ACL DIASPORA LE MULTUMESTE ROMÂNILOR


ACL Diaspora multumeste tuturor romanilor din strainatate care au trecut peste obstacolele pe care Ministerul Afacerilor Externe, in frunte cu Titus Corlatean, le-a ridicat cu rea-credinta si si-au exercitat dreptul constitutional de vot.
Alianta Crestin Liberala a obtinut victorii clare in majoritatea comunitatilor romanesti de peste granite, chiar si in locurile in care partidul de guvernamant a facut tot posibilul sa obstructioneze votul romanilor. Astfel, in Franta, Klaus Iohannis a obtinut un scor de 51,65%, in timp ce  Victor Ponta a obtinut doar 8,13%, in Germania – 61,57%, fata de 6,17% obtinute de Ponta, in Italia ACL a obtinut 45,14%, fata de scorul PSD de numai 17,17% . In Marea Britanie s-au inregistrat 47,66% la 7,38%  voturi in favoarea lui Iohannis, iar in Spania diferenta favorabila dreptei a fost tot covarsitoare: 49,56% fata de stanga, cu 14,41%.
Pana si in tari unde experienta alegerilor trecute si logica politica ar fi dictat victorii clare pentru Victor Ponta, candidatul ACL Klaus Iohannis a obtinut mai multe voturi decat prim-ministrul in functie. Astfel, in Republica Populara Chineza, Klaus Iohannis a obtinut 36,30%, comparativ cu 10,89% pentru Victor Ponta, in Cuba a fost 20,68% la 13,7% pentru Iohannis, iar in Venezuela candidatul ACL a obtinut 37,03%, pe cand cel al PSD numai 33,33%.
Klaus Iohannis l-a surclasat pe Victor Ponta inclusiv pe teritoriul Federatiei Ruse, unde a castigat cu scorul de 38,23% la 25,98%.
Pe langa victoria aproape absoluta a lui Klaus Iohannis in diaspora, aceste cifre sunt o dovada evidenta a motivelor care au stat in spatele asa-zisei organizari defectuoase a sectiilor de votare din strainatate si releva ca Victor Ponta si acolitii sai sunt dispusi sa recurga la orice metoda posibila, chiar daca aceasta implica ilegalitati si profunda lipsa de respect fata de romani, totul pentru a reusi sa castige alegerile prezidentiale.
ACL Diaspora a inregistrat un scor considerabil, punand organizatia pe locul trei in clasamentul filialelor ACL. Privind cifrele de mai sus si avand in vedere puterea electorala a diasporei, suntem increzatori in victorie si ii chemam pe toti romanii din strainatate sa ne fie alaturi in confruntarea decisiva, care va avea loc pe 16 noiembrie.
Impreuna putem invinge!
BIROUL DE PRESA AL ACL DIASPORA
Bd. Aviatorilor nr. 86, Sector 1, Bucuresti, telefon: (+40)724673818
web: http://diaspora.pnl.ro | www.diasporaliberala.ro | e-mail: press@diasporaliberala.ro

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12518-ACL-DIASPORA-LE-MULTUMESTE-ROM194-NILOR.aspx