ATENTIE! CUM ÎNCHINA UDMR AUTONOMIA, CU RESURSE CU TOT, RUSIEI!Bogdan Diaconu

O analiza exceptionala a jurnalistului Stelian Negrea ne arata cum Rusia si Ungaria pot pune mana pe gazele Romaniei prin autonomia propusa de UDMR. Proiectul separatist prevede preluarea resurselor din cele trei judete, asadar si din Mures unde se afla 62,5 la suta din gazele naturale ale Romaniei. Iata ca daca separatismul etnic se da din mana in mana, de la Putin la Orban si de la Orban la Hunor, resursele Romaniei fac drumul invers.

Analiza lui Stelian Negrea este unica in peisajul presei romanesti si trebuie nu doar salutata, ci si promovata, pentru ca ne arata cu cifre cum in spatele politicii separatiste maghiare stau interesele tandemului ruso-maghiar. Pentru ca, in afara de gaz, ne arata studiul citat, mai exista in cele trei judete ape minerale, dar si paduri (cele care nu au fost deja taiate si vandute de liderii UDMR). Am acuzat de mult timp intromisiunea Rusiei in planurile secesioniste maghiare, dar analiza economica amintita vine sa dea chip si substanta acestui amestec. Era evident ca Ungaria are interese economice in Transilvania, pe care si le urmareste si in clipa de fata prin retrocedari abusive, prin promovarea firmelor maghiare, prin epurarea romanilor din liceele care devin maghiare peste noapte, dar aparitia gazului Romaniei in joc muta miza pe un cu totul alt nivel.

Intre UDMR, Ungaria lui Orban si Rusia lui Putin se poate pune deja semnul de egalitate in optiuni si interese. Va trezi macar acest lucru atentia autoritatilor in drept pentru a indeparta UDMR de la butoanele Romaniei pe care le foloseste ca sa ne asigure un viitor de servitute? Daca nu oprim UDMR, Romania isi va pierde independenta, teritoriile si resursele. Mai e nevoie de alte argumente ca sa scoatem UDMR in afara legii? Am atentionat in egala masura ca UDMR s-a radicalizat de cand merge pe mana lui Viktor Orban, sfatuitorul oficial si constant al lui Kelemen Hunor, agentul prin care influenteaza politica Romaniei la cel mai inalt nivel, dar faptul ca ne confruntam acum cu un proiect de lege care sa cedeze resursa de gaz a Romaniei, cea pe care ne bazam ca sa fim independenti de Rusia, ar trebui sa ne seteze pe un fel de cod rosu in ceea ce priveste riscurile la adresa viitorului tarii.

Devine astfel clar ca etnicii maghiari sunt carne de tun pentru politicienii UDMR, un fel de masa amorfa folosita ca presiune pentru lucruri mult mai importante, cum de exemplu ingenuncherea definitiva a statului roman. In timp ce noi sesizam aceste riscuri, UDMR se afla insa la guvernare, are acces la documente clasificate si reprezinta statul roman. Intre UDMR, Ungaria lui Orban si Rusia lui Putin se poate pune deja semnul de egalitate in optiuni si interese. Va trezi macar acest lucru atentia autoritatilor in drept pentru a indeparta UDMR de la butoanele Romaniei pe care le foloseste ca sa ne asigure un viitor de servitute? Daca nu oprim UDMR, Romania isi va pierde independenta, teritoriile si resursele. Mai e nevoie de alte argumente ca sa scoatem UDMR in afara legii?
Sursa: BasarabiaLiterara
Articol disponibil la adresa: http://www.clipa.com//a11343-ATENTIE-CUM-206-NCHINA-UDMR-AUTONOMIA-CU-RESURSE-CU-TOT-RUSIEI.aspx