Ziua Armatei României, între ipostaze politizate si mesaj identitar


General (r) Dr. Mircea Chelaru   

Sambata, 25 Octombrie 2014

Asa cum este

Este o data din calendarul sarbatorilor fara „liber”. O zi, ca multe altele, doar ca pe la niste monumente si cimitire militare se fac vazute niste fete de politruci gata sa „crape-n pene” cand primesc salutul garzii de onoare constituita la nivelul garnizoanelor, acelea care au mai supravietuit. Vin si reprezentantii clerului local care sunt deschizatorii de ceremonial public cu un „Te Deum” sau doar cu o grabita slujba de pomenire a mortilor pe campurile de bataie! Trecatorii ocazionali, adica cei care nu sunt la munca sau isi cauta un loc de munca, se opresc din curiozitate, mai mult a „gura casca” sa vada cine mai este pe la tribuna. Dintr-un loc neobservat, un crainic cu voce de „public relation” anunta ordinea depunerii coroanelor. Pe fondul Imnului Eroilor, intonat cu gravitate de o fanfara incropita dintre instrumentistii scapati ca prin minune de efectul reducerilor in masa, incep sa se perinde la locul cu pricina reprezentatii institutiilor statului, ai partidelor de toate culorile in succesiunea putere-opozitie, si la final cateva ong-uri de rezervisti garboviti, topiti de durerea bolilor incurabile. S-a mai intamplat cate odata sa apara, voluntar, dupa ce crainicul si-a incheiat citirea listei sale oficiale, palcuri de copii, majoritatea elevi de clase mici, conduse de dascalii de vita veche, cu remanente vocationale ale daruirii patriotice! si apoi, gata! Repede la masini, cu plecat in tromba, cu girofaruri, cu escorte si uitare instantanee! Cate un falit ramas pe jos tipa la slugile aghiotante sa-i aduca „rezerva”. Adica, masina de rezerva! In cel mult 10 minute spatiul este gol, chiar pustiu, cu un Monument total nedumerit de ceea ce i se intampla tocmai de Ziua Lui.

Asa s-a intaplat si astazi

Asa s-a intaplat si astazi, in ziua a douazeci si patra a lui Rapciune, din anul lui Cristos, 2014. Oficialii au devansat-o cu o zi pentru ca maine, deh, e sambata. E liber! La televiziuni au fost aceleasi dosare penale cu banditi de cand lumea, aceleasi fufe siliconate, aceeasi comentatori agramati, stupizi, banali si venali! Adica, a fost prezenta doar Lumea in care traim din ce in ce mai disperat, goliti de esente, tot mai departe de noi insine, insingurati si cu abandonul vietii in gat!

Sa cinstim memoria primului Ostas cazut pentru Patria Romana, sub Steagul Tricolor

Pe fondul acestei realitati perceputa din inima majoritatii romanilor au aparut voci care contesta Ziua Armatei. Sau cel putin data la care este ea sarbatorita... pardon, bifata! Cica asta de acum este una proletcultista, impusa de comunistii regelui Mihai care au suprapus-o cu ziua lui de nastere, facand un nou troc manipulator, pregatindu-i-se decoratia „Victoria” (??????).

Ca ar fi bine sa o stabilim atunci cand a fost infiintata Armata pamanteana, pe la anii 1832 la 1835, sub garbaciul guvernatorului tarist Kiseleff. Sau, si mai bine, in noiembrie 1859, cand Voda Cuza, cel de mai tarziu Surghiunit, a decretat unirea armatelor si instruirea lor comuna in Tabara de la Floresti.

Altii ma atentioneaza ca Armata isi semneaza actul de nastere pe campul de lupta, la prima batalie de botez ale mortii si gloriei, si acest fapt il regasim doar in 1877, pe la inceputul lunii iulie, cand dorobantii trec Dunarea la chemarea disperata a tarului Nicolae: „veniti ca turcii ne prapadesc!”.

Ar fi fost chiar un gest recuperator absolut sa cinstim memoria primului Ostas cazut pentru Patria Romana, sub Steagul Tricolor al Principatelor Unite! Poate ca citind aceste randuri, cineva dintre istoricii nostri, fie ei si militari, vor osardi printre rapoartele vremii si ne vor restitui gestul suprem al Primei Jerfe!

Nu,(!) se aude o alta voce stridenta, a unui procesator de Romanie Mare doar pe hartiile creponate! Sa fie in august, cand Armata Romana, victorioasa dupa Marasesti si Oituz, a ocupat Budapesta stalcind definitiv mutra bolsevizata a Ungariei lui Béla Kun (Béla Cohen). Atunci romanii au asanat ciuma rosie cu care aveau sa se confrunte 20 de ai mai tarziu, pe campurile mortii din stepele calmuce. Tentant, nu?

Sa fie Ziua Armatei cand am recastigat Bucovina si Basarabia, adica la 26 iulie 1941, odata cu eliberarea ultimului oras dinspre rasarit, Cetatea Alba, ne sugereaza unionistii dinspre Rasarit. si mai sunt opinii, chiar dintre cele mai natoiste, conform carora ar trebui sa facem „sarbatoare de armata” la data admiterii in Alianta. Of! Minunat proverb romanesc: „cate bordeie, atatea obiceie!”

Armata este Fiinta Nationala, fondatoare de tara!

Armata nu este institutie. Institutii sunt ministerele, consiliile, agentiile, guvernele sau presedintiile. Armata este fiinta. Este Fiinta Nationala, fondatoare de tara, este Trup Viu din trupul poporului, este Constiinta din Constiinta Natiunii. Ea respira, sufera, se bucura, traieste si moare in acelasi ritm cosmic cu Patria si Neamul din care se trage! Intelegeti asa ceva domnilor politicieni? Ziua Armatei Romanilor este legata de nasterea acestui popor. Nu doar ca data ci mai ales ca loc ce s-a invesnicit in istoria lumii. Iata de ce este bine sa recititi istoria pamantului ancestral al Daciei Edenice care este insasi inima romanitatii: Transilvania. Eu sunt din fascinanta Moldova, dar stiu ca toate si in toate s-au „descalecat” din inima transilvana, din creuzetul Marii Credinte Ortodoxe a Vesnicei Vetre Romanesti! 25 Octombrie nu este doar consemnarea „eliberarii ultimei brazde de pamant de sub cotropitorii fascisti” ci adevarata recuperare si Re-Intregire a spatiului de socio-etno-geneza a romanilor. Este replica Trupului Armat al Natiunii data ucigasilor de neam si identitate. Este semnatura de foc pusa pe istoria multimilenara sugrumata de banditismul cotropitor. 25 Octombrie este revansa istorica a Romanilor, imbalsamata cu sangele a sute de mii de fii ai acestui Neam! Pricepeti, domnilor politicieni, de ce trebuie sa puneti un genunchi pe pamant si sa iubiti Armata Natiunii? Pricepeti de ce Ea nu va este supusa si nu o veti putea supune vreodata? Pentru ca este Trup Viu din Fiinta acestui Neam Vrednic, pentru care a venit vremea sa deveniti vrednici de a-L sluji neconditionat.

Soldatul de Veghe, Dr. Mircea Chelaru

Nota: Acest articol nu este un pamflet, nu este nici o comunicare stiintifica. Acest articol exprima un crez personal al autorului care poate fi sau nu impartasit de alesul nostru cititor!
ARTEMIS

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12463-Ziua-Armatei-Rom226-niei-238-ntre-ipostaze-politizate-si-mesaj-identitar.aspx