirche A.B., interesul national primeaza. Emanciparea romanilor nu este insa in interesul rusilor, sarbilor, maghiarilor, grecilor, care dupa cum stim din trecut, vor un ortodox moldo-valah clientelar, duplicitar, corupt si mai ales antioccidental.
La romani Ideia, Programul de emancipare nationala si sociala a fost formulat de Scoala Ardeleana, Biserica greco-catolica unita cu Roma, pe cand Fapta statala apartine moldo-valahilor sub regi catolici, sprijiniti de papa de la Roma. O sinteza a Ideii si Faptei nationale nu a avut inca loc, asa ca si dialogul cu Roma a esuat. Rezultatul a fost o recadere in vechiul statul de izolare, obedienta si dictatura orientala.
In mod paradoxal regii catolicii au pus bazele Faptei statale moldo-valahe, dar dupa al doilea razboi mondial, nu numai ca sunt reaorientate spre Moscova, cu baioneta, doua mii de bisericii unite cu Roma, ci este quasi nationalizata si Ideia Scolii Ardelene. Modelul ortodox moldo-valah trebuie sa domine societatea romaneasca.
Acest efort dictatorial de la Bucuresti, de a-si insusi si Ideia nationala pe langa Fapta statala, paralizeaza energia neamului, ajuns la sapa de lemn, cel mai sarac din Europa. Pentru ca Scoala Ardeleana este prea bine cunoscuta, pe langa lichidarea, apoi marginalizarea Bisericii Unite cu Roma se practica si in zilele noastre o actiune de dezinformare. Scoala Ardeleana e discreditata ca fiind iluminista. Ceea ce este absurd!
Johannis, reprezentant al valorilor si normelor ardelene, occidentale va trebui sa le faca credibile si peste Carpati, sa realizeze pe aceasta cale un nou consens national, care sa impiedice dezmembrarea tarii ca in Ucraina.
Dupa 500 de ani de administratie primitiva asiatica ortodocsii moldo-valahii au acum sansa istorica de a se integra in civilizatia lumii occidentale, nu numai individual, cum fac azi trei milioane de romani, care muncesc si traiesc in occident, ci in totalitate.
Mai mult decat atata, sinteza dintre Ideia Scolii Ardelene si Fapta statala moldo-valaha permite reluarea dialogului cu Roma inceput de Fericitul Ioan Paul II la Bucuresti in anul de gratie 1999. Mimarea normelor si valorilor occidentale ca in secolele trecute si mai recent, dupa aderarea la UE/NATO, nu mai e credibila, n-are nici o perspectiva.
Presedintele Johannis, Preafericitul Daniel si Preafericitul Lucian pot sa taie acum nordul gordian si sa scoata poporul din groapa milenara a umilintei, obedientei si mizeriei orientale, pentru ca mai mult decat la alte neamuri, pentru romani: „Toate drumurile duc la Roma”.
Prof. Dr. Viorel ROMAN
Akademischer Rat a.D.
Bangkok, Tailanda
22 noiembrie 2014
www.viorel-roman.ro


Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12614-PRESEDINTELE-ROM194-NIEI-KLAUS-WERNER-JOHANNIS-2014.aspx