Alianta Presedintilor

 
Odata cu incheierea perioadei de depunere a candidaturilor la functia de presedinte al Romaniei, am demarat campania de monitorizare a alegerilor prezidentiale din Romania.
Monitorizam si spunem adevarul. Exact acel adevar pe care niciunul dintre toti politicienii romani din ultimii 25 de ani nu a avut si nici nu va avea vreodata interesul sa il spuna.
Azi, campania noastra de monitorizare denumita „Alianta Presedintilor” prezinta raportul de activitate al presedintelui inca in functie, domnul Traian Basescu. Cel cu care, de altfel, a inceput si se va si termina campania pentru alegerea urmatorului presedinte al Romaniei.
Asadar...

Raport de presedinte
10 ani de dictatura reformista

 Peste doua luni, se vor incheia cei zece ani de cand cetateanul Traian Basescu este presedintele Romaniei.
In toata aceasta perioada, nu a existat la modul concret si cat se poate de transparent un raport de activitate al celui in cauza. De altfel, un bilant care nu ar trebui sa reprezinte o exceptie si care ar trebui facut de catre orice persoana care detine o functie publica.
Traian Basescu este, se vede bine, ocupat cu treburi cu mult mai importante, cum ar fi dinamitarea sigurantei nationale si propaganda electorala pentru cea pe care o considera sinonima democratiei si statului de drept romanesti. In comparatie cu asemenea misiuni de nivel inalt, un biet bilant al activitatii sale dupa doua mandate de presedinte de tara pare complet lipsit de relevanta, daca nu plictisitor.
Motiv pentru care, iata, ce a insemnat presedintele Romaniei in perioada 2004-2014, cu toate efectele pentru cetatenii si statul roman:
-  Traian Basescu a schimbat cizmele de cauciuc si intalnirile de la ora 4 dimineata din dughenele periferice ale capitalei cu fotoliul de presedinte din care, odata instalat si autoproclamat „seful statului”, a inceput sa-si arate adevarata fata si intentie: cea de tiran absolut si iluminat care incalca cu nepasare si violenta exact principiile si conceptele pe care le propovaduieste sfatos si emfazic.
- Traian Basescu a dat un nou inteles dictaturii neocomuniste pesediste, instaurand guvernarea de tip „stat in stat” prin propriul grup de interese care a desavarsit spolierea Romaniei din vremea guvernarii pesediste, operatiune in fruntea careia, pe post de custode, a numit-o pe Elena Udrea.
- Un prim semn al despotismului lui Traian Basescu a fost insusirea prin furt si violarea Justitiei statului roman, devenita nu numai propria jucarie, dar si „prostituata” personala, folosita ca instrument de manipulare, de santaj, de destabilizare a statului si a structurilor lui, de suspendare a tuturor dosarelor in care el urma sa fie anchetat si de ocultare a ceea ce este si reprezinta la modul real acest personaj.
- Traian Basescu, omul, si Traian Basescu, presedintele Romaniei, au incalcat absolut toate normele morale si de bun-simt, facand o virtute din viciile proprii. Timp de 10 ani, poporul roman a avut un presedinte poligam si alcoolic, mandru de conduita sa total deplasata, inadecvata si de neiertat pentru orice om de rand, ca sa nu mai vorbim de un presedinte de tara.
- Traian Basescu si-a promovat familia, apropiatii si pe oricine l-a servit in cele mai inalte si avantajoase pozitii  in stat. Cine i-a fost impotriva a suferit si sufera consecintele vazute si nevazute ale razbunarii, trasatura sa principala de caracter.
- Traian Basescu si-a construit o mie de identitati pe care le schimba si ni le arata dupa bunul sau plac si calcul.
- Traian Basescu a surpat si subminat morala, identitatea, economia, justitia, toate structurile statului si viata fiecarui roman in parte.
- Traian Basescu a atentat si atenteaza cu buna stiinta secunda de secunda la siguranta statului si cetateanului, prin declaratii voit periculoase si letale, erijandu-se in cel care controleaza serviciile statului si care foloseste informatiile pe care le detine in interes strict personal si de grup, in completa contradictie cu juramantul pe care l-a depus la investitura, cu legea, cu interesele statului roman si ale noastre, cetatenii acestuia.
- Traian Basescu, un individ care a inclinat balanta oportunitatii personale in raportul pe care l-a avut din pozitia de presedinte al Romaniei cu partenerii externi, s-a erijat in specialist in relatii internationale, uitand ca, de la pupitrului Palatului Cotroceni, sa ne anunte pentru cine si pentru ce este el „jucator”.
- Traian Basescu, un cetatean bun (poate) exclusiv la condus nava, a confundat aceasta abilitate cu cea necesara conducerii unui stat, devenind, dintr-o persoana mai mult decat mediocra, „specialist” in toate domeniile statului, permitandu-si, timp de un deceniu, sa-si transforme nestiinta in linii de guvernare a Romaniei in care „mediocratia” si „dezastrocratia” au inlocuit democratia si meritocratia.
- Traian Basescu, timp de 10 ani, a fost presedintele Romaniei, premierul tarii, sef de partid si de partide, insasi Constitutia, seful structurilor, seful mass-media, sef la toate capitolele si atotcunoscator si, in final, acum, cand doar un proces pentru inalta tradare il mai poate atinge, agent electoral si combinator politic pentru omologul sau feminin pe care vrea sa ne-o impuna cu titlu de unica si ultima salvare.
- Traian Basescu are un singur mare „merit” in dictionarul maleficilor si celor care au colapsat Romania: reoficializarea dictaturii ceausiste prin definitivarea cu brio a ceea ce Ion Iliescu a inceput in 1989, lasandu-ne ca mostenire: spalarea pe creier, minciuna, decimarea morala si fizica, aparatul de represiune si furtul ca singura speranta de a „trai bine”.
In final, acest raport nu ar fi complet fara ca domnul Traian Basescu sa ne raspunda cu ocazia uneia dintre numeroasele sale aparitii publice, la urmatoarea intrebare:
Ce inseamna pentru dumneavoastra, domnule Traian Basescu, cu dovezi faptice, nu, ca de obicei, declarative si inventate, statutul de presedinte al Romaniei din ultimii zece ani in termenii constitutionali, democratici si ai statului de drept, cei unanim acceptati la nivelul intregii lumi, nu adaptati doar la nivelul codului de reguli si principii personale?
https://www.facebook.com/profile.php?id=100006999886023
 Marina Ene
Simona Stan
(Consultanti politici)

Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a12363-Alianta-Presedintilor.aspx