Apel al Consiliului Româno-American catre Parlamentul României pentru votul prin corespondenta


« Consideram ca ne-a fost incalcat unul din drepturile fundamentale ale cetateanului, situatie greu de imaginat pentru o tara membra a Uniunii Europene. Incompetenta autoritatilor romane de a oferi conditii care sa permita exercitarea votului fara discriminare, a generat cozile interminabile de la sectiile de votare din strainatate », se arata intr-un apel al Consiliului Romano-American adresat parlamentarilor romani, preluat de Romanian Global News.

Stimati deputati si senatori,

La alegerile prezidentiale din acest an, in ambele tururi de scrutin, mii de romani din afara granitelor, s-au aflat in imposibilitatea de a-si exercita dreptul la vot. Astfel, consideram ca ne-a fost incalcat unul din drepturile fundamentale ale cetateanului, situatie greu de imaginat pentru o tara membra a Uniunii Europene. Incompetenta autoritatilor romane de a oferi conditii care sa permita exercitarea votului fara discriminare, a generat cozile interminabile de la sectiile de votare din strainatate.
In contextul acestor evenimente facem un apel catre toti deputatii si senatorii din Parlamentul Romaniei de a-si asuma cu responsabilitate initiativa legislativa privind introducerea votului prin corespondenta a deputatului independent Eugen Tomac, ca fiind un proiect vital pentru noi, romanii din afara granitelor.
Mizam pe intelegerea domniilor voastre in speranta evitarii pe viitor a dezastrului in organizare si a umilintelor prin care au trecut romanii din Diaspora in zilele de 2 si 16 noiembrie.

Neculai Popa
Dan Lupuleasa
Consiliul Romano-American

Sursa: Romanian Global News

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12603-Apel-al-Consiliului-Rom226-no-American-catre-Parlamentul-Rom226-niei-pentru-votul-prin-corespondenta.aspx